|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
barbaros430 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ara 2016 Saat 13:07 |
Hocam merhaba
5 yas cocuklarinda sarilik oldugunu nasil anlariz.oglumun yuzu cok beyazlamis gibi geliyor bana.hic aklima gelmemisti ama bugun acaba olabilir mi diye dusundum.2-3 hafta kadar once atesi olmustu birkac gun.kusma olmustu.ama yeni kardesi oldugu icin ondandir diye dusundum.bu arazlarin sarilikla bir ilgisi var mi bilmiyorum.cok hareketli.hastalik hali yok.yuzu sapsari degil ama beyazlamis gibi.goz aklari da beyaz.ne yapmam gerek.hepatit b ve hepatit a asilarini olduk.tesekkurler. Düzenleyen barbaros430 - 29 Ara 2016 Saat 13:26 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118409 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Idrari "KOLA" veya "Koyu cay" gibi cikar..
|
|
![]() |
|
barbaros430 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
Hocam merhaba
Peki beyazlamis daha dogrusu soluk ten neden kaynaklanir.idrarimiz normal.kansizlik olabilir mi |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118409 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"Beyaz"
demek= Sut gibi beyaz demektir.. Soluk derseniz, o baska!! Kansizlik yonunden, cildine degil, avuc iclerine ve dudaklarina bakilir. Buralarda, solukluk varsa, bir; "Kan sayimi" yapilir.. AMAN, dikkat edin, Turkiye'de, her iste oldugu gibi Tibbi laboratuvarlar da, isin pustlugunu yaparlar. Cogu laboratuvar, cocuk kan degerlernin yanina, yasina uygun "Referans araliklarini" degil, eriskin Referans araliklari koyar ve butun cocuklar Anemik cikar.. MISAL: 1ay-6ay arasindaki cocuklarda: HGB:10,0-13,0g/dL araligindadir.. Eriskinlerde ise: HGB:12,0-15,0g/dL araligidir. Bu sahtekarlik turu, Turkiye'de cok yaygindir. Bu konu ile ilgili; makale ve soru-cevaplari mutlaka okuyun, basiniz agrimasin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Oca 2017 Saat 01:51 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
Dudaklari ve avuc ici pembe hocam saolun iyiki varsiniz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
Hocam merhaba
Yukarida bahsettigim solukluktan oturu malesef yerimde duramadim oglumu doktora goturdum kan tahliline gore Hgb 13.1 TDBK 452 ref 185-415 Transferrin saturasyonu 18 ref 20-50 D vit 19.3 Hgb normal oldugu icin drumuz demir acisindan bir sikinti yok ama D vit dusuk dedi.ampul yerine wellcare diye bir dvit ilaci varmis onu 1 ay kullanin dedi..halbuki ben 1 ay once 1 ampul icirmistim ogluma ona ragmen bu kadar dusuk olabilirmi |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
Birde d vit dusuklugu ciltte solukluk yapar mi.
Bu wellcare fisfis seklindeymis sizce kullanayim mi ne yapayim hocam.hatta ayni ilaci 3 aylik ogluma da tavsiye etti.multitabs suan eczanelerde yok. Son olarak buyuk oglum 5 yas+2 aylik doktora gitmisken kkk asisini vurdurdum.1 ay sonra sucicegi yapalim dediler gerek olmadigini yazmissiniz bazi uyelere.hala ayni mi dusunceniz.onun yerine karma asiyi yaptirayim mi. Tesekkurler hocam |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Paraniz yazik!! Ayni isi Dvit3 ampul de gorur.. 2- 2.doz Sucicegi HENUZ gerekmiyor.. Ancak, Kizamik asilarinda oldugu gibi, Devlet her cocugu yapmaya basladiginda, etrafta Sucicekli hasta kalmadiginda, gerekecek.. Asi semasi ilk sayfada VAR!!!! Her defasinda sormayin!! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|