Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - lütfen geçmeyen hırıltı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlütfen geçmeyen hırıltı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
selcen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selcen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: lütfen geçmeyen hırıltı
    Gönderim Zamanı: 12 Nis 2015 Saat 01:28

Hocam lütfen bizi bağışlayın. hergün onlarca maile bu konu ile ilgili cevap yazıyorsunuz. ben sizi yakından takip ediyorum. asla sizin tedavileriniz dışına çıkmıyorum. benim yakın bir arkadaşımın bebeğinin başına gelenleri paylaşmak istiyorum. okuyanlar da bilgi sahibi olsun diye. biraz uzun olacak. umarım kızmazsınız bana. 

Ecrin Masal 36 haftalık 2300 gram 47 santimetre doğdu. Şimdi 9.5 aylık 9700 gram ve 68 cm. 

Yaklaşık 3 ay önce grip belirtileri ile doktora gitmişle, orada PEDİTUS ve VENTOLİN başlanmış 4 gün kullanıp kontrole gittiklerinde doktor iyileştiğini, sadece geniz akıntısının olduğunu ve ZADİTEN kullanmalarını söylemiş. 2 gün kullan geçmezse antibiyotik başlayalım demiş. 

ZADİTEN den sonra çocukta aşırı kusma başlamış. Antibiyotik kullanmak istemedikleri içinde başka bir doktor yolu tutmuşlar. O doktor onlara karışım bir burun damlası vermiş antibiyotiğe gerek yok demiş. 5 gün bu damlayı kullanmışlar geniz akıntısı geçmiş fakat 2 gün sonra hırıltı ve öksürük başlamış. Aynı doktora gitmişler bir şey yok hırıltı burundan geliyor yeniden grip olmuş olabilir PEDİTUS vermiş 5 gün sonra hırıltılar çoğalmış doktora tekrar gitmişler o gün çocuk çok nefes darlığı çekiyormuş iğne ve hava vermişler (sanırım PREDNOL VE VENTOLİN) akciğer filminde 'biraz zatürre var ' demiş ZİNNAT, PREDNOL, VENTOLİN VE FLOXİTİDE verilmiş.  

Bu ilaçları kullanmalarına rağmen hırıltı geçmemiş çocuk daha kötü olmuş. 3 hafta sonunda çocuğa 

yatış yapılmış 6 gün sürede tedavi de değişiklik olmamış. teşhis koyamadıkları için BEZMİ ALEM EĞİTİM ARALTIRMAya yollamışla. orada doçent bronşiolit obliterans ön tanısı ile bronkoskopi yapılmış. sekresyonlar temizlenmiş çocuk iyiye gidince çıkış yapılmış ve evde PREDNOL 8 miligram, VENTOLİN ve COMBİVENT kullanılmış. 

5 gün sonra hırıltı tamamen bitmiş. kontrolde doktor PREDNOL ü 4 miligram, LANSOR ve PULMİCORT a geçmiş. 

10 gün sonra önce sık nefes alıp verme ve hırıltılar geri gelmiş. geri doktora gidilmiş. bu sefer de reflü olabilir denmiş onu da araştırmışlar, o da yok. şimdi çocukta hırıltı, zor nefes alıp verme, öksürük, balgam devam ediyor.tedavi süresinde adrenalin  bile kullanılmış.

aile, özellikle anne artık çaresiz ne yapacağını bilmiyor. sizden isteğimiz ilaçları kes diyeceğinizi biliyoruz.

1- İlaçları kestikleri zaman süreç nasıl olur?

2-çocuk nasıl toparlanır? balgam neden sürekli oluşuyor? Balgamı kolay çıkarması için tavsiye edeceğiniz bişey var mı?

3-kortizaondan dolayı bağışıklık düşer mi? BACTRİM tavsiye eder misiniz?

aynı sorulara sürekli cevap veriyorsunuz. sabrınız için minnetarız.

çocuğun videosu ve sonuçlarını koyuyorum. yorumarsanız çok seviniriz hocam.

(video dün kaydedilmiş , ayrıca sesini açmayı unutmayın hocam)

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2015 Saat 09:40
Benim ne kadar; YAPMAYIN dedigim hatali tedavi varsa, hepsini yapmislar. Tabiiki tam duzelir gibi olurken, tekrar tekrar hasta olacak... GAYE BU!!!
En sonunda da; Bronkoskopi yapip, muratlarine ermisler..
WBC:9.1 olmasi; hadisenin basit bir Grip oldugunu ve Sahtekar doktorlar ve BATAKHANE hastaneler elinde, soyup-sovana cevrilmenin tipik bir ornegini gostermisler.
3 aylik bir bebege; Peditus ve Ventolin HA!!! Yasadigina sukretsinler!
Aldigi kortizonlarin etkisi ile o hiriltilar daha 2-3 hafta devam edebilir.
Bir daha SAKIN Turk Cocuk doktorlarina guvenip, verdikleri tedavileri uygulamasinlar..
Hep anlattigim: "Sahtekarligin 3 safhasi" da bu bebege uygulanmis. Ibretle okuyun ve bu tedavilerin nelere maloldugunu iyi ogrenin... Bu sahtekarlik artik Turkiye'de, Devlet ve Universiteler destegi ile uygulaniyor ve doktor adaylarina bu sekilde egitim veriliyor... Bu NAMUSSUZ HASTANEDEN MEZUN olacak, doktorlari siz bir dusunun..
O doktorlarin da hastanenin de, yaptiklari: SAHTEKARLIKTIR.
Benim yazilarimi iyi okusunlar, bu Sahtekarligin 3 Safhasi nasil uygulaniyor, iyi ogrensinler.
Bir dahada boyle; oksuruk-hirilti oldugunda ve WBC 17'den dusuk oldugunda; SADECE: Serum fiz . Limonlu bal ve ColdMix kullansinlar..
SIZ O COCUGUN SAG KALDIGINA SUKREDIN...

Sizlerde, ders alin,benim usul tedavilerim de; Grip; 2-3 hafta surdu diye vidi-vidi etmeyin, bakin sonra kac ay surunuyorsunuz. Ne badireler atlatiliyor!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Nis 2015 Saat 09:46
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.