Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Vitamin ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumVitamin ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 176
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oranje Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Vitamin ?
    Gönderim Zamanı: 05 Şub 2018 Saat 23:33

Merhaba hocam.

5 yaş 9 aylık bir oğlum var. Boyu 112 cm kilosu 17.5.

Bebekliğinden beri persentilde kilosu hep ℅10 larda oldu. Zayıf ama sağlıklı diye geçiştirdim hep. Son 6 aydır iştahı iyice kesildi derken bu günler de yemeklerden tiksinme huyu da başladı. Sadece yaşamak için yiyor diyebilirim, o kadar iştahsız…

En azından alamadığı vitaminleri takviye vereyim diye vitamin şurubu almayı düşünüyorum fakat içeriklerine baktığımda çoğu D vitamini içeriyor. Ben ise yıllık ampül d vitamini daha geçen hafta içirdim. Bu şuruplarda ki d vitamini bizim için sorun olur mu acaba ?

Biliyorum , siz bu vitaminleri hiç bir zaman önermiyorsunuz ama annelik işte. Yüzü, gözü çökmüş , kucağınızda iken kemikleri batan çocuğunuz olunca ister istemez takıyorsunuz işte...

Bir de oğlum 3 gün önce gece yarısı aniden kustu. Ateşi 39.2 idi. Sabaha kadar 2-3 kez daha kustu ve ateşi devam etti. Uyandığın da ateşi düşmüştü ve ishal başladı. 2 gün boyunca da ishal devam etti ve bitti.

Bu durumda oğlum mikropmu kaptı da böyle bir gecelik ateşi oldu anlıyamadım. Bugüne kadar hiç gereksiz antb. Ve ilaç kullanmadım. Acaba bağışıklığı artık güçlendiği için mi böyle 1 günde toparladı ?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117835
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2018 Saat 03:40
Mikrop kapti... Kusma ve ishalini durdurmadiginiz icin, cabuk iyilesir.
Sipraktin surup; 5 gun, gunde:2x1 olcek(5ml) verin, 3 gun vermeyin, gerekirse tekrarlayin.  
%5 cocukta, hircinlik yapar, yaparsa, vermeyin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.