|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
aslinaz35 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Tem 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslinaz35
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Tem 2014 Saat 19:52 |
hocam nolur bana yardım edin eğer sizi 3 gün önce tnımış olsaydım böyle bir hataya düşmemiş olacaktım :(
kızım pazar günü hafif öksürmeye burnu akmaya başladı :( daha önce asmden verilen ibu.. cold vardı evde ki normalde calpol dahi kulanmam eşim almış gelmiş dr verdi diye açmadım duruyordu bende burnu akıyor olunca içirdim :( öksürük balgamlandı :( dün sabah dra gittk basit bir üsye bol sıvı ver bide ateş kontrolü yap dedi. neyse eve geldik kızım 4 gibi ateşlendi 39.5 ateş titriyor :( zar zor paranoks fitille düşürdük gece oldu 10 gibi gene 20 dakka içerisinde ateşi 39.5 a yükseldi hemde 2 derece aldık acil tıpa götürdük :( orada akciğer grafisi istendi kan testi alındı ve sonuçta zatürre teşhisi kondu 3 gün damar yoluyla 12 saate bir novosef 0.5 uygulanacak dediler sonrada tekrar dr kontrol edecek :( 2 doz şuana kadar uygulandı gece 12 de gidip 3. dozu uygulatacağız bunun dışında kulakta kızarıklık buldular onun için de ooftalmotrim verdi günde 3 kez 1 defa olmak kaydı ile :( birde atşlendikçe calpol ve ibufeni dönüşümlü ver dedi :( kızım sabahtan beri ateşli ateşi 39.5 a yükselince titriyor ve uyku haline geçiyor çok korkuyorum ilerleyen dönemde bişe olacak diye nolur bana yardım edin teşhis tedavi doğrumu zatürre beni çok korkuttu :(
|
|
sağlıkla mutlulukla yaşayalım
|
|
![]() |
|
aslinaz35 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Tem 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslinaz35
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam ayrıca kızım 19 aylık 24 kasım 2012 doğumlu halsizlik var ama ateşi yoksa keyfi fena değil konuşuyor oyun yapıyor ama ateş halinde beni çok korkutuyor tüm vücudu titriyor bize acilden akciğerde enfeksiyon dendi :( çok korkuyorum şuan içim sıkılıyor kalıcı bir zararı olacak mı aklım almıyor antalyada yaşıyorum burası çok sıcak çocuğumu nasıl korumalıyım ayrıca bir nokta daha ateş aniden yükselince kızım çişini yatağa koyuveriyor ama sanırım çiş yaptığının farkında değil bile çünkü bu konuda hiç yorum yapmıyor :(
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslinaz35
b,r şeyi yanlış belirtiyorum bize orada akciğer enfeksiyonu dendi ama reçeteye zatürre yazılmış teshise bu 2 si arasında ki fark nedir hocam ve kızım çok iştahsız sadece emiyor 4 gündür ağzına lokma koymadı ve su alımı bile çok az :(
hocam aşırı kaygıdan dolayı inanılmaz karmaşık yazdım üzgünüm :( |
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117853 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kazik yediniz....
1- Zaturreli cocugun, konusmaya bile mecali olmaz. 2- Kan sayiminda, WBC: 20'den fazladir. 3- WBC, bu yas ust siniri, 17.5 dur. Eger, WBC bu degerinde altinda ise, basit bir Grip geciriyor, atesi 4-5 gun surecek demektir. Mutlaka bir kan sayimi yapilmistir, oradaki degerleri bana yazin. 4- Kayit defterine bir sorusturma durumunda, pacasini kurtarabilmek icin oyle yazar, receteyede size kandirmak icin, boyle yazar. Yerseniz. 5- Butun bu pislikleri yapan, sonu "-Cold" ile biten ilaclardir. Onu vermese idiniz bunlar basiniza gelmeyecekti.. 6- Ignelere ragmen atesin devam etmesi, hastaliginin Grip oldugunu gosterir. 7-SAKIN, ates dusuruculeri oyle; "donusumlu" filan vermeyin, yapilan tamamen cahillik ve sahtekarliktir. Emin olun, bu doktorlarin yaptiklari sahtekarliklarin; cocuklara ne zararlar verdigine dair en ufak bir bilgileri bile yoktur. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Tem 2014 Saat 11:22 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslinaz35
hocam üniversite hastanesi olduğu için test sonuçlarını bize vermediler.akşam alıp tekrar size yazacağım peki bu durumda napmalıyım tedaviyi keseyim mi çocuğumun dün geceden beri ateşi yükselmedi çünkü 3-4 saate bir ateş düşürücüleri verdim :( yani bu çocuk zatürre değil akciğer flminde ve kanda görülen değerler nedir peki hocam ? nasıl tavır alacağım bana yardım edermisiniz ?
|
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117853 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
NE kan tahlilinde, nede Akciger filminde, Zaturre ile ilgili en ufak bir isaret yoktur. Zaturre teshisi; "sallama" bir teshistir, kacin oradan.
Kan sayiminda, bilhassa WBC(Lokosit) degerine bakin. Dusuk olmasi Gribin, 20'nin ustunde olmasi Zaturrenin lehinedir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslinaz35
hocam merhaba
size yüksek ve düşük olan sonuçları yazıyorum bugün tekrar kontrol ettiler ve bir şurup devam etmemizi söylediler şurubun adı ceftinex CRP YÜKSEK 1,900 LÖKOSİT YÜKSEK 13.390 MCV DÜŞÜK 78,100 MCH DÜŞÜK 26.500 LENFOSİT YÜKSEK 4,790 MONOSİT YÜKSEK 0,940 LUC YÜKSEK 0,470 DEĞERLERİMİZ BU ŞEKİLDE HOCAM BEN ŞİMDİ BU ANTİBİYETİĞİ NAPAYIM
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Lokosit(WBC) YUKSEK DEGIL... Sahtekarlar "Eriskin" referans degerlerini kullanmislar.. Bu doktor-laboratuvar ikili cetesinden uzak durum ve hicbir dediklerine inanmayin.
Diger farkli gibi gozuken degerlerde, yasinin Referans degerleri ile karsilastirilirsa, normal. Bu uc-kagit, son 2-3 seneden beri cok yaygin kullanilmaya baslandi. Gidin o laboratuvar yetkilisine ve hesap sorun... Niye yasinin "referans degerlerini" koymuyorlarmis!!! Doktorlarla anlasmalari bu sekilde mi imis??? O antibiyotigide kim Verdi ise,................. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|