Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - immünoloji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumimmünoloji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
AlyaDerin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AlyaDerin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: immünoloji
    Gönderim Zamanı: 27 Şub 2015 Saat 16:50
iyi günler Hocam,
22 Aylık kızım 6 ayından beri sürekli kanda beyaz küre yüksekliğinden dolayı tedavi görüyor. İlac kullanımı bittiğinde tekrardan başlıyoruz. Yaz döneminde pek birşeyimiz yok fakat baharlarda ve kışta bu durum sürekli halde. en son yapılan testler son 6 aydır, serelojik inceleme yapıldı ve iga değeri alt sınırın 3 kat altında çıktı. Normal değer 99-1070 arası Kızımın 32 çıkmıştı. sürekli aydabir testi tekrarlıyoruz bu ay 9 a kadar düştü. Dr"ların dediği tedavisi yok tükürük bezlerindeki antikorlar yok bu böyle devam edecek belki ilerde düzelir düzelmez ise değişik tedavisi var dediler. hergün bactrim yarım ölcek kullanmamış gerektiğini kalabalık ortamlara girmemesi gerektiğini ve fazla mikroplu ortamlarla temas etmemesi gerektiğini söylediler. İlk başta ben antibiyotiği kullanmadım ve malesef hastaneden taburcu olduğumuz 5.günü tekrar beyaz küre 45 lere yükselerek yatış yaptık. Hergün antibiyotik kullanmak çok üzüyor beni kimse doğru düzgün bir acıklama da yapmıyor. Tlf ulaşmaya çalıştığım dr."lar muayene ve soru ücretlerinden bahsediyor. Bu immünyetmezlik tedavisi olmayan bir hastalıksa sonu ne olacak. İçim parçalanıyor lütfen ne yapmam gerektiği hakkında bir yol gösterin.....
Teşekkür ederim.
Aşık der inci tenden, incinme incitenden. Kemalde noksan imiş, İncinen incitenden...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118269
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2015 Saat 01:27
Cidden cok safsiniz.....
Sitemizin ilk sayfasindaki, "Yeni Doganin Kan Degerleri" makalemi okuyun...
1-6 ay arasi cocuklarda; WBC: 6.0-17.5 degerleri NORMALDIR... Turkiyenin keriz doktorlari, 6 aylik bir cocugun WBC degeri ile eriskin degerni ayni sanacak kadar budaladirlar...
Sizin cocugunuzu, Eriskin WBC: 4.5-11.0 olan; :Referans degerleri" ile mukayese edip, sizi enayi yerine koyuyorlar..

Siz en iyisi, elinizdeki butun tahlilleri bana bir yazin...
Yukarı Dön
AlyaDerin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AlyaDerin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2015 Saat 12:05
Kızım 2 ay sonra 2 yaşına basacak. Şuan tam 21 aylık. Bütün testlerini hastaneden alıp size en kısa zamanda göndereceğim. Bağışıklığı yok diyorlar. Artık havadan şüphe eder oldum ki söz konusu kızım olunca bıraktım saflığı aklım yerinde olmuyor. Suan samsundayım getirin derseniz sizin ilgilenmenizi yürekten isterim.. Teşekkürler 
Aşık der inci tenden, incinme incitenden. Kemalde noksan imiş, İncinen incitenden...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2015 Saat 18:50
Bagisikligi; VAR... Verdikleri ilaclar yuzunden, kiziniz devamli hasta oluyor.. Eski mailleri okuyun..
Ben; USA Arizona'dayim, nasil getireceksiniz???
Yukarı Dön
elamutlu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elamutlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2015 Saat 18:14

İyi günler hocam
Benim de bu konuyla ilgili bir sorum olacak müsaadeniz ile. 21 aylık bir kızım var. 1 yaşından itibaren Yüzünde iltihaplı sivilceler çıkmaya başladı ve doktorumuz bizi immünoloji uzmanına gönderdi. yapılan testlerde IgG 525.00 / IgA 27.90 / IgM 97.00 çıktı. Bağışıklık yetmezliği dendi. 3 yaşında geçecek ama çocuğunuz bağışıklığı virüslere karşı zayıf. Hastalandığında  zatüreye çevirme ihtimali yüksek ve sivilcelerin çıkmasını önlemek gerekiyor. Çünkü   vücuttan atımında bunlar böbrekte iz bırakıyor dendi. bunun önüne geçmek için haftada 3 kez Bactrim verdi. Biz ilacı 6 aydır kullanıyoruz ama sürekli ilaç kullanmadan dolayı tedirginim. doktorla konuştuk ama bir türlü kendimi ikna edemiyorum.  sizin yorumunuz çok önemli hocam yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler..

Yukarı Dön
elamutlu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elamutlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2015 Saat 18:20
Hocam ayrıca WBC 9.23 ve bütün kan değerleri normal
tekrar teşekkürler..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2015 Saat 19:46
Bosuna aliyor.. O isler, onun zannettigi gibi degil... Bir yerlerden yarim-yamalak bir seyler duymus, onu tatbik ediyor.. Sozum ona; Bactrim'in "Immunomodulator" etkisinden faydalanacak...O burda calismaz.
Bagisikliginda; hicbir sey yok... sizin IgE, IgA ve IgM leriniz YUKSEK!!! Ne bicim, "bagisiklik yetmezligi", resmen bilmiyorlar, salliyorlar. Yetmezlik olsa, bu degerler "sifir" olur.
Hicbir sey yapmayin, hicbir dediklerine inanmayin... Emin olun, bagisiklik konusunda hicbir bilgiye sahip degiller.

O iltihapli sivilcelere, kulak cubugu ile Batticon degdirin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Mar 2015 Saat 19:47
Yukarı Dön
elamutlu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elamutlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2015 Saat 11:46
Çok teşekkürler hocam. Birşey daha sormak istiyorum müsadenizle. Bactrimi 6 ay kadar kullandık çocuğuma herhangi bir zararı olmuş mudur? Ve ileride bactrim kullanmak zorunda kalsak bu ilaca karşı direnç oluşmuşmudur?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.