|
Dizanteri?! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Rimadila ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 99 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Haz 2018 Saat 01:25 |
Merhabalar Hocam, inanin gözümüz
yollarda kaldi. Günlerdir size yazacagim ani bekliyorum. Kizim 3.5 yasinda
ve gecen hafta persembe gecesini 39.5
dereceye bulan bir atesle gecirdik. (ates düsürücü vermedim) Birkac gün
öncesinden piknige gitmistik ve orada dere kiyisindaki soguk suya ayaklarini
sokmustu belki ondandir diyip üstelemedim . Cuma, cumartesi ve Pazar günü civik
azar azar günde 9-10 defa kakasini yapti, ama sulu degildi mukusluydu ve miktar olarak cok degildi.Atesi de hic
olmadi genel durumu da iyiydi. Sadece arada karni azicik agiriyordu o kadar. Bunun
üzerine pazartesi onu doktora götürdüm ve gaita mikroskopisi amipli dizanteri
olarak sonuclandi. Doktorumuz bize Zimaks(bulamayinca Fixef aldik) Maflor ve Zinco yazdi (neden
flagyl yazmadigini anlayamadim!) ben sizin bu konuyla ilgili bütün yazilarinizi
okuyunca güvenmeyip ayni gece tekrar baska bir hastanede amip antijeni
yaptirmak istedim (sözde yaptilar , sonuc 20 dakikada aciklandi dün arastirip bu tahlilin öyle hemen cikmadigini ögrenince
hastanenin laboratuarini aradim ve sadece mikroskopi yapildigini bosu bosuna bizden
fazla para aldiklarini ögrendim) tabi
ben o an antijen yapildi sanip gece fixefi ve zincoyu verdim ertesi gün de (sali günü) sizin yazdiklarinizdan yola
cikarak flagyl vermeye basladim günde 3 x. (fixefi kestim cünkü her yerde
amipin tedavisi flagyl ve emsali ilaclar yaziyor , yabanci kaynaklar da dahil
buna) Sali sabahindan sonra
kakasi normale döndü ve günde 1 kere yapmaya basladi ancak carsamba gecesi yine
39larda seyreden bir atesi oldu kizimin. Acaba yanlis mi yaptim diyerek ve aile
hekimi olan kuzenime de danisarak fixefe tekrar basladim (flagyle devam), sizi
ne kadar aradigimi tahmin edemezsiniz hocam cünkü dogru yönlendirmeye cok
ihtiyac duydum. 2 gündür iyiydi
yine, ama bu gece yine 38lerde seyreden bir ates ve tam uyumaya yakin siddetli
sirt ve karin agrisiyla aglayip uyudu. Bugüne kadar agridan dolayi hic bu kadar
agladigini görmemistim. Bu ise ne
diyorsunuz hocam, bana ne yapmami öneriyorsunuz? Konuyla ilgili tüm
yazilarinizi okudum defalarca ama yol göstermenize cok ihtiyacim var. 1 hafta
icinde tamamen iyi görünüp 3 günde bir ateslenmesine anlam veremedim. |
|
![]() |
|
Rimadila ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 99 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Fixef sebep oldu... Daha ilk basta hic vermese idiniz, ilk gun iyilesmisti!! 5 gun Flagyl kullanin.. Gordunuz degilmi, Turk doktorlarinin ne kadar cahil ve SAHTEKAR olduklarini!!! Ne akla hizmet ile tekrar Fixef baslarsiniz?? Siz o doktorlarin, hakikaten bir sey bildigini mi saniyorsunuz??
|
|
![]() |
|
Hocam gece boyunca ve hala 39 civarı ateşi var. Sık sık ağlayarak uyanıp şiddetli sırt ve karın ağrısı olduğunu söyledi. Bu durumda amip diyorsunuz demek ki. Birkaç sorum daha olacak cevaplayabilirseniz sevinirim.
1. Günde kac defa flagyl veriyim? 2. 5 gün sonra veya ne zaman gaita tahlilini tekrar ediyim iyileştiğinden emin olmak için? 3. Tesadüfen tanıştığım bir kadın 15 yıl önce oğlunun bu rahatsızlıkla 1 yıl uğraştığını ve ancak yurt dışından humatin getirerek iyileştiğini söyledi. Gerçekten de humatini 2. Tedavi olarak öneriyor yabancı kaynaklar. Siz ne düşünüyorsunuz hocam? |
|
![]() |
|
Hocam keşke herkes sizin gibi olsa. Zaten onlara güvenemediğimiz için size danışıyoruz. İnanın bıktım artık yanlış tedavilerden.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gunde; 3x1 olcek verilecek..Bazi "uyanik" doktorumsular, "-Madem antibiyotikler barsak icindeki bakterilere etki etmiyor de, Flagyl etkiediyor ??" diye, cahilliklerini daha beter ortaya koyuyorlar.. Flagyl veya Humatin(Paromomycin), diger antibiyotikler gibi, barsaklardan EMILMEZ!! Bu yuzden etkili olurlar.. Flagyl varken, Humatin gerekmez.. 10 gun sonra tekrar test yapin..
|
|
![]() |
|
![]() Hocam kızımın bugünkü tahlil sonucu bu. Tahlilde amip giardiya yazması şaşırttı beni. Sizce ikisine mi bakmışlardır? Yoksa sadece giardiya ya mı? Bizde önceden e. Histolyca çıkmıştı ben bugün amip araması yaptırmak istedim ama kafam katıştı😀 1 hafta flagyl kullandık. Temizlenmiş mi sizce? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|