|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
biyolog58 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı biyolog58
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Şub 2015 Saat 21:09 |
Merhaba hocam. 31 günlük bir kız bebeğimiz var. 1. ve 2. topuk kanı testleri şüpheli çıkınca kistik fibrozis riski olduğunu ve ter testi yaptırmamız gerektiği söylendi. Bizde hastalığı hemen araştırdık. İnternette yazanlar insanın canını sıkıyor. Söylenen belirtileri hemen kıyaslamaya başladık. Aslında benzerlik göremeyincede size sorup bilgilenmek istedik. Hocam kızımız 51 cm ve 3900 gr doğdu, şu anda 31 günlük ve 55,5 cm ve 4500 gr. Beyaz tenli ama sarışın değil (Bir yazınızda sarışın olmalı demiştiniz). Doğduğunda 24 saat içinde kakasını yapamaz deniliyor ama kızımız doğduğu gün 3 kere kakasını yaptı. Kakasında kötü bir koku yok, aşırı bir gaz sorunu, şişlik ve kabızlıkta olmadı şimdiye kadar. Bunlar hastalığın tespiti için önemli belirtiler midir? Yoksa kesin sonuç için ter testi mi gereklidir? Bu konuda bizi aydınlatırsanız çok seviniriz. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117579 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turkiye'de oyle "Topuktan alinan" kan ile Kistik Fibrosis teshis edebilecek BIR babayigit YOK!!
Bosverin, benim Kistik Fibrosis ile ilgili yazilarimi okuyun. |
|
![]() |
|
biyolog58 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı biyolog58
Yazılarınızı okudum hocam hatta içimiz rahatladı diyebilirim. Bebeğimizde söylenen hiçbir klinik bulgu bulunmuyor. Ama yinede insanın zihnini bulandırıyorlar işte. Hocam hastalığı araştırdım birkaç makalede okudum. Bu hastalarda yağların emilimi olmadığı söyleniyor. Doğal olarak yağda eriyen vitaminlerde bebekte eksiklik gösterecek. İçimizin rahatlaması açısından acaba gaitada yağ ve kanda vitamin eksikliklerine ve IRT baktıralım mı? Ter testinden daha net sonuç alır mıyız?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117579 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Oturun oturdugunuz yerde... Yaglar hic emilmiyor degil.... "yetersiz' emiliyor.
Hele bir okula/krese baslasin, o zaman dusunulur. |
|
![]() |
|
nukusev ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 178 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Araya giriyorum ama Hocam bu hastalıkta erken tanı / teşhisin bir önemi yokmudur? Yoksa üzülerek söylüyorum ama kaçınılmaz Son cocugu kaybetmek midir?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"Kacinilmaz son" hangi ulkede oldugunuza gore degisir.
USA'da evlenip, cocuk sahibi bile oluyorlar.. Turkiye'de, zor.. Turkiye'de, ne yapsaniz farketmez.. Turkiye'de doktorlar daha ilk Kistik Fibrosis'li hasta gorduklerinde, gerek olmasa bile; Antibiyotikleri dayiyorlar. Probiyotik bakterileri yok ettiklerinden, Pseudomonas enfeksiyonlari ile hasta kaybediliyor. |
|
![]() |
|
nukusev ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 178 |
Anlıyorum hocam..eyvah ki ne eyvah türkiye olup bu hastalıkla mücadele etmeye calışan cocuklara ve ailelere..napicaz hocam.Allah korusun böle bir teşhiste Abd yemi gidicez??biz bu tr deki doktorlara nasıl cocuk emanet edicez..inanın şu An o kadar üzüldümki şu cevabınıza :(((
|
|
![]() |
|
duyguder ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 17 |
Benim kizim kf hastasi 6 yasinda.Bizi bekleyen son bu mudur hocam?6 yildir bitmeyen hastane kontrollerinde tukendik.Hep ezbere tedaviler siz ne derseniz deyin doktor kendine ezberletilenden baska bilgiye kapali.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|