|
gelişim |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Minelmelis
Üye
Kayıt Tarihi: 17 May 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 72 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Minelmelis
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: gelişimGönderim Zamanı: 06 Ara 2018 Saat 20:08 |
|
Iyi aksamlar hocam.7.bucuk aylik kizim var.4.aydan itibaren anne sutu+mama olarak ilerledik.suan 8 kilo.sizin tavsiyenizle bir haftadir da mamayi birakip kutu sute basladik.istahi cok iyi.biraz fazla iyi gibi hatta.ne versem yiyor.biz kendimiz birsey yiyecegimiz zaman ondan saklaniyoruz bazen :) herseyi yemek istiyor.beni emiyor üstune 120-150 ml arasi sut iciyor.ustune corba versem iciyor.ama beni zorla emiyor diyebilirim.kafasini geri ceviriyor.zorluyorum emsin diye.bu arada 5.aydan beri sadece sag gogsumu emiyor.sol gogsumu istemedi bende israr etmedim.sagda daha cok sut vardi sola gore.beni emmedigi surece sut vermiyorum.acaba dogru mu yapiyorum.beslenmeyele ilgili merak ettim birkac soru var.
1)sut ictikten sonra ne kadar zaman sonra ek gida verebilirim,sut 7 aylik bebegin karnini ne kadar sure tok tutar acaba? 2)yazilarinizdan okudugum gibi gece son ogun muhallebi veriyorum 8 gibi.sabah 5 gibi uyaniyor anne sutu pesine kutu sut icip uyuyor.sabah 8 de gune basliyoruz.9 gibi direk kahvalti ile basliyoruz gune.acaba buradada once sut mu vermeliyim? 3)gunde 600 ml sut diyorsunuz ya siz.buna muhallebi ve yogurduda dahil ediyor muyuz? 4)gun icinde kahvalti,ogeln corba yogurt,aksamustu meyve aksam muhallebi yiyor.gittigim doktor ek gidaya fazla yuklenme dedi.sizce bunlar fazla mi gelir? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ara 2018 Saat 00:36 |
|
1- anne sutu dahil, gunluk sut miktari 600ml'nin altina inmeyecek skilde, istediginiz kadar ek gida verebilirsiniz. 2- 6 aydan sonra, her turlu ek gida(cocuk severse ) verilebilir. 3- Daima, ONCELIKLE, anne sutunu herseyden once verin. 4- Sut ictikten sonra, illaki bir ara olmasi gerekmiyor.. Muhim olan, cocuk isteyecekmi?? 5- Sut verme sirasi diye bir sey yok... EGER, sut miktari 600ml'nin altina inerse, o zaman sute oncelik taniyoruz. 6-Sut/Sutlu gida demek, Bunlarin hepsinin toplami demektir. 7- Gene ayni suali tekrar tekrar soruyorsunuz… Gunluk 600ml sutu aldigindan emin oldugunuzda, ne kadar ek gida aldiginin bir onemi yoktur. SADECE; asiriya kacip, OBEZ yapmayin.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|