Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kokulara Duyarlılık,Hırıltılı Nefes Verme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKokulara Duyarlılık,Hırıltılı Nefes Verme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sudan çıkmış balık Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sudan çıkmış balık Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kokulara Duyarlılık,Hırıltılı Nefes Verme
    Gönderim Zamanı: 09 Oca 2017 Saat 23:24
Kızım 3.5 yaşında,kreşe gidiyor.İlk önce şeffaf burun akıntısı,kuru öksürüğü oldu.Serum fizyolojik,Bruno hipertonik deniz suyu kullanıyordum.Akıntı sarıya,öksürük balgamlı olmaya ve ateşi çıkmaya başladı.2 gün ateşi oldu,calpol kullandım.İlliadin kullanmaya başladım.Serum fizyolojiğe devam ettim.3. gün ateş bitti.Nefes veririken hışıltı olunca doktora gittim.Kokuya duyarlılığı olup olmadığını sordu.Evet kokulara karşı duyarlı.Cildinde egzema oluşup oluşmadığını sordu.Hayır hiç oluşmamıştı.Muayene etti,nefes verirkenki hışıltıyı onayladı ve astım hastası gibi nefes alıp veriyor,dedi.Kan,hormon,immünoloji tetkiki istedi,herşey normal çıkınca ilerleyen zamanda deriden 3 lü test yapmaya gerek kalmadı dedi.ventolin ve pulmicort vermemi istedi.Hışıltı kesildi ama yine de Pulmicortu 1 ay kullanmamı istedi.Sonrasında kontrole cağırdı. Pulmicortu kullanırken kızım ateşlendi,kan testinde influenza pozitif çıktı.Enfluvir kullanıyorum.Doktor yine de ventolin ve pulmicortu bırakma,dedi.Yazılarınızı okuduktan sonra ventolin ve pulmicortu bıraktım.Dediklerinizi yapıyorum.Kokuya karşı duyarlı olması kafamı çok karıştırıyor,astım başlangıcı olabilir mi?Eylül ve Ekım ayında grip aşısı yaptıralım mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118671
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2017 Saat 01:49
1- Goruyorsunuz, hicbir hastada istedikleri tahlillerde bir sey cikmadigi halde, hala israrla bu alakasiz
  tahlilleri istiyorlar..Illaki bir firsatini bulup; Astim veya Bronsit damgasini vuracaklar.
2- Pulmicort ; kortizon olup, Griplerde durumun daha kotuye gitmesine sebep olur. (Sahtekarligin 2.
Safha ilaci) ..Goruyorsunuz, o kadar cahil (veya sahtekar) Grip oldugu ispatlanmis oldugu halde, israrla
Kortizon (Pulmicort) kullandiriyor.
Birakin Allahaskina;  su, "kokuya hassas" safsatasini!!! Bunun bir birimi veya  olcusu yokki, teshis icin
bir gosterge olsun!!!
Cok okumaniz lazim, cok kazik(lar) yemissiniz..
Resmen uydurma..

Grip asisi; bu senekini bile olmanizda faydalar var. Seneye; muhakkak yaptirin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Oca 2017 Saat 01:57
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sudan çıkmış balık Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2017 Saat 21:40
İlginiz için teşekkür ediyorum.2 gündür ventolin ve pulmicort kullanmıyorum.Cold mix,serum fizyolojik,ballı limon ve Bruno uyguluyorum.Serum fizyolojiği yarımşar tüp,günde 3 kere hava makinesinden uyguluyorum.Bir de balgamı sökmek için kaynatıp ılıttığım keçiboynuzu suyundan içiriyorum.Ne yalan söyleyeyim bir kez daha balgamın hava keselerine inip nefes verirken hırıltı yapmasından çok korkuyorum.Kreşe göndermeyi de hiç istemiyorum ama mecburum.Bu 3.5 senede 3. hırıltılı nefes veriş sorunumuz ve 2. influenza teşhisimiz.Sevgili doktorum merak ettiğim bir şey de; nefes verirken hışıltısı olan,dakikada nefes alıp verme sayısı fazla olan,ateşi olmayan hastalarınıza orada nasıl bir tedavi uygulanıyor?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sudan çıkmış balık Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2017 Saat 22:05
İlginiz için teşekkür ediyorum.2 gündür ventolin ve pulmicort kullanmıyorum.Cold mix,serum fizyolojik,ballı limon,Bruno uyguluyorum.Balgam sökmesi için ayrıca kaynatıp ılıttığım keçiboynuzu suyundan veriyorum.Ne yalan söyleyeyim bir kez daha balgamın hava keselerine inip nefes veririken hırıltı yapmasından çok korkuyorum.Kreş ortamından da bir o kadar korkuyorum.Influenza teşhisinden sonra Enfluvir kullanıyorum,bitmesine 2 gün kaldı. Nefes verirken hırıltı problemi ni 3. keredir yaşıyoruz. 2. İnfluenza teşhisi.Sevgili Doktorum,benim merak ettiğim; ateşi olmayıp hırıltılı nefes veren, nefes alış verişi sıkıntılı ve nefesinin dakikadaki sayısı fazla olan ORADAKİ hastalarınıza nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2017 Saat 23:06
1- Nefes alisi rahat; nefes verisi sikintili olursa, gogus kafesi devamli sis durumda ise; Bricanyl surup: 3x1
olcek, ve yedekte Ventolin sprey.
2- Hem nefes alis, hem de veris sikintili ise,: Serum fiz, Sicak buhar, ColdMix.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sudan çıkmış balık Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2017 Saat 20:21
Cevabınız bizi yine çok mutlu etti. Sıcak buhar geniz eti oluşumuna neden olur mu? Geniz eti oluşumuna ya da büyümesine sebep olan etkenler nelerdir?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sudan çıkmış balık Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2017 Saat 22:25
Bu akşam(11.01.2017) CNN Türk kanalında Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırmaya göre, eczanelerde satılan 19 öksürük şurubunun 15'inin işe yaramadığı, aynı araştırmada, bal ve limonun öksürük şurubundan daha etkili bulunduğu haberi yapıldı.Tam o sırada yazılarınızı okuyordum.İyi insan haberin üzerine geldi bu kez
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2017 Saat 03:30
Geniz eti, bir Cins; "LENF BEZIDIR".. Bir tek, gecirilen enfeksiyonlar sonucu buyur..
Bu buyumede sadece; 4-7 yaslar arasinda olur, bu devrede olusan Antikorlar( bagisiklik ) ile Lenf bezlerine
daha az dusmeye baslayinca kuculurler.
Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.