|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
EMINE ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 42 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Kas 2016 Saat 16:26 |
Hocam merhaba,
İkizlerim 11 aylık Önceki yazılarınızı okudum oğlum 1 ay önce balgamlı öksürüyordu,yazılarınıza ist. ilaç vermedim cold-mix ve bol bol s.f. sıktım ,ancak baskılar nedeni ile mecburen peditus 5 gün ,2 günde ventolin kullandım. Şimdi tekrar ve şiddetli olarak öksürük arttı ve doktor bronşiolit olduğu söyledi yine ventolin verdi (2 çay kaşığı günde 3 defa 8 saat ara ile) Bal yasak dedi 1 yaş öncesi İkizi 4 defa balgam kustu tatlı kaşığı kadar şiddetli öksürmüyor ara ara öksürüyor ,kızıma da ventolin verdi Geldiğim noktada bal veremiyorum korkuyorum Cold mix kullanıyorum ve s.f Ventolin vermemeliyim ancak yine size danışmak istedim baskılar nedeni ile ; Bal vermeli miyim Sadece limonlu bal-s.f ve cold mix yeterli olur mu,kaç güne kadar bu şekilde geçer Önerebileceğiniz bal markası var mı?günde ne kadar limonlu bal ve ne ölçüde vermeliyim ayrıca elma kabuğu+elma çekirdeği+armut kabuğu+armut çekirdeği+tarcın ,ıhlamur kaynatıp içiriyorum ,doğru mu yapıyorum ? teşekkür ederim syg |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118634 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Bal aleyhindeki palavralara kanmayin, Bu konuyu cok anlattim, eski yazilarimdan okuyun. Bu palavra ilk ciktiginda; sadece "yeni doganlara" yasak dediler, yetmedi, ilk 6 ay yasak dediler, bakiyorum artik 1 sene olmus.
2- SAKIN: Peditus'u bir daha kullanmayin, Peditus ve Ventolin bu sekilde kullanildiginda; haftasina oksuruk daha beter olur. Sahtekarligin 3 Safhasini hala okumadinizmi?? Oyle cer-coplerle ugrasacaginiza, adam gibi "Limonlu bali" verin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Kas 2016 Saat 22:56 |
|
![]() |
|
EMINE ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 42 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam
Merhaba, Sizin
cevabınız üzerine ilaçları kestim ve limonlu bal ile iyileştiler,çok teşekkür
ederim Ancak son 1 aydır oğlum her sabah balgamlı öksürüyor,gün içerisinde nadir,çok koşturduğu zaman birde balgamlı öksürüyor.balgam takılıyor ve çıkaramıyor. **her
sabah balgamlı öksürmesi normal mi,limonlu bal vermeye devam edeyim mi(sabah akşam 1 çay
kaşığı veriyorum) Ayrıca
dağınışmak istediğim farklı bir konu daha var,size çok güvendiğim için size
danışmadan yapmak istemedim; İkizlerim
13ay,19 günlük.Geceleri çok sık kalkıyorlar ve zor uykuya dalıyorlar,sallamadan,emzik
olmadan ve mama içmeden uyumuyorlar.(bu nedenden ötürü sanıyorum eşim ve ben de fıtık oldu,artık çok zorlanıyoruz ve tabi bakıcılarımız da )
Bana tavsiye
edilen uyku koçu Pınar Sibirsky ile çalışmam ,ancak metodu ağlatarak uyutmak **bu
yöntemi ve uyku koçunu tavsiye eder misiniz
**Benim
endişem ise ağlayarak uyumaları bebeklerimin gelişimini olumsuz
etkilermi,bebeklerimin psikolojisi bozurlur mu, Yada araştırdığım
bikaç uyku yöntemi daha var bunlardan tavsiye edebileceğiniz bi yöntem var mı? 1-ferber-kotrollü
ağlatma yöntemi 2-kim
west-kotrollü uzaklaşma yöntemi 3-tracy
hogg-yatır kaldır yöntemi 4-harvey
karp –uyumak için uyandır yöntemi Görüşleriniz
benim için çok değerli,zamanınızı aldım,iyi ki varsınız Teşekkür ederim Not:
uyku için günlük yaşamlarının önemli olduğunu düşündüğüm için bebeklerimin bi
gülük rutinini yazmak istedim,yanlışım varsa önerileriniz benim için çok
kıymetli *7:00-7:30
sabah kesin kalkış *8:30-9:00
arası sabah kahvaltı *9:30-11:00
uyutma çalışmaları ve uyku süresi(90ml lik mama ) *12:00-12:30
arası öğlen ana yemek *13:00
den sonra dışarı çıkıyoruz , hava şartlarına bağlı olarak kalış süremiz
değişiyor *14:00
yogurt ve meyve saatimiz *14:30
-16:00 uyutma çalışmaları ve uyku süresi(90ml lik mama ) *16:30
ana öğün *19:00
kaşık maması *20:00 -21:00 uyutma çalışmaları (90ml lik mama )
21:00
sonrası zorda olsa uykuya dalış ,kısa zaman sonra kalkıyorlar ancak yine salla ve uyutmaya devam ediyoruz teşekkür ederim |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118634 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir dusunun bakalim..... Gece aglayarak uyanan bir bebek; NIYE, mama yiyince sakinlesip, uyuyor???
Ne demekmis; "uyku kocu"!!!!! Uykusu gelen uyur!! 1- 4 ay bittikten sonra; MAMA KULLANILMAZ!!! Hemen kutu sutlerine gecin , sutu soguk verin ve gunde en az;600ml aldiklarindan emin olun.. 2- Uykulari yoksa, uyutmaya bile tesebbus etmeyin.. Merak etmeyin, sizlerde sahit olmussunuzudur, Dugun salonlarinda, gece gec vakit oldumu, cocuklar o samata da bile, masa altlarina kivrilip uyurlar.. O "uyku yontemleri" nin hepsi sahtekarlik.. Para veriyorsunuz ve nasil uyuyacaginizi ogreniyorsunuz.. Ohhh, ne ala is!!! Meslek hayatim boyunca boyle islerle ugrasmadim.. 3- Bu yasta bebeklerin mideleri, butun geceye yetecek kadar yiyecek stoklayamazlar.. Bu sebeple, muayyen bir yasa gelene kadr bu gece beslenmeleri devam edecek. Bu kinu da yazilanlari okuyun. |
|
![]() |
|
Hocam merhaba,
ikizlerim 16 aylıklar,3 gündür burun akıntısı,hapşırık ve kuru öküsük var,ballı limon,cold mix ve serum fiz. kullanıyorum. ancak hala geçmedi,bu sabah doktora götürdüm kan testi yaptıklar ve bogazlarından kültür aldılar. kızımda mikrop çıkmadı ;sekrol şurup verdi oğlumun tahililerinde ; CRP mikro sonucu 5.1 , referans aralığı <5 strep -a negatif ,referans negatif oğluma mikrop var diye duocıd +fluıbron pediatrik diye bir ilaç verdi siz danışmadan ilaç vermek istemedim;bu ilaçları kullanmadan ;ballı limon,cold mix ve serum fiz.devam etsem geçer mi ayrıca ateş gece 38.8 e çıktı ;bu durumda hangi ilacı vermeliyim yada fitil mi yapmalıyım bilemedim şimdiden çok teşekkür ederim |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yazilarimi okumadiginiz icin, bu kadar zahmet ve masraflara girdiniz... 1- Bu yasta; Strep-A bakilmasina gerek yoktur, zira bu yasta gorulmez.. 2- CRP ile ugrasmiyoruz. Turk doktorlari; CRP'nin, Kardiyolojik risk durumlarinda ve Enfeksiyonlardaki FARKLI kullanimindan bi-haberdirler.. 3- Burun akintisi, kuru oksuruk ve hapsirik ; GRIP belirtisidir.. Siz hic Turk doktorlarinin Grip teshis ettiklerini gordunuzmu?? 4- ATES+Agizda pis koku+Dil ustunde PAS tabakasi yoksa, SAKIN Antibiyotik vermeyin. 5- Griplerde, ATES: 3-5 gun surebiliyor. Hatta Enfeksiyoz Mononukleoz'da 1 hafta surebilir. SAKIN, sakin benim anlattiklarimin disinda hareket etmeyin.. Ates ile de; ugrasmayin.. Ancak agri ile beraber olursa, veya sikintisi oluyorsa, verin... HELE, Turk doktorlarinin uydurmus oldugu sacma-sapan , "Donusumlu" ates dusurucu verme sacmaligini sakin uygulamayin.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Nis 2017 Saat 19:37 |
|
![]() |
|
Gülayyyy ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Haz 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
Hocam merhabalar
Uykusu gelen cocuk uyur demissiniz ama gec uykusu gelen cocuk 22.00 ile 02.00 saatleri arasinda salgilanan buyume hormonunu alamazsa ne olacak
|
|
![]() |
|
Gülayyyy ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Haz 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
Uyku hormonu?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|