|
Bilgi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Gamze kacal
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Gamze kacal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: BilgiGönderim Zamanı: 23 Eki 2018 Saat 20:23 |
|
Hocam bu virüsler insan vücudunda sürekli bulunurlarmi bağışıklık düşünce çoğalırlar ve biz hastami oluruz babamla bu konuda tartışıyoruz da bana göre hasta insandan bize bulaşır bazen de hiç hasta olan biriyle görüşmesemde hasta olmuştum ozaman da nerden bulaştı şimdi etrafta hasta yoktu diyorum tam olarak neden hasta oluruz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2018 Saat 04:11 |
|
1- Ucuk virusu gibi viruslar, hayat boyunca bir defa bulasirlar ve devamli sekilde, dudak bolgesindeki hucrelerde Bulunurlar, vucut zayif dustugunde, "Ucuk" yaparlar.. 2- Kizamik, ve Sucicegi gibi viruslar, yasli viruslar olup, vucut yapilari sabitlesmis oldugundan, hayat boyu sadece 1 defa hastalik yapabilirler veya asi ile hayat boyu korunulurlar.. 3- Grip virusu gibi GENC viruslar, devamli yapilarini degistirdigi icin, hasta olunca kazandiginiz bagisiklik, pek bir ise yaramaz, sadece o virus, vucut yapisini degistirene kadar bagisiklik ise yarar. Ayni sekilde, Grip asilari da, sadece 1 sene korur, virus yapisini degistirdiginde, asi ile kazandiginiz bagisiklik da ise yaramaz.. Bu sebeple, her sene asi olmaniz gerekir. Viruslarin kulucka sureleri de cok farklidir; bazisi, 3-5 gunde, bazisi 2-3 hafta sonra hastalik yapar. Ilk sayfadaki, "Yazarlar" bolumunde, Viruslar ile ilgili makalelerimi okuyun.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Eki 2018 Saat 04:13 |
|
![]() |
|
Gamze kacal
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Gamze kacal
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2018 Saat 13:19 |
|
Aslında merak ettiğim grip virüsunun nasıl hastalık yaptığı mutlaka hasta insandan bulasmaylami hasta olunur yoksa vücutta var olan grip virüsü bağışıklığın düşmesiyle çoğalıp mi hastalık yapar diyorum ya bazen nerden geldi bu hastalık hiç hasta insanla temas etmedim diyorum orayı anlayamıyorum hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2018 Saat 19:14 |
|
Grip virusu, DAIMA, birisinden bulasarak hastalik yapar.. Oyle Turk doktorlarinin uydurdugu gibi, "usutmekle" filan olmaz… Grip virusu GENC bir virus oldugundan, daha henuz EVRIMINI tamamlamamistir.. Devamli yapisini degistirdigi icin, asi sadece o donem korur.. Kulucka suresi, ortalama 1 haftadir. Bulasma; hasta sahista atesin cikmasi ile BITER.. Ilk sayfadaki Viruslarin cogalmasi ile ilgili makaleyi niye okumuyorsunuz??? |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|