Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - DVİT AMPUL
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDVİT AMPUL

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 230
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı durucan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: DVİT AMPUL
    Gönderim Zamanı: 09 Tem 2014 Saat 01:36
bir sitede tesaduf uzeri bir prof. dr un bu yazısını gördüm, bende cocuklarıma dvit ampul vermiştim. bu gercek mi acaba

Merhaba,
Tek ampul Dvitamini (150.000Ünite) den böbreğini kaybeden hastalarımız oluyor. Bu uygulama kalkalı yıllar oldu.Eğer gerçekten raşitizm varsa böbrek hastalığı başta olmak üzere başka nedenler araştırılmalıdır. 
Mutlaka çocuğunuzu Hacettepe Çocuk Hastanesinde tetkik etmekte yarar var.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118001
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2014 Saat 11:01
Tam; "Tuccar-Terzi" bir doktor...
1- Dvit3 ampul, 150 000 degil, 300 000 unite D vitamin ihtiva eder. Belliki bu konu ile ilgili hicbir bilgisi YOK...Iyi salliyor.
2- Bu uygulama kalkti ise, niye bu ilac hala satiliyor?
3- Rasitizm tek bir hastalik degildir, once; " vitamin D-dependent" ve "vitamin D-resistent" rasitizm cesitlerini bir ogrensin, ondan sonra "beyanat" versin..
4- Goruyorsunuz degilmi, her bir haltin sonunda illaki, "bana gelin" diyen bir tuccar daima bulunuyor..
Anlasilan o ki, degerli hocalari kacirtmislar. Prof.Dr Nihat Bilginturan hoca orada olsa idi bunlar barinabilirmi idi acaba...
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 230
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı durucan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2014 Saat 19:20
Benim oglumda x bacak , size resim yollamistim ve ampul verdik yukarıda bahsettiginiz rasitizm cesitlerinden hangisi oldugunu nasil anliyacagiz. Hangi bolume goturmeliyim. Tetkik yapilmasi gerekirmi.
Birde gecen gun dvit ampul verdim. O gunden beri sert ve neredeyse siyaha yakin kaka yapiyor, ilgisi varmidir teşekkürler 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2014 Saat 23:31
Alakasi yok...
Once bobrekler calismayacak, bobrek yetmezliginin butun bulgulari olacak, Odem olacak, hic idrar olmayacak, hasta diyalize giriyor olacak, taaa, ondan sonra Dvit eksikligi ortaya cikar.. Siz ne bakiyorsunuz, bu sabalaklarin laflarina!!!
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 338
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2014 Saat 00:22
Hocam son zamanlarda oglumun atopik dermatiti için arastirma yaparken atopik dermatit d vit eksikligi baglantili yayinlar olduguna şahit oldum.bazi yayinlar dermatit tedavisinde d vit takviyesinin olgularin %80 inde iyilesme gozlendigini yaziyordu.bu konuda dusunceniz nedir acaba?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2014 Saat 10:32
Dogrudur... Cocuklarda, gunluk Dvitamini dozu; 2000 uniteye kadar cikabilir. Siz bakmayin bizdeki; gunde, 3 damla Dvit veren enayilere.. Bir halt bildikleri olmadigi gibi, bari ilacin icini okusalar, ogrenecekler... Ama, ASLA okumazlar.. Molla vari ders dinleyip, not tutup, belesten sinif gecmek varken, niye para verip kitap okusun??? Hele birde Ingilizce olanini!!! Sonuc ortada.. Bebekler-cocuklar. sapir-sa[ir olmeye basladigindada, "takdir-i ilahi" diyecekler..
Yukarı Dön
CeydaK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CeydaK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2014 Saat 18:04
hocam dvitamini damla kullanim sayisini ayina gore yazabilir misiniz rica etsem
, nasil arttiralim?
oglum 8.5 aylik 8660 kg..72 cm boyu, suan 5 damla dvit 3, 50000 veriyorum..nasil ilerleyelim..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 13:01
Butun bir sene boyunca, gunde (bir seferde)5 damla verin. Ondan sonra, senede 1 defa; 1 ampul Dvit3 icirmeniz yeterlidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.