|
Yüzeyel ve sık solunum |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MelikeA. ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 May 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 62 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 May 2018 Saat 02:12 |
Hocam merhaba, oğlum 7,5 aylık. Son 3 gündür çok hızlı nefes alıp veriyor, gün içerisinde uyanıkken 65-70 ve uyurken ise 50-55 arasında nefes alımı var. Ve nefes alışı çok yüzeysel, derin nefes almıyor. Gittiğimiz doktor ciğerlerini dinledi ve ciğerlerde herhangi bir anormallik olmadığını söyledi. Onun üzerine çocuk kardiyologu gördü, ultrasonla kalbe baktı, ve ekg çekildi, onlarda da sorun yok. Yapılan kan testi değerlerini yazıyorum:
Hemoglobin 11,1 (10,5 - 13,5) Trombosit 426 (130 - 400) Lenfosit 6,42 (1,5 - 4) Ferritin 12 (20 -2 00) Demir 37 (40 - 100 B12 144 (197 - 866) AST 54 (12 - 50) Bu değerlere göre demir damlasına gerek var mı hocam? Bir de bu nefes için ne yapmamız gerekiyor, ya da solunum sayıları normal mi? Nefesi hızlandığından beri genel olarak biraz huzursuz olmaya başladı. Şuanda uyuyor ve sanki çok iş yapmış da yorulmuş gibi hızlı ve sesli sesli nefes alıyor. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
HGB:11,1 g/dL iken bir kansizliktan soz edilemez.. Etse etse, Turkiye'nin aptal doktorlari laf eder. Grip geciriyor. Sakin ilac vermeyin, benim yazilarimi okuyun. |
|
![]() |
|
MelikeA. ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 May 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 62 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam yazdıklarınızı okudum. Şu anda ateş, öksürük, burun akıntısı ve halsizliği yok. Acaba grip henüz başlıyor, bu nedenle mi sadece hızlı nefes belirtisi var?
İlaç vermiyorum. Bu arada B12 düşüklüğü için testleri yapan doktor 5 hafta boyunca kas içine yarım ampul Dodex yapılması gerektiğini söyledi ![]() Şimdi sık emzirmek dışında yapmam gereken bir şey var mı? |
|
![]() |
|
Hocam bir de idrar tahlilinde dansite 1025 ve kalsiyum oksalat kristalleri orta derecede görülmüş, acaba bebek susuz mu kalıyor?
Ve şunu da söylemek istiyorum. 7. ay kontrolümüzde aşı takviminde bir şey olmadığı için herhangi bir araştırma yapmadan kontrole gittik. Doktor Menenjit aşısını bir an önce olmamız gerektiğini söyledi. Normalde 13. ayda yapıyorlarmış ama 1 yaş altını da korumaya almak için isterseniz bu ayda hemen yapalım dedi. Ben de panik olup tamam dedim. Sizin yazılarınızı okumuş olsam kesinlikle yaptırmazdım, üstelik yaptığı aşının prospektüsünde 12 aydan büyük bebeklere yapılır yazıyor. Bir sorun olur mu :( Düzenleyen MelikeA. - 12 May 2018 Saat 12:25 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN, Turk doktorlarinin B12 vitamini ile soyledikleri hicbir seye inanmayin.. Meme emen bir bebekte, zaten B12 vitamini eksikligi OLAMAZ.. Bunlarin hepsi tezgah.. Doktor+Hastane+laboratuvar; uclu cete halinde calisir.. Idrar dansitesi yuksek degil, ust sinirda... Arada fark var.. Zaten Kristal cikmasi da bu yuzden. Su teklif edin, icerse, istedigi kadar verin. Sahtekar Turk doktorlarinin "Menenjit asisi" sahtekarligini cok anlattim, okuyun.. Asi TUTMAYACAK.. Gorun bu Turk cocuk doktorlarinin ne kadar SEFIL yaratiklar olduklarini.. Para icin yapmayacaklari sahtekarlik yoktur.
|
|
![]() |
|
Hocam tekrar merhaba,
Oğlum bugün 9 saat boyunca neredeyse hiç çiş yapmamış. Nefes hıızı devam ediyor, bir de doktor çinko testi yaptırmış, referans aralığı 70-120, bizim sonuç 131 çıkmış. Su teklif ediyorum içmek istemiyor, emmesi normal, lıkır lıkır içtiğini duyuyorum ama çişi çok azaldı. Ne yapmalıyım? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sizin korktugunuz gibi bir hastalik sonucu; idrar yapmiyor olsa, ONCE AYAKLARI SISER!!! Ayaklarinda odem yoksa, anormal bir durum yok demektir. Cinko testi mi??? Sacmalamasin!!! Tipik bir Turk doktor davranisi… Ne yani??? Cocugunuzda; Acrodermatitis Enteropathica hastaligi mi varmis.. Bunlari adam yerine koyup inaniyorsunuz ha!!! |
|
![]() |
|
Yok hocam inanmıyoruz, sonuçlar çıkınca doktoruna sormadım bile, size yazdım :)
Çok teşekkür ederim vaktiniz için. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|