Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HAVALE miydi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHAVALE miydi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: HAVALE miydi?
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 15:35
hocam izniniyle sorularım olacak

26 aylık,12,450 gr ve 89 cm oğlum var

sorum sudur?

geçen pazar gecesi oğlumuz ateşlendi, ölçemedim ateşini lçtürmek istemediğinden öptüğümde teni alev alev yanıyordu.
ben evde pedi.. en vardı cayır cayır olunca 2,5 ml verdim 4 saat sonra felan tekrar ateşlenerek bi daha ilaç vermeden sabahı ettik ama sabah yine ateşi vardı ama akşamki gibi değil bi anda sağ tarafında sislik farkettim.kabakulakmı acaba diye dr götürdüm
dr kabakulak olmadığını boyun usg istedi.

çıkan sonuç:
sağ servikal zincirde 2.3.4 bölgeyerde korteksi kalın ekojen hilusları kaybolmuş yuvrlak ve mobil yaklaşık 1 cm çapında patalojik lenf nodları izlenmiştir. solda normal lenf nodları iznmiştir. "

BUNU banaa açıklarmısınız?

dru sanocf ve pedi..en verdi. o gece ateş düşürücü kullandığımız halde gece1-2 gibi aniden ağlayarak uyandı çığlık atmaya başladı, annem burdayım dedikçe beni görmüyor dahada bağırıyordu. ellirimi gözlerinin önünde hareket ettirsemde ellerimi bile görmeyip odanın kösesine sabitlenmiş ağlıyarak bağırıyordu, annemm annemm dedikçe duymuyor görmüyrdu, babasına oğlumuz görmüyor deyince, esim birden aniden kalktı aldı kucağımdan birden soydu çırılçıplak babam burdayız oğlum dedikçe gezdirdi kucağında, sarılsada avaz avaz bağırıyordu oğlumuz bi süre sonra görmeye basladı bizi,sakinleşti ateşi vardı ama o andada, o neydi hocam havale denilen öyle biseymi. benim oğlum havalemi geçirdi?

DÜN o gecenin ardından başka devlet hastanesine götürdüm, ordaki dr usg sonucuna göre muayenesini yaptıktan sonra sano..ef yerne klom..ks ve pedi..en devam dedi, boğuzları çok kötü deyip antibiyotikten günde 2 kere, ateş düşürücü ped..fenden günde 4 olarak 3ml verdi ama o dozu o kadar vermedim daha, hocam dün gece yine iki kere ateşlendi en son dalmışım esim uyandırdı kızılötaesiyle ölçmüş 40 dediğii duydum hemen ateş düşürücüsünü verdim. hocam neler oluyor hala neden ateşi gitmiyor.

usg sonucunu sizden duymak istiyorum bi de , boğazındaki enfeksiyon lenf bezini sisirmis dediler ama içim size sormdan edemiyor. ne gibi bi yol izlemeliyim.? 10 gün sonra tekrar usg çekilecek küçülüp küçülmediğine bakılacak, ona göre tedavisine devam edilecekmis

patalojik lenf nodları yazısı korkutuyor beni, 1,5 cm ve üstü olse kork deniliyor bana bi açıklama yapın allah askına ve o gece neden bi anda takılı bi noktaya bakıp bağırdı ağladı bizi ne gördü ne duydu?

ben ne yapacağımı sasırdım pazar günden beri oğlum için canım acıyor, alev alev olunca korkuyorummmmmm:(((

Düzenleyen Nureymen - 24 Ara 2014 Saat 15:54
MUCİZEM, CANIMIN YONGASI EYMENİM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 19:32
1- Basit bir lenf bezi. Bizim zamanimizda, biz elle muayene ederek soylerdik, simdiki doktorlar US olmadan, helaya bile gidemedikleri icin, bu sacmaliklara maruz kalmissiniz.
2- Ikinci doktor, birinciden DAHA GERI ZEKALI...
TANI: Enfeksiyoz Mononukleoz ve buna bagli olarak gelismis olan; "Alice in Wanderland Sendromu"...
Viral bir hastalik olup, Antibiyotik ve ates dusurucu alanlarda siklikla gorulen bir Komplikasyondur..Hicbir tedavi gerekmez, hepsi kendiliginden iyilesir.
Turk Cocuk doktorlari; ne bu hastaligi nede bu Sendromu bilmezler... Onlar sadece her hastaliga; Astim veya Allerji demesini bilirler...
SAKIN; Atesini dusurmeyin, Antibiyotik vermeyin...
Bu hastaligin bir ozelligide, bazen dokuntu yapar, bazen Karaciger-Dalak buyumeleri yapar, sikliklada Lenf bezlerini buyutur...
Bu virus, SADECE; Afrika ulkelerinde; "Burkitt Lenfomasi" yapar, Afrika kitasi disinda yapmaz, salak doktor ikazlarina aldirmayin.

HICBIR SEY YAPMAYIN...
Isterseniz doktorunuza benim Teshisimi soyleyin, bir boyunuzun olcusunu alirsiniz.. Bakalim neler sacmalayacak.
Yukarı Dön
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2014 Saat 10:01
hocam tekrardan saygılar, size kaç gündür yazacam tahlil sonuçlarını anca buldum değerlendirmeniz için yazmak istiyorum

hocam en son sizinle konuştuğumuz aksamı ateşi birden tekrar yükseldi ve gecen hafta bu aksam o yüksek ateş esnasında burnumuz şiddetli kanamaya başladı, 5 dk durduramadık sonrasında ensesine su basına su burun deliklerini parmaklarımla sıkıp basını öne eğdirip zor olsudu durdurmayı basardık, sonra korktu esimle Behç..t uz hast götürmeye karar aldık ve aciline götürdük hemen oğlumu görünce burun yüz kan içinde düstümü diye sordular hayır ateşten sonra burnu kanadı dedik, hemen ölçtüler 39,7 calpol 7 ml verdiler
sonra bi takım kan tahlilleri istediler

sonuçları

wbc 4,49
hgb 10,5
hct 31,6
PLT 140

protrombin zamanı pt 11,4
protrombin zamanı ınr 1,00
aptt 27,2
fıbrınojen 297

valla bi sürü daha değer var rakamlarla ben taktıklarına yazdım

acildeki asistan dr kan damlası veriyormusun dedi santafer ama sık kullanamıyorum reddediyor dedim.
bu çocuğun kan pulcukları az bunların takip edilmesi gerekiyor 2 gün sonra tekrar kanını alalım takip edelim dedi,
ben dedim kötü bi seymi nedir açıklayın, yok değil ama takip edilmesi gerek felan iste elinizdeki antibiyotiği kullanın bitirin ateşine dikkat edin deyip gönderdiler

esimle biz tatminkar olamadık dedim polikliniklere gösterelim gelmişken sonuçta arastırma hastanesi ya daha araştırılıp bakılır sıfırdan diye

neyse aldık sıra,poliklinikteki dr oooo dedi CPR(tÜRBİDİMETRİK): 2,52 değerinin altını çizdi ben bu değere bu sikayetlere göre patlatırım iğneyi dedi ne iğnesi dedim antibiyotik surupla geçmeyen iğneyle hemen ayağa kalkar dedi, siz patlatırsınız ama ben almam dedim , ben sizden neler oluyor onları öğrenmek istiyorum dedim

işte boğazlarındaki enfeksiyon ateş yapmış burnunun kanamasına yol açmış dedi, o gün vücudunda oluşan benekleri gösterdim bunlarda bugün çıktı dedim o benekleri gerdi gerdiğimde bu iz kayboluyor korkmayın kaybolmasa ve mor olsa korkun derdim bu ilaç yan etki yapmış dedi sanırım sizin döküntü dedğiğiniz seyler kadir hocam ama o öyle yorumladı

2 gün sonra getirin kanına tekrar bakalım dedi, ve biz o gün bu gün gitmiyoruz, 10 gün geçsin bi toparlamaya çalışsın çocuk kendini bi de ne bileyim hiçbiri taminkar bisey söylemedi

vallahi hocam inanırmısınız direkt dedim benim oğlum kan kanserimi? , kan pulcukları az diyorsunuz buna mı isaaret yok diyorlar peki ne diyorum takip edilmesi gerekir diyorlar

hocam allah askına asistan dr ve uzman dr taktığı değerleri allah askına bide siz yormlayın bana, bu kan pulcuğu az denilen bizi kan kanseri nemi götürüyor ben ne yapmalıyım ne yolu izlemeliyim. bu kan pulcuğu az nedir, tehlikelimidir.

bi kabakulakmı acaba diye öylesine dr götürdüm, yok usg yok kan pulcuğu az yok öyle böyle derken harap olduk ailecek, beni bi aydınlatın nolurr değerlerimizi yorumlayın ne yapmamız gerekiyor bidaha kan tahlili ve usg yaptırmamız gerekiyor mu?

Düzenleyen Nureymen - 30 Ara 2014 Saat 10:32
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2014 Saat 18:57
Korkmayin, Losemi filan degil... Ne kadar SARLATAN olduklarini goruyorsunuz degilmi!!! "Patlatirmis igneyi"... O salaga soylemedinizmi; CRP'nin iki kullanim yeri oldugununu ve 0-5 arasinin Kardiak risklerde, 40-200 arasinin Enfeksiyonlarda kullanildigini!!!

Bunlar resmen: "Batakhane Hastaneler"... Doktor-Laboratuvar el ele vermisler, halki sogusleyip duruyorlar... Bu assagilik insanlari sikayet etseniz bile bir sey degismez, zira bashekim bile "Cete uyesidir"...
SAKIN, bir daha bu hastanelere adiminizi bile atmayin.
WBC:4.49, son derecede dusuk ve o "Geri zekali" hala; antibiyotigi patlatirmis... Kafasinda patlasin...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Ara 2014 Saat 18:58
Yukarı Dön
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2014 Saat 21:28
hocam eve geldim oglumda yine ateş farkettim. ara ara kızılötesiyle ölçtüm 38,8 ve 39,3 ler arası oynuyor. elleri ve ayakları soğuk ama bedeni ve basında ateş var. 3 gündür olmayan ateş yine basgösterdi. herhangi bi ateş düşürücü vermiyorum. sanki sesi değişik gibi,karılmış gibi derler bizde, burnumuzda tıkanıklık var.sogukalgınlııgı başladı sanki
bu ateş yine geri geldi neden. ne gibi su aşamada yol izlemeliyim. korkuyorum ateş yine kabuslar gördürecek ya da burnunu kanatacak die korkuyorum:( hocam o ateşli haldeyken burun kanaması neyden oluyor? 5 gün süren ateş 3 gün yok olup neden bu aksam yine basgösteriyor

plt 140 değerine kan pulcukları az kontrol altında olması 3 gün sonra tekrar bakılması gerekiyor denildi ya onun içinde ne yapmalıyım?

cpr degerimiz 2,25 olması kardiak risk içinde bi değer, o zaman dediğiniz açıklamaya göre. peki kardiak risk nedir?

Düzenleyen Nureymen - 30 Ara 2014 Saat 21:41
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2014 Saat 22:35
Grip geciriyor..
DEDIM YA!!! Hicbir sey yapmayin, hicbir dediklerine de inanmayin. Hicbir seyi kontrol ETMEYECEKSINIZ... Her Gripte, virusler, kemik iligine baski yaptiginda, kan tablosu. 1-1.5 ay bu sekilde gorunur. Hicbir onemi yoktur, Grip gectikten sonra kendiliginden duzelecek, sakin o cahillerin sacmaliklarina inanmayin..
Kardiak Risk; 40 yasindan buyuklerde, Kalp Krizi suphesinde kullanilan bir degerlendirmedir.. Artik pek bir kiymeti kalmamistir, kimsede kullanmaz. Sadece, Turk Cocuk doktorlari tarafindan, yapacaklari sahtekarliga "KILIF" olmasi icin yapilan bir islemdir... Ben hayatim boyunca, CRP'ye bakip is yapmadim... CRP, son derecede gereksiz bir testtir..
Yukarı Dön
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 10:08
saygılar hocam yeni yılınız hayırlı uğurlu olması temennimle size tekrardan oğlumun iyileşemeyen hastalığını size yazmak istiyorum,

hocam en son sizinle 30 aralıkta soru sormuştum grip geçiriyor çocuğunuz hicbirsey yapmayın demiştiniz, ve benim oğlumun o gün ve ertesi gün 37,5larda ateşi oldu ve 2 ocak cuma aksamı eve geldiğimde altını değiştirmek istediğimde oğlumun bedeninde ufak benekler gördüm az seyrek ama yalnız 3 ocak sabahı uyandığımızda oğlumun her tarafı kızarık içindeydi benek benek, yüzü boynu, ellerinin üstü ve içi araları, ayak tabanı altına değin kulak uçlarında bile benekler vardı, yalnız kasıkta yoktu ve bize yakın sağlık ocağına götürdüm alerji kızamık gibi durmuyor dedi. ateşi olursa kızamık olabilir dediler ve delo..dy isimli antihismatik ilaç verdiler 2 gün 2,5 ml 1 sefer uyguladım ve süt ve yumurta vermedim 4 ocak pazar aksamı o kurmuzılıklar söndü yok olmaya başladı ama dediki dr 3 gün sonra bi çocuk dr görsün ve ben dün 6 ocakta zaten kontrolümüz vardı çocuk drumuza gittik kontrole durumu en basından yani 22 aralık tarihinden beri olanı birbir anlattım döküntülerle birlikte ve yapılan tetkikleri gösterdim ve bana siz bilmeden 6. hastalık geçirmişiniz, bu anlattığınız ateşle olan durum ve ateşin bitmesinden sonraki döküntüler 6.hastalık işareti dedi, çünkü oğlumda 22 aralıkta 5 gün süren ateşi vardı 40-41lere dayanan ateş düşürücüyle anca 37,5 lara düşüyordu en son yaklaşık 2 gün ateş olmadı tekrar 2 gün 37,5 larda ateş düşmedi ateş düşürücü kullanmadan 2 gün 37,5 -39 arası gördük hep ve birden ateşi gitti ve döküntüler oldu, zaten size yazmıştım aşamalırını bir bir.

ve çocuk drumuz el ayak hastalığı düşünmüştüm ilk elleri parmak aralarında ve ayak altlarında var dediğin için ama bu bedeninde de var her yerinde diyorsun el ayak hastalığı değil ama şu an 6. hastalık olabilir ama bi tahlil yaptıralım ve de öpücük hastalığındanda endişeleniyorum dedi

tahlil istedi batın usg NORMAL ve tekrar boyun usg bakıldı sağ ve solda 1 cm lenf nodlarına rastlanıldı bu sefer

ve tahlil sonuçlarımız

wbc 13,7
ly= 8,2
ly % 60
hgb 10,7
hct 33,1
rdw 14,7
plt 408

glukoz 108
üre    29
kreatinin 05
ürit asit 4,8
alt 11
ast 24
cpr 4
LDH 610
ASO 1

PTZ 11,2
INR 0,9
APTT 25,6

hocam drmuz sonuçlar tam çıkınca korkmayın ama ilçemizde yaptıramadığımız o gün EBV sine bi baktırın dedi, LDH DEĞERİ 610 çıkınca bi bakıma onun deyisine göre bu halk dilindeki bu öpücük hastalığı aynı bu sekil olabiliyormuş ve lenf bezlerinin sisiriyormus, bi de ona baktıralım dedi, ve ilçemdeki hastanelerde bu ebvyi yaptıramıyoruz bakmıyorlar,

bana çok güzel izahla anlattı kan pulcukları az felan demişlerdi ya hayır gayet normal dedi belki o gün alırken düzgün almamışlardır ondan az çıkmış olablir dedi, ama tam teşhisin adını NEDEN KOYAMIYORUZ?

BU ÖPÜCÜK HASTALIĞI MI yoksa 6. hastalık denen seyimi yasadık anlayamıyorm. siz de bastan bi değerlendirin hocam ÖNCEKİ TAHLİL SONUÇLARIYLA SİMDİKİ TAHLİL SONUÇLARINI KARSILASTIRMISINIZ,

ebvsine baktırmama gerek varmı, bu öpücük hastalığıysa nasıl bir yol izlemem gerek. antibiyotik vermedi.kuru öksürük var ve biraz burnumuz tıkalı, cold miks uyguluyorum normale dönüyor burnumuz bi süre sonra, öksürük içinde karadut surubu veriyorum ben onun öksürüğüne iyi geldiğine inanıyorum çünkü uyguladığımda dün gece hiç sabaha kadar öksürmedi mesela, öksürük kesici uygulamıyorum, 1 ay sonra boyun usg si yapılacak bezeler küçüldümü diye bakılacak eliyle muayene yapamıyor oğlm izin vermiyor

Düzenleyen Nureymen - 07 Oca 2015 Saat 10:46
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 18:27
Siz cidden, iflah olmazsiniz... O kadar anlattim... Tahlillerle, US larla UGRASMAYIN DEDIM, yok, siz gene gidip, bir suru tahlil ve gene US yaptiriyorsunuz...Ne diyeyim!!
6.Hastalik 2 YASINDAN SONRA OLMAZ!!!!!!

Enfeksiyoz Hastaligi gecirdi ise, gecirdi... Ne olacak??? Bir onemi veya tedavisi olan bir durum degilki!!!
Muhim olan, Antibiyotik gerekiyormu idi, gerekmiyormu idi??? SUAL BU!!

Hayir, basindan beri Antibiyotik gereken bir hastalik degil... Gerisinin ne onemi var??? Ister 6.Hastalik olsun, isterse, E.M. olsun ne degisecekki?
O salaklara kalsa, 1 ay sonra bir daha US cekecek.. Bulmus "hazir musteri" yolup duracak..
Basindan beri soyluyorum. Cocugunuz VIRAL bir enfeksiyon geciriyor... Kurcalamayin...

Lutfen benim yazilarimi iyi okuyun.. Bari bundan sonar bu kaziklari yemeyin.. Doktorlarin cahilliklerinin cezasini niye halk ceksin!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.