Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yenıdogan gelişimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYenıdogan gelişimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 172
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hacizade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yenıdogan gelişimi
    Gönderim Zamanı: 26 Mar 2015 Saat 13:24
Merhaba Doktor Bey,
Kızım Reyyan 37 hafta 3110gr 48 cm sezeyranla dogdu.
40.gun 3685gr 54 cm idi.
62.gun 3995gr 55 cm. HEMDE KIYAFETLE! :(

İki gogus bırden yarım saat elımle sagdıgımda 30cc den fazla cıkmıyor.Sımdıye kadar o emdıkce fazla gelıyordur dıye avunuyordum.Gunde 1 2 kaka yapıyor.Cok emdıgınde yesıl kaka,AMA genelde sarı.

Buyuk kızım gulsum de aynı boyleydı.Buyume persentılı 2 yasına kadar %10ların ustune cıkmadı.Sımdı 7 yasında ve %75 80lerde.Gayet normal.

tUM BU VERILERLE REYYANA MAMA VERMELI MIYIM? Son olarak 12 14 saat uyuyor.Gece uykusu daha ıyı gunduz bıraz daha zor dalıyor uzun uykuya. 3 4 saat aralıksız uyudugu oluyor cokca. Gunde 3 5 sıgara ıctıygım oluyor.Sıgara etkıle rmı sutu? Aclıktan kıvranmıyor sadece uzun uzun memede kalmak ıstıyor bu yuzden de emzık verıyorum. Tavsıyelerınızı beklıyorum.
TESEKKURLER
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117560
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2015 Saat 19:35
SAKIN, mamayi akliniza bile getirmeyin. Suphelendiginizde, "su" teklif edin, icerse, mama teklif edin.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hacizade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2015 Saat 05:48
Suyu kasikla mi veriyim yoksa biberonla mi? Isteyerek icmesi mi lazim? Emzirdikten sonra mi veriyim? bugun kiloyu ogrenince biraz sik emIrip yatirdim. Aksam yesile dondu hemwn kakasi.? 3 kaka yapti. Sasirdim kaldim :(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2015 Saat 07:00
Suyu Nasil verirseniz, verin. Yesil kaka yapti ise, ZATEN, mama gerekmiyor demektir.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hacizade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2015 Saat 22:26
Doktor bey ,ikna olamadigi ve teyid etmek isdigim bir iki sey vaar musadenizle,

Doyan cocuk sudan tiksinir diyorsunuz.o halde emin olmak icin azcik biberonla denesem mi?yoksa bi kere su verdim mi hp vermem mi gerekir?

bastan beri sagdigimda az geldigi icin sutum yetmiyor kaygisi ile bir saati tamamlayarak emzirdim. rutin bu oldugu halde emzirme sikligi artarsa ancak yesil kaka yapiyor. ve 20dakika tek gogsu iyice ceke ceke emiyor. on dakika bir gogsu mu degistireyim yoksa onardan yirmi kikaadan fazla emzirmiyim mi? ki yetecek gibi gorunmuyor....

uzun tuttugum icin mi bilmiyorum, memeden ayrilmak istemdiginde cocunlukla kararsiz kaliyorum. emzik niyetine mi yoksa doymadi mi diye. emin oldugumda yatagina koyup emzik verip aglattigim da oluyor.bu sefer emzik cikti diye agliyor ama bir iki tak cikardan sonra mizlanip uyuyor. bazense. cok direniyor. direndiginde meme verince tekrar tekrar emiyor.  doymus olsa emis gucunden belli olmaz mi? bu resmen iciyor? sagdigimda bu kadar az gelsine ragmen kizim emerken dah mi cok geliyor ? bu kadar az kilo alan bir bebekle karsilastiniz mi.?

TEsekkurler

Düzenleyen hacizade - 28 Mar 2015 Saat 22:28
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2015 Saat 19:19
1- su teklif edin, saldirarak icerse, zaten ac demektir, mama verirsiniz. Mama vermeye basladiginizda, zaten su icmeyecektir. Yoksa, "su iciyor" diye devamli su verecek degilsiniz. Bir bebegin severek su icmesi, hayra alamet degildir. Ya ac kalmistir, ya asiri terletiliyordur, yada koyu mama hazirlaniyordur.
2- Bir memede 10 dakikadan fazla tutmayin.
3- Kararsiz kalirsaniz bile; mama teklif edin.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hacizade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2015 Saat 14:47
DOktor bey,
mama vermemek için direnen bir anne olarak anlayışınıza sığınıyorum.suni olduğu için mi mamaya bu kadar karşısınız yoksa memeden soguyabilcegi için mi? ben sadece sizin geleceğinizi merak ediyorum.
dün gece 9 da yattı, ucte uyandi, ve tekrar sabah 7 de uyandı. sabah 7den beri sadece bir saat emzikle zorla uyudu. yataktan alinca  2 saat ablasının kucağına oynadı. aç olan bebek 2 saat durabilir mi? bana öyle geliyor ki bu çocuk uyumak istemiyor. ac olsa oyalanmaz degil mi? saat 14.30Da uyudu ancak. emzigi aldi mizlandi ve daldi nihayet. emzigi vermkle mi hata ediyorum bn yoksa?

ilk mesajinizda sakin mamayi aklina bile getirme demistiniz. yani gram larin hic onemi yok  , bir sari kaka bile yeter mi diyorsunuz?  BU arada su verdim biberonla , icti ama biberona sutumu koyup verdigimdeki kadar istahli degil. aman vucuduna mama hic girmesin derseniz hemfikirim , direnicem boyle. ablasi iki aylikken ancak dogum kilosu olan 3500e ulasmisti. bir kere daha yanitinizi bekliyorum....
TEsekkurler....

Düzenleyen hacizade - 30 Mar 2015 Saat 14:56
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2015 Saat 19:32
Gerektiginde, tabiiki de Mama veriyorum , ama sizin durumunuzda GEREK YOK... Dedigim gibi ilerki gunlerde de, ihtiyac olabilirmi diye, arada bir su teklif edin, suyu sevmiyorsa, zaten mama teklif etmenin bir anlami kalmaz.
1- Oncelikle anne sutu veriyoruz.
2- Su teklif ediyoruz, icmiyorsa, ilave bir sey vermiyoruz.
3- Suyu icerse, o zaman mamayi deniyoruz.
4- 4 ayini gectikten sonra, zaten mamalara gerek kalmiyor, kutu sutu deniyoruz.
Sigara, bir etki yapmiyor. Hatta sigara icmemek strese ve sutun azalmasina sebep olabiliyor. Sigarali sut bile mamalardan hayirlidir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Mar 2015 Saat 19:34
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.