|
Atopik dermatit |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gulsahyc ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şub 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 May 2018 Saat 23:14 |
Doktor bey merhaba.
Kızım doğduktan yaklaşık 1 ay sonra civarında yüzünde isilik tarzı döküntüler oluştu. Yaz bebeği olduğu için ve dayanamayıp çok optugumuz için isilik sandık önce. Daha sonra boyun altına yayılmaya başladı ve isilik olmadığını anladık, çocuk doktoruna görürdük bir haftasonu acile görürdük hatta. Doktor bakar bakmaz atopik dermatit dedi. Kortizonlu krem verdi 3 gun sürdük yüzündeki döküntüler tamamengeçti bir daha çıkmadı. Zamanla vucudundaki tek tuk döküntüler de kayboldu. 4 aylik civariyken boyun altinda cok fazlaydi ama buyudukce o da gecti. Ancak kollarinda baya genis bir alanda kaldilar. Defalarca doktora goturduk. Kizimiz suan 11 aylik. En son gittigimiz prof doktor kullanilabilecek tum krem ve ilaclari kullanmis oldugumu söyledi. Ve bagisikligi guclendikce gececegini soyledi. Kizimin kollari ve dirsek icleri cok kizarik ve kaşınıyor. Akli ermeye başladı artik ve huzursuz oluyor. Onu oyle gordukce icim parçalanıyor elimden bisey gelmiyor. Kollarini duvarlara falan sürtüp kaşıyor o derece. Sadece bepanten sensiderm sürüyorum ve excipial lipo kullaniyorum baska krem kullanmiyorum kullanmak da istemiyorum. Alınabilecek butun fiziki onlemleri aldim deterjan sabun vs gibi.. Kizimin atopik dermatiti gercekten gececek mi? Besin hassasiyeti de var midir mutlaka? Bebegim hala emiyor tabiki ek gida da aliyor ama sadece emdigi zaman da vardi. Bende kronik urtiker var. Babasinda da cesitli cilt problemleri olmustu. Bizimki genetik cinsten mi? Herhangi bir dogal yontem oneririyor musunuz? Deriden alerji testi yaptirmak bize yol gosterir mi? Kizimin huzursuzlugu benim icimi parcaliyor cok üzülüyorum...
Düzenleyen gulsahyc - 21 May 2018 Saat 23:16 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118397 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Opmek ile "isilik" asla olmaz... Biyikli kimseler opse bile!!!! 2- Isilik; SICAK tutmak ile olusur. 3- Atopik dermatit, bilhassa; STERIL veya asiri TEMIZ bakilan cocuklarda sik olur. Gunde 1 defa; 1 paket Reflor'u yediklerine karistirin. 4- SAKIN, o; "deriden allerji testlerine" inanmayin ve yaptirmayin.. Kime uygulasaniz hepsi allerjik cikar. 5- Dokuntuleri cok artarsa, gunde; 2x1 Hipokort krem surun. |
|
![]() |
|
gulsahyc ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şub 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Atopik dermatitli cocuklarda %90 besin alerjisi de vardır deniyor. Ama bizim bebegimiz daha 1 aylikken başladı ve goturdugumuz doktorlar gebellikle genetik bir tablo cizdi. Emen bir cocuk oldugu icin kendi yediklerimi dusunuyorum, hergun yedigim sadece yumurta ve peynir var. Cikolata bal vs tuketen bir insan degilim. Napacagimizi sasirmis durumdayiz. 3 yasina kadar gecer dense de 3 yasina kadar cocugumuzun kasindigini ve elimizden bisey gelmedigini gormek bizi psikolojik olarak cok yipratacak. Çocuğumuzun huzursuzlugu da cabasi. Söylediğiniz ilaclari da kuanacagiz. Tesekkur ederiz...
Düzenleyen gulsahyc - 22 May 2018 Saat 13:43 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|