|
Perthes olabilir mi ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
orhantugba ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhantugba
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ara 2018 Saat 12:50 |
Hocam kızım 3 ay sonra 6 yaş olacak 19 kilo 118 cm.. oldukça aktif neşeli hareketli bir çocuk... ayak ağrılarından size hep bahsettim.. okuldan ağlayarak geldiği bile oldu kucakta toplladigi falan ama dediğim gibi bu durum hiç bir zaman uzun sürmedi... dün gece mızmızlanarak uyudu sol bacağını dizinin hemen alt çevresini gösterdi ağrıyor dedi uyudu ... sabahta uyandı yine miz miz basmak istemiyor .. sag bel kemiğini de gösteriyor bu sefer aksıyor topalliyor şimdi dolven verdim biraz daha iyi ... Hocam çok çok moralim bozuk bu durum perthes olabilirmi...yoksa daha mı ağır seyirleri olması gerekir öyle çok ağrılı bir durum yok tetkike gidelimmi napalim hocam ... gerçekten varsa bu çok mu kötü birşey 😔😔😔😔
|
|
![]() |
|
orhantugba ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhantugba
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bide hocam dururken pek bişey yok hareket halinde acıyor diyor dolvenle geçti şuan topallamiyorda kötü bisey olsa daha da kötüye gider degilmi hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118354 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Perthes; KALCA ekleminde olur.... Bu grup Hastaliklarin genel ismi: "Aseptic Kemik Nekrozlaridir'... Bulunduklari bolgeye gore de, degisik isimler alirlar. Dizde olursa: Osgood-Schlatter, Kalcada olursa "Perthes" gibi... Bunlarin agrisi devamlidir. Sizinkisi, yorgunluga bagli agrilardir.Cok yuksekten atlama, ziplama, ip atlama gibi hareketler yapmasin. Cok zorlamasin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhantugba
Hocam gerçekten kurtlu bir çocuk doğdu doğalı hareketli peki hep böylemi olacak bu çocuk yorulunca ? Nereye kadar gider bu durum sürekli uyarıyorum ama nafile...bide hocam ağrısı varken hafif üşüyor rengi benzi atıyor ama dediğim gibi sürmüyor bu durum bir doz ağrı kesici calpol veya dolvene cevap veriyor ... sabah topallayan basmam diye ağlayan çocuk Öğlene dans ediyor bende şaşkınım çocuklar çok ilginçler ☺
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhantugba
Hocam bizim ağrılar devam ediyor topallıyor gene basınca kasığını gösteriyor açıyor diye bilmiyorum hocam napmam lazım şaşırmış durumdayım 😐😐😐 gündüz iyiydi akşam başladı koşup oynuyor sonrası bu ... delirmek üzereyim çok bir ağrısı olduğunu düşünmüyorum neşesi yerinde çünkü acaba abartıyor mu beni üzmek için 😔😔😔
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118354 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Eger; agrisi kalca da ise, Pertes hastaligi olabilir, bir Ortoedi doktoru gorsun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhantugba
Yarın ortapediye götüreceğim hocam kesinlikle ... gündüz yürüyen gezen oynayan çocuk akşamına böyle ağrı çekiyor çok ilginç bugün de sol bacağı dün saf bacağiydi diz altı ayak bileği ayak üstü eb çok ağrılı yerler... birde hicam dolven 'le hemen rahatlıyor sürekli vermem de bir sakınca olurmu tek dozu yetiyor ....?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bana kalirsa, bir sey cikmayacak.. "devam" dan kasit, HER azdiginda agri olmasi DEGILDIR... Agrinin, devamli, istirahat halinde bile olmasidir. Agri kesici kullanabilirsiniz, ama muhim olani AZMASIN!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ara 2018 Saat 01:47 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|