Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - göz dalmasi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgöz dalmasi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
karannfil Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karannfil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: göz dalmasi
    Gönderim Zamanı: 08 Ara 2014 Saat 15:32
Kızım 2.5 yaşında göz dalmasi vardı. EEG çekildi temiz olduğu söylendi.ama tekrar arada sırada göz dalmalarini fark ettim  tekrar 1 yıl sonra EEG çekildi ve absant epilepsi teşhisi konuldu ve depakin şurup başlandı.1 yıldır kullanıyoruz kontrol EEG de bir degisiklik yok ilaç kullanımına devam dediler.kızım şimdi 5 yaşında.ne yapabiliriz 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2014 Saat 19:16
Kim gordu???
Zannimca; kaziklaniyorsunuz...
1- Absence sizure: 5-8 yaslar arasinda olur. Bu yaslarda olmaz.
2- Sadece;"Goz dalmasi" var ve butun vucutta kasilma olmadi ise, epilepsy ile ALAKASI yok.
3- Sadece goz dalmasi varsa; buna: "Petit Mal Epilepsi" denir, tedavi gerekmez..
   Siz baska bir merkezde, en iyisi, bir Universite HASTANESINDE GOSTERIN... Dogrusu benim aklim pek yatmadi..
Yukarı Dön
karannfil Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karannfil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2014 Saat 11:21
Baskent Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi gördü 
Yukarı Dön
sevcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 123
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2014 Saat 14:55
hocam, ben kendi durumumuzu sizin dediğinize  bir örnek olarak paylaşmak istiyorum. aynı şeyi benim kızımda (şu an 5.5 yaş) da yaşadık. daha 6 aylıkken farkettim. Elinde oyuncağını sallarken dalıp gidiyordu ama bir yandan oyuncağını sallamaya devam ediyordu. o aralar absans neredeyse her sabah TV'de idi. üniversite hastanesine gittik 2.5 yaşında iken.  doktor uyanıklık eeg'sini işaretlemiş ama çekecek olan görevliler sabaha kadar uyutmayın dediler. dolayısıyla çekim esnasında uyudu ve o sırada EEG çekildi. uyurkenki EEGsinde sonuç normaldi. Sonrasında ilaç falan hiçbirşey kullanmadık. Aradan 3 yıl geçti hala acaba uyanıkken mi çekilecekti diye endişe duyarım. 3 yıl sonra dalmaları iyice azaldı. Arada yine dalıyor ama gözleri daldığında kızım el salla diyorum sallıyor, aa yine daldı deyince dalmış halinde gülümsediği bile oluyor. eşimin ailesinde ms hastası var. nörolojik hastalık yatkınlığı var mı kızımın bilemiyorum. dolayısıyla bu işin peşini bırakmayayım mı onu da bilemiyorum.ama hastanelerde yıpranmak da istemiyorum. ben de kendime otur oturduğun yerde diyorum. ama siz git derseniz giderim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2014 Saat 01:04
-karannfil; "cocuk" tedavi edilir, EEG degil... Siz cocukta benim gorduklerimi goruyorsaniz, sadece "gozu daliyorsa" bunun hicbir tedaviye ihtiyaci yoktur, kendiliginden duzelir.

-sevcan: Sizde de ayni durum var, "petit Mal" tedavi gerekmez, kendiliginden gecer.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.