|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
NURŞEN ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Oca 2016 Saat 23:28 |
Hocam merhaba, 30.09.2015 tarihinde doğan, 3.5 aylık bir oğlum var. Anne sütü ile besleniyor. Boyu:63.2cm, Kilo:6.300 Baş Çevresi:40 Şöyle ki; 8 gün kaka yapmadı ama ıkınma yoktu. Müdahale etmedim,gün sonunda çok rahat şekilde, sıvı ve bayağı çok yaptı kakasını. Sonrasında, 6 gün kaka yapmadı ama ıkınma yoktu. Müdahale etmedim, gün sonunda çok rahat şekilde, sıvı ve bayağı yaptı yine. Sonrasında 5 gün yapmadı ve bu sefer hiç rahat değildi. Ikınma başladı, bacak çekmeler ve ağlamalar başladı. Zeytinyağı ile uyardım. sonuç alamadım.Ertesi sabah sorunlar devam edince Kansuk fitil (Yarım)uyguladım.ve 1 saat sonra sıvı halde kakasını yaptı ama müdahale etmeden yaptığı gibi dolu dolu değildi. ama yine rahatlamadı. Ertesi gün yine ağlamalar bacak çekmeler derken bir yarım fitil daha uyguladım. Bu sefer kakasını yapmadı. Doktorunu aradık; Sıvı kaybı da kabızlık yapar günde 3-4 çay kaşığı kaynamış soğumuş su verin dedi ve 10 gün, günde 2,5 ml (1 tatlı kaşığı) Sokol Likid Laksatif verin, barsakları çalıştırır dedi. Bugün 1 tatlı kaşığı içirdim. İSTEMEYE İSTEMEYE. ağlaması halen ve şiddetli devam ediyor belki iyi gelir diye, Bana mısın demedi. Çocuk hastanesine götürdük acile. Nöbetçi dr; Çocuk cerrahı görecek popoda çatlak olabilir dedi, çatlak olunca kan gelmez mi, hiç kan gelmedi bu zamana kadar dedim, gelmeye bilir dedi. gazına baktı, gaz yok. Bu arada bizim delikanlı gaz çıkartırken bile ağlıyor. Simdi sormak isterim hocam; 1- ikinci fitil uyguladıktan sonra kaka yapmaması birikmiş bir kaka olmadığını mı gösterir, 2- gaz çıkartırken neden ağlar bir bebek, ses mi korkutur, acı mı çeker, 3- İlaç için ne diyorsunuz, kullanalım mı, 4- Çay ve market ürünleri özellikle çikolata, hamburger, pizza, çiğ köfte gibi gıdaların tüketilmesi bebeğin kabızlığına neden olur mu, 5- yarın kalkacağız ve ağlamalar, ayak çekmeler devam edecek biliyorum ne yapmamızı önerirsiniz, 7-Çocuk Cerrahını ilgilendiren bir durum mu, görünmemiz gerekir mi son söz sizindir hocam. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ilk sayfada, Yazarlar kisminda: "Yeni doganin Ozellikleri" makalemi okuyun. SAKIN o ilaclari kullanmayin. Kaka sert degil.. 3.5 aylik cocuga; cikolata, hamburgermi veriyorsunuz?? Cerrahlik bir durumu yok, cok okumaniz gerekiyor, cok!!!
|
|
![]() |
|
NURŞEN ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Emziren anne olarak cay, cıkolata, hamburger, pizza gibi gıdaları tüketirsem çocugumda kabızlık yapar mı? Yani daha çok lifli gıdalar ve kayısı tarzı şeyler mi tüketmeliyim?
Bir de her gun ıkınan çocuga hergun kansuk fitil verilir mi? Cevabınız için teşekkürler hocam |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Emziren annelerde; BIR TEK: Cig Sogan, Sarimsak ve Pastirma cemeni KOKUSU, SUTE GECER. Yoksa, annenin yedigi HICBIR gida, anne sutunun terkibini BOZAMAZ.. Sizde kabizlik olsa bile cocuga GECMEZ!! Ne yerseniz yiyin.. Ikinip-ikinip, kaka yapamadiginda, once Gazini cikarin... Yellenme hissi de ayni ikinmaya sebep olur. Gaz degilse, Gliserin fitili o zaman kullanin. Gliserin fitil icinde; ILAC YOKTUR.... Fiziksel uyari ile kaka yaptirir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|