|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
imbatela ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ağu 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2014 Saat 09:07 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
merhaba doktor bey benim kızım haziran 2010 doğumlu. mayıs 2013ten beri 4 kez iye oldu ve antibiyotik kullandırdı doktorlar. ben 10 kez falan idrar tahlili yaptırdım. sadece iki kez nitrit pozitif görünüyor.2013 sonunda ultrason çektirdik. herşey normal çıktı.ultrasondan sonra mart 2014 te çiş yaparken acımasıyla tekrar yaptırdık tahlil üreme olunca (nitrit negatif) gene antibiyotik kullandık. bu son antibiyotiğimiz. bugun gene çişimi yaparken acıyor dedi. tam idrar tahlili yaptıracağım.nitirit pozitif çıkarsa ne yapmalıyım ? antibiyotik içirmelimiyim. sondalı film böbrek sintigrafisi çektireyimmi? çok zor durumdayım delirmek üzereyim cevaplarsanz sevinirim.birde bu cranberrynin solgarda vitamini var kapsülün içini dökerek kullanabilirmiyim
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118000 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sakin; bundan sonra, sakin bir daha Idrar kulturu yaptirmayin. Basiniza gelenlerin nerede ise tamami sahtekarliktir.
Sphelendiginizde, bir "Idrar tahlili" yaptirin, NITRIT (-) ise, IYE yok demektir, baska hicbir islem yapmayin ve hicbir sahtekarin sozlerine kanmayin. Nitrit(+) cikarsa, idrar tahlilinin tamamini bana yazin. SAKIN;. "sondali bobrek sintigrafisi", "Antibiyotik tedavisi", "US", veya baska hicbir tahlili yaptirmayin. Bilhassa; NITRIT(-) iken "Idrar kulturunde" olan uremelere ASLA itibar etmeyin. Bu doktorlarin cogunun, Laboratuvarlarla "cete halinde" olduklarini ve anlasmali, danisikli-doguslu isler yapitiklarinida sakin unutmayin. Rahat olun, IYe o kadar sik gorulen bir durum degildir. Cranberry kapsulunun icini gunde 1 defa icirebilirsiniz. |
![]() |
imbatela ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ağu 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cevapladığınız için teşekkur ederim. bugun yaptırdığımız idrar tahlilini gönderiyorum. nitrit pozitif bundan sonra ne yapalım doktor bey.
|
![]() |
hocam idrar kültürü sonucu çıktı.kaşıntı olmaya başladı ve idrar yaparken yanma bazen azalsada devam ediyor.yaban mersini yedirmeye başladım.
|
![]() |
buda antibiyogram sonucu. napayım hocam nasıl bir yol izyeyim
|
![]() |
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118000 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Nitrit; (+) olmasina pozitif'de.......Bu kadar bol bakteri ve Lokosit'e ragmen Protein:(-) olmasi bir uc-kagidin donmekte oldugunun en guzel isaretidir. Boyle bir durum, hakikaten olsa idi; Protein:Eser veya + hatta, ++ olurdu.
Kizinizin idrari diye babasinin idrarini gonderin, bakalim ne sonuc cikacak. Hatta, idrar gorunumunde "cay suyu" gonderin, buyuk ihtimal ile ayni sonuclar cikacak. Simdilik bir tedbir: Kuru yemiscilerden biraz Cranberry yemisi alin ve hergun 1 corba kasigi miktarini yedirin. SAKIN, Antibiyotik baslamayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Ağu 2014 Saat 23:34 |
![]() |
Cevabiniz icin tesekkur ederim.Cranberry diye yaban mersini verdiler hocam kirmizi , üzüm buyuklugunde.ondanyedirmeye dun basladim. sonuc almaya gittigimde sonuc doktordaydi bana agumentin baslayalim dedi. Ben baslamadim.bol su icirmeye calisiyorum.idrari cok kotu kokuyor doktor bey yanmada varbir daha idrar tahlili yaptirayimmi
|
![]() |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Baska bir laboratuvarda, sadece "Idrar Tahlili" yaptirin.
Evet, "yaban Mersini" diye de satiliyor ve aynen kuru uzum gibi, tadi da guzel bir yemis.. Kanada'da yetisen bitkiye ne alaka ise, "yaban Mersini' diye isim takmislar. 3 gun sonra bakalim idrar nasil olacak. |
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|