Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip, Ateş, Kulak Ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Grip, Ateş, Kulak Ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nalanalan2 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 69
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nalanalan2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip, Ateş, Kulak Ağrısı
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2018 Saat 23:01
Hocam merhaba,
Kızım 3 yaş 9 aylık. 18 kilo. 108 cm. 4 gündür grip. Ateş 39-40,3 arası seyrediyor. Bal limon, serum fizyolojik, cold mix kullanıyoruz. 2 gündür de iliadin damla kullanmaya başladık. Normalde gecede 2-3 kere terleyen çocuk ateş süresince hiç terlemiyor. Bu sabah terle birlikte ateşi 37,7' ye düştü. Gribin en azından ateşli kısmı bitti diye sevindik. Bu gün öğlen kulak ağrısı başladı. Kulağım ağrıyor diye çok ağlayınca 1 ölçek ibufen verdik.
ibufenden sonra ağrı geçti 10 saat oldu kulağım ağrıyor demiyor fakat ateş tekrar 39,7 ye çıktı.
Hocam ateş gribin devamı mıdır. Yoksa kulakla ilgili yeni bir durum mudur. Bactrim'e başlayalım mı? İliadin yarın 3 gün olacak bir gün ara verip kullanmaya devam edeyim mi? Yoksa ağrı geçti diye hiçbir şey yapmadan bekleyeyim mi
Hocam birde forumda okurken genelde yüksek ateş olarak 38,5-39 a çıktı diyorlar. Kızım her gripte mutlaka 40 üstü ateş görüyor grip zamanları 38,5 ateşe seviniyoruz biz. Ateşin her gripte bu kadar yüksek seyretmesi bünyesel bir şey mi yoksa başka bir sıkıntı var mıdır.
Çok çok teşekkür ediyorum size Allah sizden razı olsun.
Geçen sene çok sıkıntılı bir zamanımızda buldum sizi şimdi her konuda yazdıklarınızı okumaya gayret ediyorum. O kadar zor ki durumumuz Türkiye de doktor olarak kime güveneceğimizi şaşırdık. Bırakın çocukları kendimizle ilgili bir şey olduğunda bile dönüp siz ne yazmışsınız diye bakıyorum. Bu kadar uzaktan bile her derde deva gibisiniz. Her şey için çok teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118570
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2018 Saat 03:58
1- Kulak agrisi olursa, 1 gun ara ile tekrar 3 veya 5 gun kullanin.. 
2- Ates olmasi, bagisikligin daha iyi olustugunu gosterir..Kotu bir sey degil..
3- Ates+pis koku+Dilde pas tabakasi olunca, Antibiyotik gerekir.  
Yukarı Dön
nalanalan2 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 69
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nalanalan2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2018 Saat 07:53
Allah sizden razı olsun. Ağızda pis koku dilde pas şimdilik yok hocam. Kulak ağrısıyla beraber ateş olunca bactrim başlayın dediğinizi okudum bir kaç soruda onun için sordum hocam.
Kulak ağrısında da pas ve kötü koku olmadan bactrim başlamıyorum. Vaktinizi aldım çok teşekkür ederim. Yazılanları okudukça hem kendim hem de tüm çocuklar için nasıl kıymetli olduğunuzu anlatmaya kelimeler yetmiyor inanın
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.