|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
semah ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 86 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 14:04 |
Merhaba hocam 15 günlük kızımın 3 gün önce bez bölgesinde pütürlülük oluştu. Ilk başta çok ufak bir alanken 3 gündür sık değistirmeme, her değiştirme sırasında yıkayıp kurulamama ve desitin
sürmeme rağmen çok ilerledi resimdeki hâli aldı. Ne yapmalıyım? Kıymetli cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. ![]() |
|
![]() |
|
semah ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 86 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117869 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kakanin sebep oldugu, bir cins, "Kimyasal yanik" olusmus. O yanik deri tabakasi dokulerek, altindan saglam deri cikacak. Bu arada, Desitin surmeye devam edin, altini her actiginizda, kremi surun.
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim hocam kendiliğinden mi geçer başka birşey sürmeye gerek yok değil mi? bir de kakanın böyle yapması benim yediklerimle alakalı mı? Yediğim bir şey mi dokunmuştur?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117869 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sizin yedikleriniz ile hicbir alakasi yok... Yediklerinizin tamami, atomlarina kadar parcalanir ve bu maddeler, Karaciger de neye ihtiyac varsa o maddelere donusur..
|
|
![]() |
|
Hocam soyuluyor deri tekrar pütür pütür oluyor tekrar soyuluyor. Yani bir türlü iyileşmiyor. Bezi değiştirdim nispeten azaldı ama geçmedi.Ne yapmalıyım?
|
|
![]() |
|
Hocam sanırım bez yaptı. Pampers markasının yeni çıkan ürününü kullanıyordum. Şimdi eski ürününü almıştım ama yine de gecmeyince internette yabancı dilde aratınca içeriğinin değiştiğini ve dry max teknolojisinin bazı bebeklerde kimyasal yanıklar oluşturduğu ve bu nedenle annelerin şikayetçi olduğu yazıyordu. Hocam bu kimyasal yanık nasıl geçecek? Içinde bu maddenin olmadığı bez markası var mı? En iyisi diye satılan böyle yaparsa hangisini kullanacağız?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kimyasal yanik; kakadan olabilecegi gibi, bezlerde yapabilir.
Eskiden bu tip bezler yokken, anneanneleriniz, Amerikan bezinden, "bez" yaparlardi. Bu bezler Camasir suyu ile yikandiginda da, aynen boyle "Kimyasal yaniklar" yaparlardi.. Olan olmustur, dedigim gibi yanmis olan deri tabakasi, atilacak, alttan yeni deri gelecek.. Bu arada, arkadan gelen yeni derinin de yanmamasi icin, devamli, Desitin(mavi) gibi kalin bir kremi devamli surun. Kimyasal yaniklar agri-sizi yapmazlar. Olu derileri erken siyirirsaniz, o zaman hassasiyet olur, agri olur. Acele etmeyin. Turkiye'de satilan bez markalarini bilmiyorum.. Benim zamanimda bir; "Prima" vardi, o iyi idi, hala varmi bilmem.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Eki 2015 Saat 19:54 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|