Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İdrar testi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİdrar testi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NaViNez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NaViNez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İdrar testi
    Gönderim Zamanı: 11 Kas 2015 Saat 06:23
Merhaba hocam 7 yaşında kızımın küçüklüyünden beri yılda 1-2 kez iç çamaşırında sarı lekelenmeler oluyordu ve de bir müddet sonra kendiliyinden geçiyordu.şimdi yine bu tarz bir lekelenme söz konusu ve ben evde yaptığım compur test (idrar testi)sonucu idrarında leykosit ++ve de protein + şeklinde çıktı.(kızım tek böbrekli).Endişelenecek bir durum varmı?ne yapmalıyım?cevabınız için teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2015 Saat 07:08
Nitrit:(-) ise, onemli bir sey yok.
Sabunlu sicak su icinde oturtun.
Eski mailleri okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Kas 2015 Saat 07:08
Yukarı Dön
NaViNez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NaViNez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2015 Saat 23:32
Hocam bu konuda olan tüm mailleri okudum,bazılarında geçmezse yine danışın demişsiniz aklıma takılan kızımda bu problemin hemen- hemen her sene ve bu aylara tesadüf etmesi acaba başka bir problem olurmu diye affınıza sığınarak bir daha sormak istiyorum bu tür lekelenmelrin doğru temizlenmemekden başka bir sebebi oluyor mu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2015 Saat 06:57
Olsa, sicak su ile iyilesmez.
Yukarı Dön
NaViNez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NaViNez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2015 Saat 22:21
Hocam bugun crantea(cranberry)diye cay buldum eczaneden leykositleri atmaya yardimci olur diye duşündüm,eğer onay verirseniz kızım için cran çay ve de sıcak sabunlu suyu denemek istiyorum.Bu çayı kaç gün günde kaç kere vermeliyim?

Düzenleyen NaViNez - 24 Kas 2015 Saat 22:22
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2015 Saat 17:45
Ona o kadar para vereceginize; dogrudan, Kuruyemiscilerde satilan aslini, "Cranberry" olarak alin. Gunde 1 defa, 1 corba kasigi dolusunu, kuru uzum yer gibi yiyin veya haslayin, sikip suyunu icin. Cok daha etkilidir.
Eski mailleri okursaniz, senelerden beri Cranberry kullandigimizi gorursunuz.

hadise Lokositlerin atilmasi degildir... Bakterilerin Idrar Yollarina yapismasini onlemektir.. Siz Turkiye'deki Laboratuvarlara inanmayin, onlar hic gormeseler bile "Lokosit goruldu" diye rapor yazarlar..
Inanmazsaniz, idrar diye "Idrar gorunumunde, cay suyu" gonderin, onda bile Lokosit gorurler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Kas 2015 Saat 17:48
Yukarı Dön
NaViNez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NaViNez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2015 Saat 18:25
Testi laboratuvarda yaptırmadım hocam,evde compur test yaptık orada leykositlleri fazla olduğunu gösterdi.cranberry hakkında yaZdıklarınıZı okuduğum için o çayı arayıp zor buldum,yaşadığım yerde meyveSini bulmadım,bizim dilimiDe ismini bilmediyim için
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2015 Saat 18:56
Bulamazsaniz, cayini kullanin.. Bazi yerlerde; "Yaban Mersini" diye satiliyor.
Idrar testinde; NITRIT kismina bakin. (-) ise IYE yok demektir, Lokosit sayisi sizi aldatmasin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.