|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
maltin2s ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ara 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Kas 2014 Saat 22:41 |
Merhaba Kadir bey,
Oglum 28 aylık. Yaklaşık son bir aydır hastalıklardan paçamızı kurtaramadık. Ilk önce normal grip geçirdi burun akıntısıyla başlayıp öksürükle devam etti. Tam öksürükte bitiyo derken bi gece kusma başladı, sabahına ishal eklendi. 4-5 gün ishal devam etti. Tamam geçti derken tekrar öksürükle mücadele ediyoruz. İki gündür sık sık kuru kuru öksürüyor. Akşam iyice sıklaştı. Konuşurken kelimeleri yarım yarım çıkartıyordu. Nefes alıp verisi iyice hızlandı. Ocakta su kaynatip icine biraz viks koyduk.mutfakta kapiyi kapatip buharli ortam oluşmasını sağladık (tencere başında durmuyo).3 gündür burnuna illadin spray sıkıyorum. Onun haricinde bugün 3 defa perebron şurup verdim. Sık sık bal limon vermeye çalışıyorum. Şuan uyuyor ama nefes alıp verişi 40 ın üstünde ve ara ara inliyor. Doktora gitmedik. Ne yapalım? Nefesi beni endişelendiriyor
|
|
![]() |
|
maltin2s ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ara 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nefes sayısını tekrar saydım 50-53 civarı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118124 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir "Kan sayimi" yaptirip bana yazin.
Agizda koku ve dilde pas yoksa antibiyotik gerekmez. |
|
![]() |
|
Ağızda koku dilde pas yok. Ateşte yok. Antibiyotik kullanmayı düşünmedim de sadece hızlı solunum beni korkuttu. Bi zararı varmıdır bişey yapmak gerekir mi diye merak ettim. Öksürmeye devam ediyor uyku arasında. sanki tekrar balgamlı öksurüğe çevirdi.
|
|
![]() |
|
Herşey bitti derken dünden beri tekrar başladı Kadir bey. Dilde pas ağızda koku yok. Grip için anlattıklarınızı uygulamaya çalışıyorum. Bal limon, cold mix..burnuna müdahele edemiyorum pek..bütün bir ay böyle geçti. Tam bitti derken tekrar başlıyor. Bende farksız değilim. Bugün yine sık sık kuru kuru öksürüyor. Muhtemelen gece yine artacak nefesi hızlanacak. Yapabileceğim başka birşey yokmu? Balgam sökemiyor sanırım ciğerlere inmesin diye yapılacak başka birşey yokmu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118124 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kisi boyle gecirecek, kacis yok..Eski mailleri okuyun.
|
|
![]() |
|
Kadir bey dün gece tahmin ettiğim gibi nefes alıp vermesi çok hızlandı. Zor bir gece geçirdik. Sabaha balgamlı öksürükle biraz rahatladı. Aile hekimine gösterdik. Ciğerlerine inmiş dedi biraz. Ateş olmadığı için çok önemli bi durum değil dedi. Öksürüğü kesmemek lazım. Burnunu açık tutun vs dedi. Balgam inceltici olarak asist vermek istedi bende sizin kullanmayın dediğinizi bildiğim için perebron var onu kullanırım dedim öksürmesi için. Perebron öksürüğü kesebilir dedi.ben yine de perebron a başladım bugün. Benim merak ettiğim ben öksürüğünü kesecek herhangi bi ilaç vermezken neden göğse iniyor bu balgam? Daha 10 gün önce yine aynı durumdaydik. Siz öksürük kesilmezse göğse inmez diyorsunuz. Ben nerede yanlış yapıyorum anlamıyorum. birde burnuna serum fiz spray aldik damla damlatmakta zorlandigimiz icin.gunde en fazla kac defa sıkabilirim.bir sınırı varmı?
|
|
![]() |
|
meryem82 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 133 |
Araya giriyorum ama benimde benzer bir sorum var.46 aylik olan oglum ne zaman usye olsa hemen balgamli oksuruk oluyor.Oksurugun balgamli olmasi mikroplarin zaten cigere indigini gostermiyor mu? Bronsit ama balgamli oksurugu varsa bricanly kullanabilecekmiyiz o zaman yada cocuk hem allerjik bronsit hemde grip geciriyorsa nasil bir tedavi uygulayacagiz yani inananin ne yapacagimi sasirdim 1haftadir balgamli oksurugu var nefes verisi uzun ama hisilti yok gibi...biraz gezinip yoruldum ben deyip hemen yatiyor simdi oglum grip mi bronsit mi yada tikandi o yuzden efor sarfedemiyor oksijen falan mi verelim hocam
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|