|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mevsimrüzgarı ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 381 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2016 Saat 22:25 |
Hocam 28 ayini bitiren oğlum 98 cm 16 kg.
3 gündür sürekli ateşli ve halsiz. Terleyip rahatlatmaya çalışıyorum o zaman kendine geliyor iki saat geçmeden tekrar yükseliyor istahi da azaldı meyve şut ve su ağırlıklı nadiren yemek yiyor. Yiyip içmesini ateşini de gectim kan aldırmaya gerek var mı ikilemde kaldım enfeksiyöz mononukleoz viral zaturre ya da gripal enfeksiyon olsa zaten ilaçsız kendiliğinden geçecek diye düşünüyorum kızıl kızamık su çiçeği vb bir hastalık olsa bu zamana kadar belirtisi olurdu herhalde. Burnu akmıyor çok garip değil mi teşhisiniz ne olur? Herhangi bir öneriniz var mı hurmetler hocam.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
mevsimrüzgarı ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 381 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
![]() ![]() ![]() ![]() |
İkinci sorum arkadaşımın 34 aylık oğlu için. Boy ve kilo şunu tam bilmiyorum. Son 6 aydır çocuk sıkhrastlanıyor sürekli grip diyebiliriz ateş halsizlik iştahsızlık yoğun geniz akıntısıve buna bbağlıkusma var bizim oglanla yan yana geldiklerinde boy ve kilo olarak nneredeyseaaynı gorunuyorlar. Ama hemen hemen her hafta çocukhhastalanıyor evde babaanne bakıyor öyle çok kalabalık ortama da girmiyor halsiz olunca halinin üstünde sürekli yatar vaziyette kkalıyor gelişim ya da byüme geriliği yok. Muayene sonucu burun etlerinin büyük olduğunu burundan rahat nefes alamayinca ağızdan aldığını bu yüzdeneenfeksiyonlara da çok açıkoolduğunu söylemişler AAlerjik bünyesi olduğunu bir ay allerset kullanması gerektiğini söylemişler teşhis ve tedavi doğrumu ne onerirsiniz?
Düzenleyen mevsimrüzgarı - 03 Eyl 2016 Saat 23:21 |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- agizinda pis koku ve dil ustunde pas tabakasi yoksa; Viral enfeksiyon demektir.. Antibiyotik gerekmez, kendiliginden iyilesir. 2- Cocuk mikrobu alacaksa; agizdan veya burundan almis hic farketmez.. O sacmaligi kim uydurdu ise, bu islerin cok cahili imis. SAKIN; o Turk doktorlarinin, allerji sacmaliklarina girmeyin. Eski yazilarimdan; "Sahtekarligin 3 Safhasi" ile ilgili yazilarimi okuyun. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Ateş 40 lara dayandı hocam soğuk süt vermemizin ya da duş aldirmamizin havaleye sebep olması mümkün mudur
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Soguk dus aldirirsaniz, ihtimal artar. Ellemeyin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Ateş tamamen düştü çok küçük kızarıklıklar var ateşten oldu sanırım isilikten de küçükler. Bizimki toparlandı duş da aldirmadik beklemeyle yetindim bu zamana kadar bu denli inatçı ateşi olmamıştı 3 kat giydordim terlemesiyle tekrar ateşlenmesi bir oldu nasıl bir şeydi anlamadım gitti. Ama geldi geçti yardimlariniz için teşekkürler hocam.
Düzenleyen mevsimrüzgarı - 05 Eyl 2016 Saat 20:26 |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
http://i.hizliresim.com/LQyYZZ.jpg
hocam bu kızıl mı ? kızarıklıklar artıyor hele de kasık bölgesinde çok yoğun kol ve bacaklarında nispeten az. iki gündür böyle. yalnız ateşliyken kusması ishali olmadı. eskiye göre daha çok su içiyor. deposilin yaptırmalı mıyız?penisilin türevi olduğu için allerjik reaksiyon gösterebilir mi hemşire bir arkadaş var yapmaktan çekindi hastaneye bi getirelim muayeneye göre yaptıralım gözetim altında olsun dedi. eğer kızılsa doktor ne söylerse yapalım? süründürmesinler bizi hocam. bir de hocam düşünce gözünü mama sandalyesinin plastik ayağına çarptı. alt göz kapağı şişti haliyle. kızardı ama morarmadı. buzu da çok koydurmadı ekmek çiğneyip koymak gelmedi aklıma..krem vs sürmemize gerek var mı gözünde kanlanma da yoktu. teşekkürler hocam Düzenleyen mevsimrüzgarı - 06 Eyl 2016 Saat 22:41 |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kizil dokuntusu boyle; parca parca olmaz, gunes yanigi gibi; "silme" olur. Ikinci husus; Kizil bu yasta olmaz.. Deposilin de nereden cikti!!! Bu yasta olmaz.. Ayrica da; cocuklarda Penisilin allerjisi olmaz.. Sahtekar hemen hastaneye cagiriyor. "gozetim altinda olsunmus"!!! Yersen....
O hemsirenin ne mal oldugu belli! Sakin ha degil hastaneye yatirmak, doktora bile gostermeyin. Dokuntuler; 5. Hastaliga benziyor, tedavi gerekmez. Gozu icin bir sey yapmaniz gerekmez.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|