|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
durucan ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şub 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 230 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Tem 2014 Saat 01:36 |
bir sitede tesaduf uzeri bir prof. dr un bu yazısını gördüm, bende cocuklarıma dvit ampul vermiştim. bu gercek mi acaba
Merhaba,
Tek ampul Dvitamini (150.000Ünite) den böbreğini kaybeden hastalarımız oluyor. Bu uygulama kalkalı yıllar oldu.Eğer gerçekten raşitizm varsa böbrek hastalığı başta olmak üzere başka nedenler araştırılmalıdır. Mutlaka çocuğunuzu Hacettepe Çocuk Hastanesinde tetkik etmekte yarar var. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118001 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tam; "Tuccar-Terzi" bir doktor...
1- Dvit3 ampul, 150 000 degil, 300 000 unite D vitamin ihtiva eder. Belliki bu konu ile ilgili hicbir bilgisi YOK...Iyi salliyor. 2- Bu uygulama kalkti ise, niye bu ilac hala satiliyor? 3- Rasitizm tek bir hastalik degildir, once; " vitamin D-dependent" ve "vitamin D-resistent" rasitizm cesitlerini bir ogrensin, ondan sonra "beyanat" versin.. 4- Goruyorsunuz degilmi, her bir haltin sonunda illaki, "bana gelin" diyen bir tuccar daima bulunuyor.. Anlasilan o ki, degerli hocalari kacirtmislar. Prof.Dr Nihat Bilginturan hoca orada olsa idi bunlar barinabilirmi idi acaba... |
|
![]() |
|
durucan ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şub 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 230 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim oglumda x bacak , size resim yollamistim ve ampul verdik yukarıda bahsettiginiz rasitizm cesitlerinden hangisi oldugunu nasil anliyacagiz. Hangi bolume goturmeliyim. Tetkik yapilmasi gerekirmi.
Birde gecen gun dvit ampul verdim. O gunden beri sert ve neredeyse siyaha yakin kaka yapiyor, ilgisi varmidir teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118001 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Alakasi yok...
Once bobrekler calismayacak, bobrek yetmezliginin butun bulgulari olacak, Odem olacak, hic idrar olmayacak, hasta diyalize giriyor olacak, taaa, ondan sonra Dvit eksikligi ortaya cikar.. Siz ne bakiyorsunuz, bu sabalaklarin laflarina!!! |
|
![]() |
|
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
Hocam son zamanlarda oglumun atopik dermatiti için arastirma yaparken atopik dermatit d vit eksikligi baglantili yayinlar olduguna şahit oldum.bazi yayinlar dermatit tedavisinde d vit takviyesinin olgularin %80 inde iyilesme gozlendigini yaziyordu.bu konuda dusunceniz nedir acaba?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogrudur... Cocuklarda, gunluk Dvitamini dozu; 2000 uniteye kadar cikabilir. Siz bakmayin bizdeki; gunde, 3 damla Dvit veren enayilere.. Bir halt bildikleri olmadigi gibi, bari ilacin icini okusalar, ogrenecekler... Ama, ASLA okumazlar.. Molla vari ders dinleyip, not tutup, belesten sinif gecmek varken, niye para verip kitap okusun??? Hele birde Ingilizce olanini!!! Sonuc ortada.. Bebekler-cocuklar. sapir-sa[ir olmeye basladigindada, "takdir-i ilahi" diyecekler..
|
|
![]() |
|
CeydaK ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şub 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 40 |
hocam dvitamini damla kullanim sayisini ayina gore yazabilir misiniz rica etsem
, nasil arttiralim?
oglum 8.5 aylik 8660 kg..72 cm boyu, suan 5 damla dvit 3, 50000 veriyorum..nasil ilerleyelim..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Butun bir sene boyunca, gunde (bir seferde)5 damla verin. Ondan sonra, senede 1 defa; 1 ampul Dvit3 icirmeniz yeterlidir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|