Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşiolit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşiolit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EMINE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EMINE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bronşiolit
    Gönderim Zamanı: 30 Kas 2016 Saat 16:26
Hocam merhaba,
İkizlerim 11 aylık
Önceki yazılarınızı okudum
oğlum 1 ay önce balgamlı öksürüyordu,yazılarınıza ist. ilaç vermedim cold-mix ve bol bol s.f. sıktım ,ancak baskılar nedeni ile mecburen peditus 5 gün ,2 günde ventolin kullandım.
Şimdi tekrar ve şiddetli olarak öksürük arttı ve doktor bronşiolit olduğu söyledi yine ventolin verdi (2 çay kaşığı günde 3 defa 8 saat ara ile)
Bal yasak dedi 1 yaş öncesi
İkizi 4 defa balgam kustu tatlı kaşığı kadar şiddetli öksürmüyor ara ara öksürüyor ,kızıma da ventolin verdi

Geldiğim noktada bal veremiyorum korkuyorum
Cold mix kullanıyorum ve s.f
Ventolin vermemeliyim ancak yine size danışmak istedim baskılar nedeni ile ;
Bal vermeli miyim
Sadece limonlu bal-s.f ve cold mix yeterli olur mu,kaç güne kadar bu şekilde geçer
Önerebileceğiniz bal markası var mı?günde ne kadar limonlu bal ve ne ölçüde vermeliyim
ayrıca elma kabuğu+elma çekirdeği+armut kabuğu+armut çekirdeği+tarcın ,ıhlamur kaynatıp içiriyorum ,doğru mu yapıyorum ?
teşekkür ederim
syg
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2016 Saat 22:55
1- Bal aleyhindeki palavralara kanmayin, Bu konuyu cok anlattim, eski yazilarimdan okuyun. Bu palavra ilk ciktiginda; sadece "yeni doganlara" yasak dediler, yetmedi, ilk 6 ay yasak dediler, bakiyorum artik 1 sene olmus.
2- SAKIN: Peditus'u bir daha kullanmayin, Peditus ve Ventolin bu sekilde kullanildiginda; haftasina oksuruk daha beter olur.
Sahtekarligin 3 Safhasini hala okumadinizmi??
Oyle cer-coplerle ugrasacaginiza, adam gibi "Limonlu bali" verin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Kas 2016 Saat 22:56
Yukarı Dön
EMINE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EMINE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2017 Saat 13:54

Hocam Merhaba,

Sizin cevabınız üzerine ilaçları kestim ve limonlu bal ile iyileştiler,çok teşekkür ederim

Ancak son 1 aydır oğlum her  sabah balgamlı öksürüyor,gün içerisinde nadir,çok koşturduğu zaman birde balgamlı öksürüyor.balgam takılıyor ve çıkaramıyor.

**her sabah balgamlı öksürmesi normal mi,limonlu bal vermeye devam edeyim mi(sabah akşam 1 çay kaşığı veriyorum)

Ayrıca dağınışmak istediğim farklı bir konu daha var,size çok güvendiğim için size danışmadan yapmak istemedim;

İkizlerim 13ay,19 günlük.Geceleri çok sık kalkıyorlar ve  zor uykuya dalıyorlar,sallamadan,emzik olmadan ve mama içmeden uyumuyorlar.(bu nedenden ötürü sanıyorum eşim ve ben de fıtık oldu,artık çok zorlanıyoruz ve tabi bakıcılarımız da )

Bana tavsiye edilen uyku koçu Pınar Sibirsky ile çalışmam ,ancak metodu ağlatarak uyutmak

**bu yöntemi ve uyku koçunu tavsiye eder misiniz

**Benim endişem ise ağlayarak uyumaları bebeklerimin gelişimini olumsuz etkilermi,bebeklerimin psikolojisi bozurlur mu,

Yada araştırdığım bikaç uyku yöntemi daha var bunlardan tavsiye edebileceğiniz bi yöntem var mı?

1-ferber-kotrollü ağlatma yöntemi

2-kim west-kotrollü uzaklaşma yöntemi

3-tracy hogg-yatır kaldır yöntemi

4-harvey karp –uyumak için uyandır yöntemi

Görüşleriniz benim için çok değerli,zamanınızı aldım,iyi ki varsınız

Teşekkür ederim

Not: uyku için günlük yaşamlarının önemli olduğunu düşündüğüm için bebeklerimin bi gülük rutinini yazmak istedim,yanlışım varsa önerileriniz benim için çok kıymetli

*7:00-7:30 sabah kesin kalkış

*8:30-9:00 arası sabah kahvaltı

*9:30-11:00 uyutma çalışmaları ve uyku süresi(90ml lik mama )

*12:00-12:30 arası öğlen ana yemek

*13:00 den sonra dışarı çıkıyoruz , hava şartlarına bağlı olarak kalış süremiz değişiyor

*14:00 yogurt ve meyve saatimiz

*14:30 -16:00 uyutma çalışmaları ve uyku süresi(90ml lik mama )

*16:30 ana öğün

*19:00 kaşık maması

*20:00  -21:00 uyutma çalışmaları (90ml lik mama )

21:00 sonrası zorda olsa uykuya dalış ,kısa zaman sonra kalkıyorlar ancak yine salla ve uyutmaya devam ediyoruz

teşekkür ederim

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2017 Saat 20:09
Bir dusunun bakalim..... Gece aglayarak uyanan bir bebek; NIYE, mama yiyince sakinlesip, uyuyor???
Ne demekmis; "uyku kocu"!!!!!  Uykusu gelen uyur!! 
1- 4 ay bittikten sonra; MAMA KULLANILMAZ!!!  Hemen kutu sutlerine gecin , sutu soguk verin ve gunde
en az;600ml aldiklarindan emin olun..
2- Uykulari yoksa, uyutmaya bile tesebbus etmeyin..
Merak etmeyin, sizlerde sahit olmussunuzudur, Dugun salonlarinda, gece gec vakit oldumu, cocuklar o samata da bile, masa altlarina kivrilip uyurlar..
O "uyku yontemleri" nin hepsi sahtekarlik..  Para veriyorsunuz ve nasil uyuyacaginizi ogreniyorsunuz..
Ohhh, ne ala is!!! Meslek hayatim boyunca boyle islerle ugrasmadim..
3- Bu yasta bebeklerin mideleri, butun geceye yetecek kadar yiyecek stoklayamazlar.. Bu sebeple, muayyen bir yasa gelene kadr bu gece beslenmeleri devam edecek.
Bu kinu da yazilanlari okuyun.

Yukarı Dön
EMINE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EMINE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2017 Saat 14:51
Hocam merhaba,
ikizlerim 16 aylıklar,3 gündür burun akıntısı,hapşırık ve kuru öküsük var,ballı limon,cold mix ve serum fiz.
kullanıyorum.
ancak hala geçmedi,bu sabah doktora götürdüm kan testi yaptıklar ve bogazlarından kültür aldılar.

kızımda mikrop çıkmadı ;sekrol şurup verdi

oğlumun tahililerinde ;
 CRP mikro sonucu 5.1 , referans aralığı <5
strep -a negatif ,referans negatif
oğluma mikrop var diye duocıd +fluıbron pediatrik diye bir ilaç verdi

siz danışmadan ilaç vermek istemedim;bu ilaçları kullanmadan ;ballı limon,cold mix ve serum fiz.devam etsem geçer mi

ayrıca ateş gece 38.8 e çıktı ;bu durumda hangi ilacı vermeliyim yada fitil mi yapmalıyım
bilemedim

şimdiden çok teşekkür ederim

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2017 Saat 19:30
Yazilarimi okumadiginiz icin, bu kadar zahmet ve masraflara girdiniz...
1- Bu yasta; Strep-A bakilmasina gerek yoktur, zira bu yasta gorulmez..
2- CRP ile ugrasmiyoruz. Turk doktorlari; CRP'nin, Kardiyolojik risk durumlarinda ve Enfeksiyonlardaki
FARKLI kullanimindan bi-haberdirler..
3- Burun akintisi, kuru oksuruk ve hapsirik ; GRIP belirtisidir.. Siz hic Turk doktorlarinin Grip teshis
ettiklerini gordunuzmu??
4- ATES+Agizda pis koku+Dil ustunde PAS tabakasi yoksa, SAKIN Antibiyotik vermeyin.
5- Griplerde, ATES: 3-5 gun surebiliyor. Hatta Enfeksiyoz Mononukleoz'da 1 hafta surebilir.
SAKIN, sakin benim anlattiklarimin disinda  hareket etmeyin..
Ates ile de; ugrasmayin.. Ancak agri ile beraber olursa, veya sikintisi oluyorsa, verin...
HELE, Turk doktorlarinin uydurmus oldugu sacma-sapan , "Donusumlu" ates dusurucu verme sacmaligini
sakin uygulamayin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Nis 2017 Saat 19:37
Yukarı Dön
Gülayyyy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gülayyyy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2017 Saat 22:20
Hocam merhabalar
Uykusu gelen cocuk uyur demissiniz ama gec uykusu gelen cocuk 22.00 ile 02.00 saatleri arasinda salgilanan buyume hormonunu alamazsa ne olacak
Yukarı Dön
Gülayyyy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gülayyyy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2017 Saat 22:33
Uyku hormonu?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.