Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kafam karıştı(grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKafam karıştı(grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kafam karıştı(grip)
    Gönderim Zamanı: 10 Ara 2015 Saat 17:44
Kadir bey merhabalar. Bebeğim 12 sinde 6 ayını bitirecek. 3 gündür bebeğim sürekli gözünü kaşıyordu burnu açık olmasına rağmen ve uykusundan ağlayarak uyanıyor. Dün gece geniz tıkanıklığı gibi sesler gelmeye başladı. Özellikle beni ve parmağını emerken sanki genzimde mukus varda tıkıyormuş gibi ses geliyoe. Farklı posizyonlarda o tıkanıklık olmuyor. Bu sabah sadece 2 kez kulağını tutar gibi yaptı elini kulapının arka tarafı olan kafasına götürdü. Grip ve krup ile ilgili eski mailleri okudum ama krupun belirtilerini anlayamadım. Şimdide burnunun ucu kurumuş mukus dolu. Akıyor mı akmıyor mu belli değil. Ateş yok genel hali iyi gülüyor mutlu huzurlu sadece arada huysuzlaşıyor tıkanıklıktan dolayı. Ben şidmi nasıl bir yol izlemeliyim? Grip için önerdiklrtinizi yapayım mı yoksa kötüleşirse mi başlayayım? Serum fiz. Sıkınca o bahsettiğim tıkanıklık gitmiyor çünkü tıkanıklık burunda değil nerede anlam veremedim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118671
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2015 Saat 22:14
Her gun banyo yaptirin, ve Serum fiz ile burun temizligi yapin.
Eski cevaplari okuyun, sakin benim "Vermeyin" dedigim ilaclari vermeyin.
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2015 Saat 00:13
Oyy doktor bey gün aşırı zorla yaptırıyordum 3 güne çkkardı annem neymiş hastaymış. Kavga ediyoruz mecburen napayım bebeğim için. Tamam doktor bey. Serum fiz uyguluyorum şimdilik limonlu bal vs vermiyorum. Fiz. Sonrası burnu akıyor ve yapışkan bir sümük oluyor yeşilimsi. Bugün gece öyle oldu. Geçiyor sanırım inşaallahhhhhh.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2015 Saat 06:22
Geciyor... Ben ne dersem, siz onu yapin..
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2015 Saat 19:36
Tamam kadir bey. Dün ve bugün banyo yaptırdım. 2 gündür daha iyi bebeğim. Annem sözünüze geldi laf etmiyor hergün banyo olayına:))) Teşekkürlerr.....
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2015 Saat 06:26
Doktor bey bi yazınızda grip sonrası orta kulak iltihabından bahsetmişsiniz. Bebeğimde böyle bir sorun olursa nasıl anlayabilirim? Birde aylık kontrol için gittiğimiz doktor 6. Ay dolunca kan tahlili yapacağını söyledi. Yarın 6 aylık olacak ama gripli iken değerlerin düştüğünü okumuştum sanırım. Kan alma işini hastalık bitince mi aldıralım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2015 Saat 17:55
1-  Kulak iltihabi oldugunda; yeri-gogu yikar, susturamazsiniz.
2- 6 aylik olunca, "Kan tahlili yapilir" diye bir Tibbi gerekce yoktur.
Bu tamamen, Turk cocuk doktorlarinin, 6 aydan sonra asilar bittigi icin daha seyrek doktora giden hastalari her ay getirtmek icin uydurduklari bir sahtekarliktir..
Sizi kasten anlasmali oldugu, kendisi gibi sahtekar bir laboratuvara yonlendirecek, onlarda, cocuk kan degerleri yanina, ERISKIN "referans araliklarini"  yazarak, sanki anemi varmis veya hastalik varmis gibi sahte raporlar verecekler..
Maalesef, bu namussuzluk, doktorlar arasinda cok yaygindir.. Bu sebeplede, butun cocuklarda Anemi tesbit ediliyor, butun cocuklara Demir ilaci veriliyor..
3- Tahlil yaptirsaniz bile, Laboratuvari ikaz edin. Edinki, bu sahtekarlik duzeni islemesin. Bakin bakalim, ondan sonra oyle 6 ayda bir tahlil istiyormu!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Ara 2015 Saat 17:57
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2015 Saat 21:15
Anladım Kadir bey. Çok güzel açıkladınız:)) ben demir için tam kan sayımı yaptırmıştım 4 aylıkken. Hgb 13 çıkmıştı. Bunu doktora söylediğimde demir için başka birşeye bakacağız dedi sanırım ferritin veya demir bağlamasına bakacak. Ha birde gözlerini çok sık kaşıyor dediğimde alerji testi yapalım dedi ve ben tabi ki sizi okuduğum için yaptırmıcam. Zaten artık kaşımıyor gripten dolayı kaşıyormuş yavrum. Peki ben ferritin, demir bağlamasına baktırmama gerek var mı? Yoksa çıkan 13 değer bebeğimi idare eder mi? Kırmızı et verene kadar... Napayım? Ne derseniz o:))) 6 aydan sonra ek besin yazılarınızı okudum. Kıymayı yemeklere öorbalara katıp vericem ama kıymayı veya et olarak direk ne zaman vermeye başlayayım. Sütüm yetiyor yettiği kadar da ek besini günlük 1 öğün olarak vericem öyle olduğnu biliyorum. Yaşasın anne sütü
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.