|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
efthalia ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Mar 2017 Saat 20:52 |
Hocam kolay gelsin. 8 yaşındaki oğlum 1 hafta önce çene kemiğimin sol tarafı ağrıyor dedi. elimle kontrol ettiğimde herhangi bir şişlik yoktu. 4 gün sonra ise aynı bölgede iri bir fındık boyutunda sertlik farkettik ve dokununca çok ağrıdığını söyledi. Eski maillere baktım ve söyledikleriniz doğrultusunda iki gündür bekliyorum ancak bugün şişlik ceviz boyutuna geldi ve dışarıdan bakılınca bile belli oluyor. Şişik üzerinde kızarıklık veya ateş yok. Genel durumu ve keyfi yerinde. Ancak çok ağrıdığından dokundurtmadığından el altında kayıyor mu yoksa sabit mi anlayamıyorum.
Doktora götürmek istemiyorum çünkü bir sürü tetkik ilaç vs. olacağını biliyorum. Ama ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığımız için de endişeleniyorum. Ne zaman veya ne olduğunda endişelenmeli ve tetkik yaptırmalıyım? Antibiyotik başlamalı mıyım, başlayacak olursam ne önerirsiniz?(8 yaşında 35 kg) Teşekkür ediyorum.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117858 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Agrili olmasi ve bir gunde bu kadar buyumesi; pek de "hayirli" bir lenf bezi olmadigini gosteriyor.. Aug...ES600 baslayin ve ilaci bitirin.. Gunde:2x1 olcek(5ml) verin.
|
|
![]() |
|
efthalia ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam hayırlı değil derken neyi kastettiniz tam olarak? Neden kaynaklı oluşmuş olabilir bu?
Bir de benim oğlum tadı kötü olan ilaçları içerken kusabiliyor, daha önce hiç antibiyotik kullanmadı. Ilaci verip arkasından su filan versem sakıncası olur mu
Hocam bir de kulak akıntısı da var sarı sarı. Bunun da aynı konuyla alakası olabilir mi? Antibiyotik ona da fayda edecek mi, antibiyotikle beraber iliadin de kullanayım mi? Düzenleyen efthalia - 08 Mar 2017 Saat 15:49 |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117858 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Agrili olmasi ve bir gunde bu kadar buyumesi; pek de "hayirli" bir lenf bezi olmadigini gosteriyor.. Aug...ES600 baslayin ve ilaci bitirin.. Gunde:2x1 olcek(5ml) verin.
|
|
![]() |
|
Hocam kulak akıntısı için iliadin de kullanayım mı antibiyotikle beraber diye de sormuştum ama sanırım yanıtınızda bir sıkıntı oldu.
Bir de antibyotiği sulandırırken biraz fazla su koydum sıkıntı olur mu
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"sari-sari" akinti; kulak kiri.. Kulak zari delinmesi hadisesinde: Once cok siddetli bir kulak agrisi olacak, arkadan kulaktan, "su gibi"
akinti gelecek... Fazla su koymus olmanizin bir zarari yok, zaten siseyi bitireceksiniz.
|
|
![]() |
|
Hocam ağrısı çok var bir şey yiyemiyor. Pazar gecesinden beri ara ara dolven bazen de calpol veriyorum. Bu ilaçları bu kadar uzun süre kullanmak sakıncalı mi. Dediğim gibi biz çok ilaç kullanmiyoruz o yüzden cehaletimi bağışlayin. Ama ağrısı da çok var ne kadar daha kullanabilirim bu ağrı kesicileri?
Sizin tavsiyeniz doğrultusunda antibiyotige başladık. Henüz 2 doz kullandık ama hiç bir gelisme olmadı ne agrida ne de sislikte. Acele mi ediyorum, acı çekiyor canı yanıyor. Onu böyle görünce çok üzülüyorum. Antibiyotik ne zaman fayda etmeye başlayacak
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ben size; o "ilaclari" kullanin dedimmi??? Anlattigim sekilde, Iliadin DAMLA kullanin..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|