|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
NURSENGOK ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 77 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NURSENGOK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Ara 2015 Saat 19:32 |
Hocam merhaba,
Hamileyken kadın doğum doktorum bebeğin (erkek) kalbinde beyaz bir lekeye rastladı ve dedi ki; " iki hamileden birinde mutlaka var. Korkulacak ve ciddi bir durum değil, kalsiyum birikmesi" dedi. Hamileliğin belli evresinde yapılan detaylı ultrasonda da göründü. Doktor; "Evet beyaz bir leke var ama korkulacak bir şey yok" dedi. Çocuk doktorumuz da oğlumuz 2 aylık olduğunda Kalp ekosu çekilmesini uygun gördü. Ve bugün oğlum tam 2. Aylık oldu. Şimdi hocam; 1- Kalp ekosu bu durumda gerekli mi? 2- Gerekli ise bebeklere hangi yöntemle çekiliyor ya da sizce hangi yöntemle çekilmeli? Zira Türkiye' de işleyişler çok farklı. Son söz sizin... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118572 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Oglunuz; 3.5kg ve uzeri dogdu ise, ve su anda: 5.5kg ve uzeri ise, zaten hicbir seye gerek yok....
2- Bu kilolarin altinda olsa bile, ve cocuk rahat ve hicbir sikintisi yoksa, gene gerekmez.. Ayrica da, diyelim kalp hastasi.. EKO cekilse ne olur, cekilmese ne olur??? Hadi cekildi diyelim, ve bir hastalik bulundu diyelim, ne halt edecek???? O cocuk doktoruna bu sualleri bir sorun..
|
|
![]() |
|
NURSENGOK ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 77 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NURSENGOK
3.350 doğdu ve dün itibari ile şuan ki kilosu 5.590. Dr. Muayene sırasında kalbini dinlediğinde bir sıkıntı yok demişti ama yine de çektirin dedi.
1- Netten araştırdım yatıştırıcı ilaç verilerek çekiyorlarmış. Yöntem doğru mu? 2- Bir de 2 yaşındaki kızım konuşurken bazı kelimeleri 3-5-7 kez tekrarlıyor. Mesela "anne yine oku" diye bir cümle kuracak; "Anne" kelimesini bir kere kullanıyorsa, aynı cümle içinde "yine" kelimesini 2-3 kere tekrarlayarak sözünü bitiriyor. Sizce bu durum normal mi? Düzenleyen NURSENGOK - 02 Ara 2015 Saat 15:01 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118572 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Tetkik edilmesine gerek yok... Sorun bakalim, hangi hastaliktan suphe etmis??? 2- Kekemelik erkeklerde daha coktur. Oran, 6:1 gibidir. Kizlarda olsa bile cabuk gecer. Acele ettirmeyin, sabirli olun. Siir ve tekerlemeler okutun.
|
|
![]() |
|
semah ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 86 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam konu benzer olunca buraya sormak istedim. Benim kısımda da 1 aylık aşı kontrolünde masum üfürüm olduğunu söyledi aile hekimi eko cektirin 2 aylık olunca dedi. Çocuk doktoruna gidince sordum o da bende duydum masum gibi geldi söylemedim yine de eko cektirin içiniz rahat etsin dedi. kardiyolog ismi verdi. Şimdi arkadaşın dediği gibiyse cektirilmemeli mi? Zararı var mıdır?
|
|
![]() |
|
semah ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 86 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bu arada yarın iki aylık olacak kızım. 2780 gr doğdu. 1 hafta önce 4800gr dı. Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NURSENGOK
Hocam doktorumuza sorduk. Diyor ki; hastalıktan şüphe etmedim, yalancı bir görüntü olabilir" diyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir sey yaptirmaniz gerekmiyor... Ancak, Siyanoz denilen; "Mavi bebeklerde" erken yapilabilir. Yoksa hicbir arazi olmayan, sadece ses duyulanlarda, gerek yoktur. Cogu doktorun, erken zamanda yaptirmasinin sebebi; ondan sonra goren doktorun, onceki doktora camur atmasini onlemek icindir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|