|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Yagmurum ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Eki 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 100 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Kas 2015 Saat 15:36 |
Kadir bey bebeğime bugün kan sayımı yaptırdık demir için. 5 aylık. Değerlerin resmini atıcam. Trombosit yüksekliği mevcut. Doktorumuz makina en ufak pıhtı görsün sayıyı uçurur dedi sorun yok dedi ama sizin düşüncenizi merak ediyorum. Eski maillerinizde virutik enfeksiyondan yğkselir demişsiniz ama bizim grip hastalığımızın üzerinden 3 hafta geçti ve grip olduğuda kesin değil idi çümkü 1 günlük bir ateşimiz ve halsizliğimiz olmuştu
|
|
![]() |
|
Yagmurum ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Eki 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 100 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118660 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yasa gore Trombosit degerleri:
Ilk 1 ay : 250-450 1-6 ay arasi: 300-700 7ay-2 yas : 250-600 2-8 yas : 250-550 13-18 yas ve eriskin : 150-450 Tamamen yasina uygun.. |
|
![]() |
|
Burada neden referans aralıkları yanlış oluyor aklım almıyor. Sonuçları aldığımdan beri kafam çatlıyor üzüntüden. Peki eğer normal değerler dışında yüksek çıksa idi ne gibi sorun teşkil ederdi? Birde sadece trombosit yüksek diğer trombosit ile alakalı olanlar normal pct rdv vs. İnternette onlarında sorunu olması halinde trombosit değerinin yüksekliği araştırılmalıdır diye okumuştum. Beni aydınlatabilir misiniz? Bu arada iyi ki iyi ki iyi kiiii varsınızzzz....
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118660 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kolaycilik mi desem?? Cahillik mi desem?
Esasinda bu Tahlili degerlendirecek olan doktorlarda is cozuluyor.. Bizim zamanimizda, boyle "Referans degerleri" verme sacmaligi yoktu. Sadece sonuc verilirdi. Degerlendirme doktora aittir.. Laboratuvar madem bu isi beceremiyor, vermesin "Referans degerlerini, o doktor da gitsin ogrensin, ondan sonra ahkam kessin.. Her ne kadar sizin doktor sizi panik yaptirmamis, oda (+) bir puan.. |
|
![]() |
|
Önceki mailinizde 2012 de9 aylık bir bebeğin trombosit değer 500 küsür çıkmış ve gripten yükselebileceğini söylemişsiniz. Peki normal ise bu değerler nasıl 500 küsür yükselmiş sayılabiliyor? İleri zamanlarda referans araları değişiyor mu çünkü forumda yeni wbc değerleride vermişsiniz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
9 aylik bebekte; 7ay-2 yas : 250-600 ARASI NORMAL... Bu degerler icinde, seviye; azalirda, yukselirde.. Nesini anlamadiniz???
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Kas 2015 Saat 06:30 |
|
![]() |
|
Hımm yükselmiş diye okuyunca ben sadece yüksek bir değer olarak algıladım. Şimdi anladım. Tekrar teşekkür ediyorum inanın çok rahatlattınız beni. Umarım sizin gibi bir bilgili işin doğrusunu bilen bir doktorla karşılaşırım. Hala doktor araması içerisindeyim. Koca istanbul da bir tane bile bulamadım
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|