Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Konjenital pnemoni
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKonjenital pnemoni

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ebru432 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 129
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebru432 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Konjenital pnemoni
    Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2016 Saat 21:07
Hocam dogum yaptiktan sonra bebek yanima gelmeden yogunbakima alindi. Bize solunumunda bi sikinti oldugu ve gozetim altinda tuttuklatini soylendi. Alsama yatisi yapildi. Bu esnada kan tahlilleri yapilmis. Dogumdan ikinci gun yukselen bir deger icin beklenmis. Ciger filmi de cekilmis. Zature ile dogdugu soylendi. 7 gun yogunbakimda kaldi 3 gunde oral olarak anyibiyotik kullanip 10 gun tedavi gorduk. 
Hocam benim merak ettigim bu teshis dogrumu. Yapilan testlerin hepsini cikti aldim. Hangi parametreler lazim. Size yazayim
Yukarı Dön
ebru432 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebru432 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2016 Saat 21:13
Yukarı Dön
ebru432 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebru432 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2016 Saat 00:19
3770 dogum kilosu... erkek bebek.. dogum tarihi 12.08....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117847
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2016 Saat 05:21
Tahlil okunmuyor... Yeni dogan kan tablosu, birakin eriskinleri, cocuklardan bile farklidir.
Turk cocuk doktorlari bu hususta cok cahil olduklarindan, ben size, onemli "yeni dogan degerlerini" yazayim.....
WBC: 9.0-35.0
HGB: 15-20g/dL
HCT: %45-61
RBC: 4.0-5.9
PLT:250-450
Glukoz(kan sekeri): 30-90mg/dL
Potasyum: 4.5-7.2mEq/L

Bunlarin harici degerler, zaten teferruat olup, onemleri yoktur.
SAKIN: bu degerleri bahane edip, sizi kandirmasinlar.
Sonucu yazin.
NOT: Konjenital Zaturre diye bir hastalik YOKTUR... Resmen k..ndan uydurmus.
O sahtekara soyleyin, anne karnindaki cocuk nefes alamadigi icin, zaturre mikrobunun bulasmasina imkan yoktur, uydurmasin!!
Olan hadiseyi ben anlatayim; Tibbi hata sonucu, bebek, dogum esnasinda, erken nefes aldi ve annesinin
suyunu akcigerlere cekti. Buna: ASPIRASYON PNOMONISI denir, Tibbi hatadir!!! Sikayet edin. Sirf
sikayet etmeyesiniz diye, bu "Konjenital zaturre" lafini uydurup, sizi kandiriyorlar!!
Cocuk rahat nefes aliyorsa(yani yuzunde oksijen maskesi yoksa) ve annesini rahat emiyorsa; KACIN....

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Eyl 2016 Saat 05:26
Yukarı Dön
ebru432 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebru432 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2016 Saat 06:23
Yukarı Dön
ebru432 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebru432 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2016 Saat 06:33
Yukarı Dön
ebru432 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebru432 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2016 Saat 06:42
Hocam bu tahliller dogumun oldugu gune ait. Crp degeri ikinci gun yukselirmis. Ciger filmi direk kendi pc ekranlarina dustugu icin ben zaten gormedim. Sezaryan dogum oldugu icin zaten kendi canimin derdinden cok uzerine dusemedim. Ilk gun emzirmeme izin verilmedi. Solunum sikintisi varmis oksijene bagliydi kuvozde. Süt cigere kacabilir diye emzirtmediler serum baglanmis. Tedavinin 5. Gunu ciger filmini gordum ama sol tarafta kaburga aralarinda beyaz bulut gibi bi goruntu vardi. Sag taraf temiz dedi. Sol icin tedaviyi tamamlayalim dedi. Bu arada kalsiyumu dusmus oeal kalsiyum verildi. Tedavi sonunda eve gidince pamukcuk oldu mikostatin verildi. 

Hocam kadindogum uzmanim bana oyle birsey olmaz deyince ben sok olup size yazdim hemen.. simdi bu el kadar cocuk bosuna mi cekti o kadar cileyi. Damar yolu icin delik desik oldu.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117847
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2016 Saat 18:57
Maalesef....... 2-3 gun ilaveten hastanede kalmasi icin, bu uckagidi yaptilar.
Kan degerlerinin tamami normal..
Ya cok cahiller, yada tam analarin gozu sahtekarlar!!
Anne karnindaki bebegin, Akcigerleri TAMAMEN kapalidir. Dogumdan sonra, ilk nefes alista, acilmaya baslar. HEMEN TAMAMI ACILMAZ!!!
Kalsiyum Iyonize: yeni dogan bebeklerde DUSUKTUR... Allahtan, bu cahiller Kalsiyum veriyoruz diye bebegi oldurmediler.
Yeni Dogan da Kalsiyum iyonize: 1.07-1.27mmol/L dir..
O aptal laboratuvarin verdigi "Referans araliklari" YANLISTIR...
Esas domuzun basi bu Laboratuvar.. O namussuzlari sikayet edin, boyle hilelerle, el kadar bebelerin
hayatlari ile oynamasinlar.. Doktor deseniz, tam aptal.. Daha acip ta bir yenidogan kan degerleri nelerdir, ondan bile habersiz.
Tam bir batakhaneye dusmussunuz.. Ama bunlarla ugrasacak, DEVLET NERDE!!!!
Bunlarin hepsi devletten torpilli...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Eyl 2016 Saat 19:02
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.