Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kabızlık-pişik?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkabızlık-pişik?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kabızlık-pişik?
    Gönderim Zamanı: 04 Kas 2016 Saat 22:10

Merhaba Kadir Hocam,

Oğlum tam 1 yaşında.Ek gıdaya 7.ayda başladı ve o zamandan bugüne oğlum kabız.Ve dahası poposunda gitmek bilmeyen bir kızarıklık var.Pişik kremleri sudocrem ve mor desitin işe yaramıyor.Halbuki pişik mi değil mi ondan da emin değilim.Kakasını hergün yapıyor ama nasıl; bi köşeye sinip zorlanıyor ağlıyor(gün içinde birden fazla)ve sonrasında kontrol ettiğimde sert macun gibi ama az yapmış ve içeride hep kalan bir kaka var.Size bu durumun resmini de yolluyorum aşağıda.Poposundaki kızarıklık için doktora gittiğimizde süt alerjisinin de bunu yapabileceğini, çocuğun tipinden de alerjik bir çocuk olduğunu, alerji testi yaptırmamız gerektiğini söyledi ve kabız yapıcak şeyler ve sütlü gıdaları bir süre kesmemiz gerektiğini de ekledi.Magnezyum verdi kakası için.Poposunu eliyle biraz hafifçe geriye ittirerek yara olduğunu söyledi bana da gösterdi, ince bir çizik yarık gibi birşey vardı.Fito krem ve anestol pomadı 2 ay boyunca kullanmam gerektiğini söyledi.Bu söyledikleri ve verdiklerinden sadece fito krem ve anestol pomad tedavisini uyguladım yokluğunuzda.Düzelir gibi oldu ama kaka sonrası yine aynı oluyor.Hocam, yemekler hep zeytinyağlı, yetmiyor tabağındaki yemeğine de z.yağı gezdiriyorum, hergün kayısı püresi yediriyorum.Muhallebi falan zaten yok.Bu durumdan ötürü yediği tek meyve armut.Tokluk hissi verdiricek muhallebi ya da bisküvili karışımlardan veremiyorum zaten.Kakasını yaparken zorlandığı için mi oluyor bu kızarıklık acaba?Nedir bu geçmek bilmeyen kabızlık ve kızarıklık hocam.Resimlere bakıp değerli fikirlerinizi almak isterim.

http://hizliresimyukle.com/image/MY4s - pişik sorunu

http://hizliresimyukle.com/image/MY4q - kaka sorunu 

Vaktiniz, sabrınız, yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.Saygılar...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118621
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2016 Saat 18:19
Siz Turk Cocuk doktorlarina ne bakiyorsunuz ki?? Onlar her dokuntuye; Allerji derler!!

Eczaneden: %3 luk, Eau Borique 300 ml hazirlatin ve her Desitin surmeden once bu sivi ile poposunu nemlendirin.

Boyle abuk-subuk doktorlar basiniza isler acarlar, bunlardan uzak durun.
Yukarı Dön
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2016 Saat 22:50
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.Peki kabızlık sorunu, zamanla geçer mi?Bahsettiğim yöntemler dışında(kayısı püresi,sadece armut,zeytinyağlı yemekler) ne yapılabilir bilmiyorum.Her gün bir zorlanma ve ya hiç yapamama ya da çok ufacık birşey çıkarma durumu oluyor.Gliserinli fitili iki defa denedim ikisinde de çok ağladı ve terledi ve kakasını yaptığında çıkardı fitili de.sürekli bu yöntemi de denemek istemiyorum.Zamanla geçer mi yoksa sizin bir öneriniz var mıdır?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2016 Saat 18:44
Tereyagi da kullanin.. Gundebir defa kiymali sebze yemegi yedirin.
Sakin; ozel yapilan sebze corbalarini kullanmayin..
Yukarı Dön
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2016 Saat 13:01
Evet hocam kıyma ve tereyağı da kullanıyorum ama ben bu kabızlık durumunu sormak istemiştim yukarki yazımda aslında.Kabızlık yapan şeylerden yedirmememe rağmen(pirinç patates,muz muhallebi yok,armut kayısı püresi zeytinyağı hergün var) bu çocuk neden kabız?Gliserinli fitil 2 defa verdim, ter dökerek ve ağlayarak yaptı.Her defasında da fitil veremem.Zamanla bu kabızlık kendiliğinden mi geçer yoksa yapmam gereken bir şey var mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2016 Saat 18:38
Barsak florasi uygun degildir..
Gunde 3x1 yogurt yedirin(miktar onemli degil, ne kadar yerse)..
Birde 5 gun Reflor tozundan; gunde 1 paket yemeklerine serpistirin.
Yukarı Dön
moonlight37 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moonlight37 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2016 Saat 16:31
hocam benim oğlum da 10 aylık, pişik pek yok ama kabızlık çok fena, yapamıyor yavrum çok huzursuz, doktor duphalac şurubu 2 hafta kullandırdı, başladığımız ilk 3 gün rahat yaptı sonra onunda faydası olmadı, ben hergün glisin konsukla yaptırıyorum kakasını. yapamazsa çok huzursuz mutsuz oluyor ve ağlıyor. benim bebeğime de reflor önerir misiniz?
Yukarı Dön
moonlight37 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moonlight37 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2016 Saat 16:43
doktor bir de likit parafinli bir şurup verdi, akşamları onu veriyoruz, kakayı o da yumuşatmadı.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.