Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Atopikdermatit -egzama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Atopikdermatit -egzama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Besyo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Besyo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Atopikdermatit -egzama
    Gönderim Zamanı: 28 Haz 2018 Saat 08:54

Doktor bey merhaba öncelikle vakit ayırıp sorularımıza vermiş olduğunuz cevaplarınız için çok teşekkürler.

Oğlum 11/12/2017 doğumlu ve doğum kilosu 4100 kg boyu 51 cm’di. İlk 4. aya kadar çok bir sorun yaşamadık diyebilirim. (bazı kaşınma belirtileri ve ağlama, huzursuzluk vardı ancak bunlar geçicidir diye çok dikkat etmemiştik.) Bu aydan itibaren oğlumun boyun , koltuk altı, bez bölgesi ve bacak eklem bölgelerinde pişiğe benzer kırmızı yanık şeklinde geniş çaplı döküntüler çoğalmaya ve kaşıntılar armaya başladı. Başında  da  ilk aylardan beri zaten konak vardı ve geçmiyordu. Çocuk Hastalıkları Uzmanına gittiğimizde doktor Atopikdermatit olduğunu söyledi ve bize hipokort ve Nerisona C Krem verdi. Kortizon içerdiğinden dolayı çok kullanmıyordum. Kullandığımda geçiyordu ancak bıraktığımda yine eskiye dönüyordu. Doktorumuz bizi Çocuk Alerji bölümüne sevk etti.

Bu bölüme gittiğimizde doktor çocuğa bakıp bunda yumurta alerjisi olabilir, yumurta içeren besinleri anne yemesin dedi. (oğlum sadece anne sütü alıyor.) Ve kan tahlili yaptırdı. Kan tahlili sonuçları 10 gün sonra belli olacak siz o zamana kadar yumurta içeren hiçbir besin maddesini kullanmayınız ve verdiğim kremleri de kullanıp geliniz dedi. Yazmış olduğu kremler reçetesiz satılan Hassasin (içeriğinde 5 değişik madde içerdiği ve az miktarda kortizon olduğu söylendi) Fito ve Hamazinc’di kremleri kullandığımızda düzeldi kaşıntılar falan kalmadı her şey geçti.

(Ancak çocuğum geceleri yine huzursuz oluyordu. Ağlayarak uyanıp bir daha yatmıyordu yatıştırmak için battaniyede sallıyorduk ve öyle susuyordu. Bir gece yine çok huzursuz oldu ve sabaha kadar yatmadı sanki gaz sorunu yaşıyordu, mide yada bağırsak gazi olabilirdi (mide şişkindi ve ayaklarını hep ileri geri çekip dururdu) zaten kakası yeşil sümüksü ve ishal şeklindeydi. Ve günde yaklaşık 4-5 kez yapıyordu (5-6 ay arası oluyor çocuğumun kilosu yaklaşık 8 kg’du) ve hiç gelişmiyordu yani kilo ve boyu hep aynıydı. Sabah hemen özel hastaneye götürdüm. Doktor kan, idrar tahlili istedi ve sonucunda çocuğumda bir şey olmadığını (Atopikdermatid teşhisi konulduğunu hatırlattığımda ise alerjiden kaynaklanmış olabilir dedi) ve Flagyl ve neflör ilaçlarını kullanmamı söyledi. Bizde alıp kullandık ancak hiçbir işe yaramadı ve aynı huzursuzluklar devam etti. Bu arada çocuğum o zamana kadar hiç su içmiyordu, bu ishal ve yeşil sümüksü kakalardan sonra bir gün su verdim çocuğum yaklaşık 100 ml suyu birden içti (su versem yine içecek durumdaydı) ve çok rahatladı hemen uyudu çok şaşırmıştım….  internetten araştırmaya karar verdim ve sizin sitenizi de böyle buldum.)

Doktor bey eşim yumurta besini içeren besinleri kesti. 10 gün sonra Çocuk Alerji Uzmanına kontrole gittiğimizde Kan tahlili sonuçlarında yumurtaya alerjisi çıktığını söyledi. Yumurta diyetine devam edin ve verdiğim kremleri kesin diyerek geri geldik. Ancak kremleri kesince eski döküntüler yeniden geldi, sadece konak temizlendi ve tekrarlamadı. Eski kaşıntılar yine tekrarladı ve geceleri kendini kaşıyarak uyandırıyordu ve sürekli huzursuzdu, Tekrar doktora gittiğimizde süt alerjisi olabilir dendi ve eşimin 15 gün süt diyeti yapmasını söyledi ve bu arada gece kaşıntılar için zatiden adında bir damla  ve kaşıyıp kanattığı yerler için Bacoderm krem verdi. Bunları kullandığımızda biraz düzeldi ancak bu damla sanki çocuğumu uyuşturuyordu bende çok kullanmadım. (Yaptığım araştırmalar neticesinde çocuğumun cildini nemli ve serin tutmak gerektiğini anladım. 2-3 saatte bir doğal yağlarla nemlendiriyorum (Hindistan cevizi yağı) ve gün aşırı veya her gün ılık bir duş aldırıyorum (sabun, şampuan haftada 1-2 defa kullanırım) yaptıklarım doğrumu bilmiyorum doktor bey bu hususta da bilgilerinizi almak isterim.

15 gün süt diyetinden sonra iyileşme olmadı ve doktor süt diyetini bozalım yumurtaya devam edelim ve cildini nemli tutalım nemlendirici kullanalım dedi ve bir ay sonra tekrar gelin söylendi.

Bu arada Aile hekimine rutin kontrollerimiz için gittiğimizde oğlumda yaklaşık iki ay içerisinde herhangi bir gelişim olmadığı (100 gram almış ve 1 cm boyu uzamış) anlaşıldı. Her şey yukarda anlattığım gibi doktor bey sizin sitenizi bulduktan sonra okumaya başladım ve zaman buldukça okuyorum. Bu arada Çocuğum hep emmek istiyor aslında öğün arasını açmak istiyoruz ama istiyor ve gece uyandığında da alıştığından uyumak için hep emer, (gece uyandığında iki kez emerek uyur) şuan oğlum yaklaşık 6,5 aylık.

1-Doktor bey göndermiş olduğum fotoğraflarda çocuğuma bir teşhis koyar mısınız; çocuğumda bulunan bu döküntüler Gıda Alerjisimi , egzamamı ve  tedavi için ne önerirsiniz?

2-Gece huzursuzluklarının nedeni alerjiden mi kaynaklanıyor yoksa başka bir sorun mu var (bağırsak gazı, mide gazi) yada çok emdiğinden mi acaba? Sizin yazılarınızı okuduktan sonra öğün aralarını açmak istiyoruz lakin kendisi ağlıyor emmek için.

3-Bu aralar gece uyuduğunda öksürmeye başladı ve burnu tıkalı oluyor bunların nedeni yine alerji veya egzama mı  doktor bey? (Ciğerlerini kontrol ettirdiğimizde bir şey yok dendi.) sizin yazılarınızı okuduktan sonra coldmix damlasını kullanmaya başladım o iyi geldi ve kullanıyorum.

4-Maflor damlayı bazen bağırsak problemleri olduğunda (ishal, bağırsak gaz sancıları) kullanmamızda bir sakınca var mı?

5-Oğlum yaklaşık 7. Ayına geliyor katı besine başlamak istiyorum, alerji var diye sıkıntı olur dedi doktor ne yapmalıyım acaba?

Biraz ayrıntılı yazdım hakkınızı helal edin doktor bey iyice anlaşılsın istedim. Zamanınız olduğunda cevap verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler Allah razı olsun sizlerden.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117853
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2018 Saat 19:35
Resimler acilmiyor.. 
Biraz okusaniz, bilirdiniz...   ww.yollayap.com   sitesinden duz sekilde gonderin. Yan olmasinlar. 
Yukarı Dön
Besyo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Besyo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2018 Saat 14:33

doktor bey fırsat buldukça okuyorum lakin oğlumda bulunan egzamamı gıda alerjisimi ne olduğunu bilemedim. fotoları yükledim inşallah gelmiştir cevaplarınız için şimdiden tşkler

Yukarı Dön
Besyo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Besyo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2018 Saat 15:40
Yukarı Dön
Besyo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Besyo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2018 Saat 15:44

Doktor bey umarım yükleye bilmişimdir.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117853
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2018 Saat 20:17
1- HER GUN, yikayin...
2- Terletmeyin, ustu az olsun, ciplak bile gezebilir…
3- Gunde: 2x1 Hipokort krem surun, 2-3 gunde duzelir. 

Gece huzursuzlugu da; sicak tuttugunuzdan olabilir.. Odasi SERIN olsun.. 
Oksuruk oldugunda, bas ucunu yukseltin.
SAKIN  Maflor'u "sanci var" diye vermeyin, daha beter olur... Maflor ve benzerleri SADECE; Antibiyotik
kullanim sonucu olan ishallerde verin.. 
Allerjisi filan yok, ILK once; Kutu sutlerinden 50ml vererek baslayin.. Sonra; Kahvalti, yogurt ve Corbalardan
 verin, kati gidalara ancak bunlardan sonra baslayin..
Teferruatini eski maillerden okuyun.. 

Yukarı Dön
Besyo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Besyo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2018 Saat 20:35
Bilgileriniz icin cok tskler doktor bey
Yukarı Dön
Besyo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Besyo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2018 Saat 14:48
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.