|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ÖrgeNaz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şub 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2014 Saat 23:01 |
Hocam merhaba iyi akşamlar.Kızım 17 aylık ve 11 kg ağırlığında.Geçen cumartesi günü kızım ateşlendi,götürdüğümüz doktor boğaz enfeksiyonu geçirdiğini söyledi.3 tane novasef iğne yapıldı.Antibiyotikten dolayı ishal oldu.3 iğneden sonra kontrolde dr durumunun düzeldiğini söyledi.Kızım ilaç tedavisinden 3 gün sonra tekrar ateşlendi,ateşi 40 dereceyi buldu,boynunun arkasında şişlik farkettim.aynı doktora götürdük.kan tahlili,idrar ve gayta tahlili istendi.tahlil sonuçlarını değerlendirmeniz açısından yazayım istedim.Sadece bu tahlil sonuçlarına bakan doktor kızımın lenfosit ebv olduğunu , bunun bazen tonsilitle karıştırıldığınısöyledi.hastanede çizdiği tablo beni korkutmadı fakat bu virüs hakkında int yaptığım araştırma da yazılanlar beni çok korkuttu.Hocam size çok güveniyorum daha önce de yazışmıştık sizinle ve siz görmeden kızım 6. Hastalık geçirdiğini yazmıştınız.Teşekkür ediyorum. HEMATOLOJİ WBC 7 ; Neu 2,9 ; Lym 3,1 ; Mon 1 ; Neu % 41,2 ; Lym%44,8 ; Mon%14 RBC 4,21 ; HGB 10,6 ; HCT 31,4 ; MCV 71,7 ; MCH 25,1 ; MCHC 35,2 ;RDW-CV 13,6 RDW-SD 36,7 ; PLT 116 ;MPV 13,5 ; PDW 16,4 ; PCT 0,16 BİYOKİMYA ASO 98; Romatoid faktör 5,5 ; glukoz 91 , protein 7,4 ; albümin 4,2 ;AST 23 ; ALT 27 Alkalen fosfataz 396 ;Bilirubin(total) 1,35 ;Bilirubin (direkt)0,35 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118132 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
EBV olabilir... Bu; "her atesli hastaya" Novosef yapma modasi da yeni cikti, sanirsinizki, cocuk Menenjit geciriyor. Boyle aptalca tip egitimini veren pacoz Universitelerden zaten baska turlu doktor cikamaz. EBV yani; Enfeksiyoz Mononukleoz esnasinda, Antibiyotik hele igne seklinde verildiginde, arazlar hem uzun surer, hem agirlasir, hemde dokuntu gorulme sikligi cok artar.
Yazilanlar sizi korkutmasin, cogu yalan-yanlis bilgiler. MESELA: 1- Burkitt Lenfomasi SADECE Afrika ulkelerinde oluyor. 2- Dalak ve Karaciger buyumeleri her zaman olmuyor. Olursada, alt tarafi darbelerden koruyacaksiniz, o kadar. 3- Alice in Wanderland Sendromu'da her hastada gorulmuyor, gorulse bile, hic bir tedavi gerekmeksizin, kendiliginden duzeliyor. 4- En buyuk tehlike, kan tablusunu dogru durust degerlendiremeyen, ahmak doktorlarin "Losemi" teshis etmeleridir.. Dogrudur, doktorun ahmak olani "bademcik" ile karistirir. Olanda cocuga olur, bosu bosuna igne yer. Eski maillere bakin. Ornegi cok. |
|
![]() |
|
ÖrgeNaz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şub 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir hocam merhaba.Doğrusunu söylemek gerekirse sizden gelecek cevapta ebv olmadığını yazmanız temennimdi fakat siz de olabilecağini yazmışsınız.Kendi ailem de sağlıkçı insan çok olduğu halde daha önce bu hastalık hakkında herhangi bir şey duymadım ya da bu hastalığa yakalanan birini görmedim.Bu hastalığı bilmiyorum.Bundan dolayı bundan sonraki süreçte tanı ve tedavi için nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz?Gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118132 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
EBV (Ebstein Barr Virus), Enfeksiyoz Mononukleoz hastaliginin (opucuk hastaligi) amilidir. DNA virusudur.
Bizdeki Saglik muesseselerinde (Universiteler dahil) , kitap okuma aliskanligi olmadigindan, Saglik calisanlari ancak anlatilan hastaliklari bilebiyorlar.. Bu sebeple, duymamis olmaniz gayet normaldir. Ama boyle bir hastalik var. Bu hastaligin herhangi bir tedavisi yoktur, meslek hayatim boyuncada (45 sene), gordugum yuzlerce vak'anin hicbirinde bir olumsuzlugada rastlamadim. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sayın Kadir Hocam verdiğiniz destek çok anlamlı ve çok değerli.Her şey için çok teşekkür ediyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|