Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Prematüre
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumPrematüre

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Esr-mhmt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esr-mhmt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Prematüre
    Gönderim Zamanı: 13 May 2016 Saat 13:33
Merhaba hocam;
03.02.2016 da 33 haftalık erken doğum yaptım,doğum ağırlığımız 2340 gr olan prematüre bir bebeğim var.Size önfikir olması için epikrizimizi aynen yazıyorum..
Fizik Muayene: Genel durumu orta,renk doğal, ÖF 2*2 cm DDS 60/dk KTA atımı 140/ dk,ESS yok,Batın rahat, bağırsak sesleri alınıyor.TTN,YDR haftaya uygun, KDZ 3<sn anüs koanalar açık, haricen erkek ve ekstremiteler doğal.
Klinik izlem:Yatışın 1.günü hasta nazal CPAP e alındı.%10 dekstroz,8*3 cc ile enteral beslenme başlandı.aynı gün nazal CPAP dan ayrılarak başlık içi oksijen uygulandı.3. Gün sarılık nedeniyle fototerapi aldı.4. Gün oksijen deseği kesildi.7.gün sarılık nedeni ile fototerapi uygulandı.8.gün oral beslenmeye geçildi.12.gün IV mayi kesildi.14. Gün anne beslemeye geçildi.multitaps ve ferrum başlandı ve 16.gün taburcu edildi.
Kranial USG: 04.01.2016 : normal
11.02.2016 tetkik konveks propia
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117154
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2016 Saat 19:16
SAKIN; Ferrum vermeyin, hemen kesin.
MultiTabs; gunde 1ml verin..
Yeni Dogan Ozellikleri ile ilgili makalemi, ilk sayfadaki Yazarlar kismindan mutlaka okuyun.
Yukarı Dön
Esr-mhmt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esr-mhmt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2016 Saat 14:06
Ferrum neden kesin dediniz hocam 3 aydır kullandık sıkıntı olur mu😓😓
Önceki mesajıma ek olarak taburcu olurken 2250 gr dık..
1 aylık olunca kalöa usg kranial usg ikiside normal çıktı şükür.ve 1 aylık olduğunda üniversite hastanesinde göz muayenesi yapıldı Rop muayenesi yani oda normal çıktı şükür ve 1 yaşında kontrol önerildi.
37 günlükken rutin kontrolümüzde kilomuz 3390 gram boyumuz 49 cm baş çevresi 34,5 cm
1 ay boyunca anne sütüyle besledim..dah sonra sütüm azalınca ek olarak mama başladık..doktorumuz prematüre diye Aptamil PDF kullanacaksın 52. Haftaya kadar dedi. Yarı mama yarı anne sütü devam ettik beslenmemize..
68 günlük olduğunda ise kilomuz 5150 gram boy 54 cm ve baş çevresi 38,5
90 günlük olduğunda kilosu 6100 dü sizce çokmu fazla kilo alımı mamadan dolayı??sağlık ocağındaki doktor aşıya gittiğimizde çocuğu şişirmişsiniz, mamayla beslenen çocuklar çok hasta olur hep hasta olcak bebeğin görürsün vs beni korkuttu açıkcası..yani bende isterim sadece anne sütüyle beslemek ama yeterli olmadığı için mecburum 😓
10 gün öncesinde gercekten de bebeğim hasta oldu eşimden geçti diye düşündük..burun tıkanıklığı ağlayarak uyanma hırıltı hafif inleme olunca hemen doktoruna götürdük ve doktorumuz göğsünde hırıltı olduğunu ve hemen macrol 125mg asist ve xlear burun damlası reçete etti..macrol ü 10 gün asist i 7 gün kullandk..antibiyotiğe karşı olmama rağmen kullanmak zorunda kaldm 😓 Cuma günü kontrole gittiğimizde göğsünü dinledi doktorumuz ve temiz dedi..size sormak istediğim bizim sürekli bi burundan gelen hırıltı sesi oluyor bazen duymuyoruz ama doğduğundan beri devam ediyor..burundan kaynaklı önemli değil dedi doktoru..umarım öyledir..
Yukarı Dön
Esr-mhmt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esr-mhmt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2016 Saat 14:15
3 ay + 14 günlük şuan bebeğim düzeltilmiş yaşı ise 54 günlük..hocam ben şmdi düzeltilmiş yaşına göremi gelişimini takip etmeliyim? Yani 3 aylık bir bebek gibi ellerini birleştirip yüzüne falan dokunuyor..nesneleri takip ediyor bir nesneye odaklanıp gülüyor..göz teması kuruyor bizle ve gülüyor..yüzüstü yatırdıgımız zaman göğsünü dirseklerin yardm alıp kaldırabiliyor ve başını kaldırıyor..yani bunlar ayına göre normal değilmi?
Yukarı Dön
Esr-mhmt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esr-mhmt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2016 Saat 16:16
Aklıma geldikçe soruyorum kusura bakmayın hocam..bebeğimin bazen alt çenesi titriyor üstünü değiştiritken üşümeisn diye ufo da açıyoruz ama bazen sırt üstü yatarken çenesi titriyor cok uzun sürmüyor.Neden olabilir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2016 Saat 22:38
Cevaplarima sual yazmadan once o konu ile eskiden yazmis olduklarimi bir okuyun. Yoksa, bu suallerin
arkasi gelmez.
Cene titremesi: doku segirmesidir, bu yaslarda normaldir.
Mutlaka eski cevap ve makalelerimi okuyun. Yoksa butun gunum size cevap yazmakla gecer.
Yukarı Dön
Esr-mhmt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esr-mhmt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2016 Saat 16:09
Hocam zor durumdayım
33 haftalık doğan prematüre bir bebeğim var konunun başında yazmıştm ama tekrar hatırlatmak için yazıyorum.şu an 4 aylığız düzeltilmiş 2 ay 10 günlük..yarı anne sütü yarı aptamil pdf mama ile besleniyorduk ama çok fazla gaz sorunumuz oldu kakasını sizin dediğiniz gibi kulak pamuğu zeytinyağıyla yaptırmak zorunda kaldım hep..kendisi yapamıyordu yapamadıkça zaten huzursuzlanıyor..gecen hafta doktorumuza bu sorunu ilettigimde aptamil conformil diye bir mama olduğunu ona gecmemi söyledi..dediği mamayı aldık fakat bebeğim mamayı almak istemiyor uyurken bile 30 cc den fazla veremiyorum..aç olduğu halde mamayı yememek için uyuyor..anne sütümde günde 3 öğün yetiyor sadece 😓Ne yapmalıyım hocam?😓😓
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2016 Saat 19:26
Oncelikle anne sutunu verin..
Yetmedigi takdirde, eski mamaniza devam edin. Bu arada; 4 ayi bittiginden, bir sefer mama yerine, ayni
miktarda, 2 kesme sekeri ilave edilmis "Kutu sutu" verin. Bir problem olmazsa, tedricen azaltarak,
mamalari kesin ve sadece kutu sutu ile devam edin.
Beslenme ile ilgili yazilarida okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.