|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
gizemgizem ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gizemgizem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ara 2014 Saat 22:56 |
Merhaba Kadir Bey;
Kızım 3 aylık ve bugün ateşi 38.5 oldu doktorumuz kan ve idrar tahlilleri yaptırdı.İdrar yolu enfeksıyonu olduğunu belirtti.Diğer tahliller bir haftaya çıkacakmış.Ateş dusurucu calpol verdı 6 saat de bir ve bir de antibiyotık iğne verdi 6 tane sabah aksam uygulanmak üzere ilacın adı Duocid.Bir kerede 300 mg uygulanmasını önermıs.İlk bebegım oldugu için sizden bilgi almak istedim.Dogru bir yol izliyor muyuz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117365 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayir, KAZIKLANIYORSUNUZ....
O Idrar tahlili raporuna bir bakin, "NITRIT" degerinin (-) oldugunu goreceksiniz. Bu yasta IYE olmaz. Hakiki bir IYE oldugunda, "NITRIT" (+) olur... Turk doktorlari idrarda 3-5 lokosit cikinca hemen IYE teshisi koyarlar, bunlara inanmayin... SAKIN; Igneleri yaptirmayin...Agizdan; Antibiyotik bile gerekmez. Biraz eski mailleri okuyun, pek cok orneklerini goreceksiniz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Ara 2014 Saat 04:38 |
|
![]() |
|
erenturker ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenturker
Merhaba hocam,
3 gundur benim ve oglumun suren siddetli bogaz agrisi , grip durumumuz var. Ilac vs kullanmadik.sizin onerilerinizi uyguladik. ancak benim durumum gece biraz farkli bir durum aldi zira idrarimin rengi kahverengiydi. Acile gittik.i drar ve kan tahlili yapildi Lokosit esteraz ; pozitif (1+) Protein ; pozitif (2+) Keton ; pozitif (1+) Eritrosit ; pozitif (3+) Mikroskopi ; her sahda 6-7 lokosit , bol eritrosit ve amorf urat goruldu. wbc ; 12.58 neut% ; 81 Lymph% ; 9.9 Ast ; 12 Crp , kantitatif ; 7.8 acil doktoru idrar yolu enfeksiyonu teshisi koydu. uromisin sase kullandim. bir de cipro 500mg antibiyotik yazdi. 10 yil once bobrek iltahabim olmustu. Sizin bir tavsiyeniz yada oneriniz olacakmi diye sormak istedim. sevgilerimle
|
|
![]() |
|
erenturker ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenturker
Bu arada nitrit negatif
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117365 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
IYE ile alakasi yok... Maalesef, Turkiye de, boyle aptalliklar, standart hale geldi.. Daha; basit bir Idrar tahlilini bile degerlendirmekten acizler..
O geri-zekali Doktora tekrar gidin... "Akut Glomerulo Nefrit" geciriyor olabilirsiniz, bir Tansiyonunuza baksinlar. Bu teshisi soyleyin!! Durumunuz ACIL!! SONUCU BEKLIYORUM.. O geri zekali bunu bile anlamaktan aciz olabilir, anlamazsa, siz hemen bir Deposilin1.2 vurdurun.. ilaveten, ilk 3 gun PenOs tablet; gunde 3x1 alin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Ara 2014 Saat 08:49 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenturker
Hocam , tansiyonum 5 / 7 idi acile gittigimizde.
ates 38
sonra tuzlu su serum verdiker. tansiyon 5 / 9 oldu |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenturker
Hocam,
Bu arada oglum icin endiseleniyorum. bugun 4. Gun bogaz agrisi var yutkunurken cani aciyor. benim rahasizligim.ile baglantisi var midir ? Benim bo gazim 3 gundur agriyor. bademciklerim sis
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenturker
Merhaba Hocam ,
Tekrar acile gittik. Bu sefer ic hastaliklari uzmani muayene etti. Akut Glomerulo Nefrit olasiligina karsi streptococcus (grup A) testi istedi. Sonuc negatif. ayrica tas , kum olasiligina karsi ultrason istedi.kum , tas yok. Ama phyonefrit baslangici olabilir dendi. Damardan cipro + baska bir antibiyotik baslandi. sabah , aksam 5 gun. 24 saat oldu. idrarim hala pembe hafif bulanti var. Yardimlariniz icin cok tesekkurler |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|