|
Boyunda lenf şişkinliği ultrason |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
berlev ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 153 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2018 Saat 00:34 |
Değerli Hocam,
6 Yaşındaki oğlumun boynunda başlayan lenf şişmesi 2.ayını bitirmemize rağmen neredeyse yumurta boyutuna ulaştı. El ayak ağız hastalığı ile başlamıştık, lenf şişikken de birkaç defa viral enfeksiyon geçirdik. Zaten okul döneminde anaokulunda sık sık grip yaşadık yakın zamanda. Hatta sonuncusunu geçtiğimiz haftasonu 1 gün ateş (37.5) yaparak geçirdik. Genel durumu hep iyi, oldukça hareketli, bize göre hareketleri normal. Boynunda bir ağrı sancı şikayeti yok. 10 gün önce muayene eden çocuk doktoru 5 günlük antibyotik vermişti. Dün kontrolünde lenfde inme görmeyince boyun ultrason istedi. Ultrason sonucuna göre Macrol Ve zimaks verdi, haftasonu tekrar kontrol edeceğim dedi. Henüz ilaçlara başlamadık. Bizim elle kontrolümüzde apse yapmış tek bir parça gibi hissediyoruz (orta yumuşaklıkta, hareket edebiliyor gibi). Ama ultrason sonucu ve doktorun iki ilaç vermesi üzerine de telaşlandık. Zaten bu kadar süre kendiliğinden inmemesi yüzünden huzursuzuz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ultrason sonucunu sizle paylaşıyorum. Sizin görüşleriniz bizim için çok değerli. Yorumlarsanız çok seviniriz. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dunya da bir tek; Turkiye'nin SALAK doktorlari, Antibiyotiklerle Lenf bezlerinin kuculecegini zannederler.. Antibiyotikler, sadece 1 durumda verilir: 1- Lenf bezi aniden(1 gunde) yumurta buyuklugune erisecek. 2- Ustu kizarik, SICAK olacak. 3- Ellediginiz zaman hassas olacak ve agrili olacak. 4- Cocuk basini saga-sola cevirmede gucluk cekecek… Bunlarin TAMAMI varsa, ancak bu durumda tedavi verilir. Yoksa, bu ahmaklarin kafasi ile is yaparsaniz, bu ahmaklar her lenf bezine antibiyotik verirler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Eyl 2018 Saat 04:11 |
|
![]() |
|
berlev ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 153 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam,
2 haftadır okula göndermiyorum. Lenf durumdan memnun, zerrece inme emaresi olmadığı gibi çevre lenflerde de şişlik var biraz. Yumurta kadar ve hiç bir inme emaresi yok. 3. ay doluyor artık:( Bize siz bir tavsiye verirseniz dinleyelim. Antibiyotik vermiyoruz. Diren aşamasından bahsettiler fikrimiz yok. Okula da göndermiyoruz tekrar hasta olmasin diye. Lütfen bize siz bir tavsiye verin. 6 ay böyle şişik kalırsa, okula göndermeden inmesini bekleyelim mi? Diren dedikleri şeyi yaptıralım mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"....Diren aşamasından bahsettiler fikrimiz yok." "....Diren dedikleri şeyi yaptıralım mi? .." "Diren asamasi"diye bir sey yok..Gene yarim-yamalak, Turk tipi bilgi edinmis bir geri zekalidan duymus olmalisiniz.. Abse olustugunda; ameliyat ile abse bosaltilir ve yeniden abse birikmesi olmasin diye de; "Drain" denilen bir ufak hortum yerlestirilir. Bu hortum, drenaji saglamasi icin konulur.. Akinti kesildiginde bu hortum cikarilir.. Benim yukarda belirttigim durum takip edilirde, boyle bir durum basladiginda, hemen antibityotik baslanirsa, ABSE AMELIYATI gerekmez.. Anladiniz mi simdi Turk doktorlarinin ne kadar cahil olduklarini ve en basit terminolojiyi bile bilmediklerini.. Streptokoklara; "Beta" derler, Sepsis ile enfeksiyon hele enflamasyon farklarini hic bilmezler.. Ayrica da; her 'kitle' ameliyat edilip bosaltilamaz.. AMA, elle muayene ile abse olusup-olusmadigini anlayabilecek bir cocuk doktorunu nereden bulacaksiniz ki??? Bunlardan birine bir sorun bakalim; "fluktuasyon" muayenesi nasil yapilir diye!!! Adini bile bilmezler. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|