Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 14 aylık kızımda hırıltı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

14 aylık kızımda hırıltı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sedef.17 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sedef.17 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 14 aylık kızımda hırıltı
    Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2018 Saat 17:48
Merhabalar doktor bey.Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim.
Kızım 14 aylik geçen hafta ablası fıstık yerken ikiye üçe kırıp ona da verdik.
Gayet güzel çiğniyordu. Birden öksürmeye başladı. Genzine mi kaçırdı derken o gün baya bi öksürdü. Bir iki gün sonra hafif hırıltı oldu. Sağlık ocağındaki doktora götürdüm. Hemen ilaç başlamayalım hava verelim bi hafta takip edelim dedi. Ama hırıltı geçmedi her zaman yok arada hırıltı oluyor. Burun akıntısı,tıkanıklığı gibi herhangi bir semptom yok. Sadece bi gün çok hafif bi ateş oldu oda normal şartlardaydı ki müdahale etmedik.
Bugün doktora gittim ve anlattım. Önce akciğer filmi istedi. Sonra çocuk cerrahi doktoruyla görüşme sağladı. Şuan filimde gözükür önemli bi bulgu yok. Anlattıklarınız nefes borusuna kaçmaya uyuyor. Çarşamba gününe kadar bi tedavi uygulayalım geçmezse cerrah beyle değerlendirelim. Doktor bey hemen bronoskopi yapmayalım. Daha çok küçük önce tedavi edelim geçmezse düşünürüz diye eklemiş. Yazdıkları serum fizyolojik, zaditen oral damla,iburamin zero,ceftinex doktor bey ne yapmalıyız lütfen yardımcı olun.
Sızım diğer yazılarınızı takip ediyorum. Öksürük ile ilgili şemayıda inceledim. Öksürüğü arada ve balgamlı değil.Hırıltı bi ara yok bi ara var.
Nasıl bir yol izleyelim. Çok endişeliyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Elhamdülillah!Seni yanımda var! Gönlümde yar yapana!
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118380
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2018 Saat 18:51
Bu yastaki bir cocuga; findik-fistik verilmez!!! 
Evet, nefes borusuna kacmis…. Kacan parca cok kucuk oldugu icin, kendisi OKSUREREK atabilir. 
Yavas bir sekilde, nefes aldirip, kuvvetlice oksurtmeye calisin.. VEYA, bir gun kendisi oksurerek atar.
Verilen ilaclarin da, hicbir faydasi olmaz.. 
Yukarı Dön
Sedef.17 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sedef.17 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2018 Saat 19:14
Doktor bey çok ama çok teşekkür ederim. Maalesef ki nasıl böyle bir hataya düştük. O kadar dikkat ederken ve etmeye çalışırken nasıl bi hata. Daha da üzülüyorum.
Sizin yazılarınızı takip ettiğim için ilaçlar hakkındaki ve uygulamadaki inceliğinizi bildiğim için direk size sordum. Ve çok teşekkür ederim. O zaman bekliyelim dimi doktor bey. Yapabileceğim başka bişi var mı peki. Hiç bir teşhis koymadan sadece bu değil emin olalım adına yazdığı ilaçlardı zaten. 
Eğer geçmezse bronoskopiden bahsetti. Ama araştırınca daha da üzüldüm.
Kıymetli cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.
Yukarı Dön
Sedef.17 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sedef.17 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2018 Saat 23:32
Hocam son bir sorum daha olacak. Akciğere kaçma gibi bi durum söz konusu olabilir mi.  O zamanda kendiliğinden atar mı.
Doktorun bronoskopiden bahsetmesi bide sonuna doğru az bi tehlikesi var demesi bile yetti. Düşünmekten bi hal olduk artık.
Cevabınıziçin şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118380
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2018 Saat 07:12
EGER: ellerindeki "Bronkoskopi " cihazinin capi, cocugunuza uygun olsa idi, coktaaaaaaan, Bronkoskopi
yapilmisti… Bosverin, oksurtmeye bakin.. 
Yukarı Dön
Sedef.17 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sedef.17 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2018 Saat 09:44
Çok teşekkür ederim hocam. Ailecek o kadar üzüldük ki. İnşiallah atar en kısa sürede Cry
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.