|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
arzuayten
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı arzuayten
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: bebeğimin kilosuGönderim Zamanı: 03 Tem 2017 Saat 22:58 |
|
doktor bey iyi akşamlar. bugun tam 4 ayı bitmiş bir oğlum var. kilo alımı biraz yavaş. doktorumuz geçen ay mama takviyesi önermişti ama ben 1 ay daha denemek istedim ve sadece anne sütü aldı. size ay ay kilolarını yazsam bana bir yol gösterir misiniz lütfen.
doğum kilosu : 3600 boy: 52.5 1. ay : 4400 boy: 56 2. ay : 5500 boy: 59 3. ay: 6200 boy: 63.5 4. ay : 6500 boy: 66 (bu ay bronşiyolit geçirdi 3 gece hastanede kaldık. 10 gün kadar doğru düzgün ememedi. bunun da etkisi vardır tabiki) mama vermek istesemde asla biberon kabul etmiyor bu arada. ne yapmalıyım. 6 ay sonuna kadar böyle devam etsem ne olur?? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Tem 2017 Saat 04:10 |
|
300 gram kadar bir eksigi var.. 4 ay bittikten sonra, mamalara gerek kalmaz, kutu sutlerinden teklif edin, alirsa istedigi zaman, istedigi kadar verin.. Tabii; daima anne sutunden sonra teklif edin. 35 sene ozelde calistim; bir tane hastam; solunum yolu rahatsizligi nedeni ile Hastaneye yatmadi!!! Simdi ne oluyorsa!! |
|
![]() |
|
arzuayten
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı arzuayten
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Tem 2017 Saat 08:30 |
|
Kutu sut derken inek sutunden mi bahsediyorsunuz hocam?? Devam sutlerinde de 1 yasindan itibaren yaziyor.
Birde dil bagi vardi 1 hafta once ameliyat oldu. O etkilemis olabilirmi. Yani belki bundan sonra daha etkili emip kilo almazmiki?? Cok uzuluyorum sadece anne sutu vermek istiyorum ogluma. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Tem 2017 Saat 03:03 |
|
Belliki; yeni uyesiniz, ve pek cok KAZIK lar yemissiniz ve yiyorsunuz!!! 1- Beslenme ile ilgili yazilarimi okuyun.. Turkiye'deki, sut dusmanligi yapan doktorlara kanmayin!! Her cocuga; 4 ayi bittikten sonra, kutu sutlerinden verebilirsiniz.. 2- "Dil alti bagi" KESILMEZ!!!!! SARLATANLIKTIR.. Ilk 1 yas icinde, bebeklerin meme emebilmesi icin, dil alti bagi KASTEN, ondedir!!! Yoksa, emme hareketi yaparken, dil ucu, assagiya cekilemeyecegi icin, etkili bir vakumlama ve beslenme OLAMAZ!!!! Dil alti baginin bebeklerde ucta olmasi sayesinde, bebek etkili emme hareketini yapabilir. BU SAHTEKARLIK islemi yapildiginda, cocuk her meme emiste, o yara acilir ve hem bebege aci verir, hem de KANAMA olur!!! Eger; kanama oluyorsa, "Genel anestezi" altinda dikilmesi gerekir!!! Bu durumdaki bir bebek; biberon da kullanamayacagi icin, fincandan agizina dokerek beslemeye calisin. Ama cok dikkatli olun, nefes borusuna kacirmayin.. Beceremezseniz; hastanede burnundan SONDA (Gavaj) takilarak beslenmesi gerekir.. Durup-dururken basiniza is aldiniz. Hic gereksiz bir islemdi. Sonuclari yazin!!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Tem 2017 Saat 03:09 |
|
![]() |
|
arzuayten
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı arzuayten
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Tem 2017 Saat 09:06 |
|
Bugun 6. Gun henuz emmekle ilgili sıkıntı yasamadi ama. Ne Biberon ne de emzik dil bagi kesilmeden oncede asla almiyordu zaten. Ameliyattan 2 saat sonra emzirdim Kanama da hic yasamadik. Bu durumda hala soylediklerinizi yasarmiyiz acaba??
Durum bu kadar ciddiyse neden bize burda boyle yanlis uygulamalar yapiliyor bizde sonucta guvenmek zorundayiz birilerine. Anne sutu hic yok degil ben sık sık emziriyorum. 300 gram eksigi var demistiniz ek gidaya kadar bu sekilde devam edemezmiyiz. Ben fincanla sut verebilecegimi sanmiyorum kesin bogazina kaciririm. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Tem 2017 Saat 23:29 |
|
1- Dunyanin hicbir yerinde; son 1 Asirdan beri bu uygulama yok.. Son 12 seneye gelene kadar da yoktu!!! Ne oldu ise, bu son 12 sene icinde, her turlu sahtekarlik, soytarilik ve kepazelik yapilir oldu... 2- Emmek ile bir sikinti olmuyorsa ve kanama da olmuyorsa; biberon kullanabilirsiniz demektir, biberon ile takviye yapin.. Sansiniz varmis; ucuz kurtulmussunuz.. Hacettepe'de bu islemden sonra, kanamasi farkedilmeyip, anemiden olen hasta oldu.. Eger sizin goremediginiz bir kanama varsa; KAKA, KATRAN SIYAHI RENKTE OLUR!! Kakasini takip edin.. Sari-kahverengi kaka yapiyorsa, isler yolunda demektir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Tem 2017 Saat 23:34 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|