|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Yazar | |
Didem_gfr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eyl 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Didem_gfr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ara 2014 Saat 16:17 |
Hocam merhabalar,
Kizimin on iki dis minesinde cizik cizik lekeler olustu. Son zamanlarda 1 ay arayla yarimsar dvit ampul verdim. Yazlikta da uzun sure kaldigimizdan cok iyi gunes almisti. Asiri doz olmus olabilir mi bu onun icin? Ampulun disle ilgili butur bir yan etkisi var mi acaba? Bir de goz alti morlugu dikkatmi cekiyor. Bobreklerle alakali bir durum olabilir mi bu? Herhangi bir test yaptirmamiza gerek var mi? Saygilarimla.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120405 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
D vitamin ile bir alaksi yok...
Goz alti morlugu ile, Bobreklerin ne alakasi olacak!!!! Bu sacmaliklari kimlerden duyuyorsunuz??? Bobrek rahatsizliklarinda, yer cekiminden dolayi, gozler degil, once; AYAKLAR SISER... Hani, sislik deseniz neysede, "Morluk" ne alaka... Morlugun hicbir anlami yoktur. |
|
![]() |
|
Didem_gfr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eyl 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Didem_gfr
Internetten okudum hocam. 1 ay arayla 2 kere yarım ampul verdim demiştim. Yarıdan fazla verdiysem asırı doz vermiş olabilir miyim? Yine okuduklarıma gore dvit asırı alındıgında kandaki kalsıyum oranı yukseliyor ve kalsiyum alımı sınırlandırılmazsa bobrekleri bozuyor yada tas yapabiliyormus. Bunu okuyunca korktum size sormak istedim. Cunku yazdan cıkmıstık cok guneste bulundu, ustune fazla gelmiş olabilir mi diye dusundum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120405 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
D vitamin ile bir alakasi yok...
Evvelden; Dvit agizdan almis olsaniz bile, gunese cikmakla, Dvit fazlaligi OLMAZ, OLAMAZ... Bilakis, Dvit3 eksikliginde; kemiklerden asiri Kalsiyum cozuldugunden, idrarla asiri Kalsiyum atilimi ve Tas olusumu olur... Bu yuzdende; BUTUN DUNYA'da; Bobrek taslari en cok, Dvitamini hic kullanilmayan,Misir ve Turkiye'de olur.. USA'da, butun sutler Dvitamini takviyeli oldugundan, bobrek tasi nerede ise hic gorulmez.. Dvitamini zehirlenmesi sonucu bobrek taslarinin olusumu; son derecede nadirdir. Anormal asiri dozlarda alinmakla olur... Anlasilan o ki!!! Bunun icinde bir makale yazmam sart oldu... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Ara 2014 Saat 18:53 |
|
![]() |
|
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 890 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lutfen yazin hocam, yazinda erkek cocuklarina iye teshisi koyup kum ve tas olusuyor diye cocuklara sut kisitlayan, su icirterek tas olusmasini engellemeye calisan aileler (hemde universite hastanesinde çapa)doktorlarin teshislerini ve d3 vitamini yilda bir defa alinmali dedigimizde ( cocuk butun yaz sokakta yeterince d vitamini aliyor) diyenlere cevap olsun.
Sevgi ve saygilar, tesekkurler. Düzenleyen kıvanç - 03 Ara 2014 Saat 19:43 |
|
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sokakta; 12 ay Afrikalilar gibi ciplak dolasirlarsa, DOGRU!!! Turk cocuklari gibi doalsirlarsa, D vitamin yapamazlar.. Gunesden, D vitamin ALINMAZ... Kullandiklari terim bile yanlis...
Gunes isinlari ile, ciltteki Kolesterol, Dvitaminine donusur. Dvitaminini, gunes etkisi ile VUCUT YAPAR, alinmaz.... Turk doktorlari ile bir konuyu tartismak bile bu yuzden cok yorucudur... Temel bilgileri yoktur... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Didem_gfr
Aslında sunu sormak istedim hocam; eger yazın gunesle ve aldıgı besinlerle D vitamini oranı normal duzeyde ise iki seferde yarımdan ampulden biraz fazla verdiğimi dusunucek olursak toplamda 400.000 UI 22 aylık bebekte asırı doz olabilir mi?
Saygılarımla |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Genede, zehirlenme dozundan cok uzaksiniz...
Makaleyi yazdim ve teslim ettim.. 2-3 gune kadar cikar. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|