|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 May 2014 Saat 01:09 |
Hocam merhaba yoklugunuzda neler yasadim bir bilseniz.varliginiz bizim için ne büyük nimetmis megerse..uç buçuk yasindaki ikiz esi oğlum gecen sali ayin 14 unde birden 40 derece ateşlendi başka hic bir belirti yoktu doktora gittik bogazlari kotu dedi.strep a testi negatif tam kanda wbc 19.000 cikti ve amoklavin 400 basladik ve halen devam ediyoruz derken dun memlekete gittik tatil dolayisiyla gitmemizle çocukta bir öksürük peydah oldu fakat bu diğerlerinden çok farklı bir şeydi. Bugün iyice şiddetlenerek nefesi astimli yasli hastalar gibi kesik kesik olmaya ve konuşurken sanki solunumu tikaniyormus gibi Nefesi kesilmeye başladı.atesi yok solunum sayisi dakikada 35 civari.nefes verirken yogun bir hisirti ve islik sesi vardi
tabi biz apar topar geri döndük ve muayene ettirdik doktor asye dedi.asist,macrol ve allerset şurup verdi.Nebul de ventolin ve pulmicort vermek istedi kabul etmedim.macrol için de zaten mevcutta kullandigimiz augmentin var dedim macrole geçin hemen dedi.ilaçlara baslamadim eve gelince hemen sicak banyo yaptirdim sf ile burnunu temizledim.balli limon icirdim fakat su anda halen zor nefes aliyor gibi hisir hisir otuyor çocuk.hocam bu nedir.size çok ihtiyacim var...
|
|
![]() |
|
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayrıca sayenizde bugüne dek bir kez beta dolayisla deposilin dişinda hic ilaç hele antibiyotik kullanmadik.acaba alerjik bir durum mu diye düşünüyorum iki gündür doğayla iç iceydik.hocam su anda yatiyor ama kriz gibi öksürük nöbetleri ve nefes darligi gibi yavrum.petebron versem mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Akut Larenjit (Krup) geciriyor.. Zaten; "3Gece Hastaligi" dir... Ilk geceyi gecirdi iseniz, hemen yarim ampul; Decort, adeleden igne yaptirin... Eger, zaten 3 geceyi, soyle-boyle gecirdi iseniz, igne gerekmez. VIRAL bir hastaliktir, ilk bastaki hastalik haric, ikici hastalik VIRALdir... Zaten, bir Antibiyotik alirken, ikinci bir "Bakteri" hastalik yapamaz... Illaki VIRAL olmalidir... Sadece, Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
|
|
![]() |
|
Hocam kurup oksurugunu taniyorum öyle değil de yoğun balgami var...hisirti seklinde ses geliyor.bir de anlamadigum şey su anda hem viral hem bakteriyel enf.geçiriyor tamam da bakteriyel için antibiyotiğe devam ediyoruz peki bu viral enfeksiyon için dezavantaj değil mi? Antibiyotigimiz daha bitmedi devam edelim mi ? Balgamini bir turlu sokemiyor doktorun yazdigi asisti baslamadik perebron baslayalim mi ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Asist'i, hicbir durumda vermeyin... Tek kullanim yeri; "Parasetamol zehirlenmelerinde" panzehir olark kullanimidir... Agizdan verilen sekli ile balgam incelmez, bilakis, Bronslarda spazm yapar...Eger, bakteriel bir enfeksiyondan suphe ediyorsaniz, bir "Kan sayimi" yaptirip, WBC (Lokosit) degerine bakin.15.5 dan fazla gelirse, antibiyotik baslanir.. Bakteriel enfeksiyon arazlari icin, eski mailleri okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 May 2014 Saat 12:12 |
|
![]() |
|
Yok hocam anlatmak istediğim o değildi aslında.simdi şöyle ki biz ayin 14 ü sali günü bakteriyel boğaz enfeksiyonu nedeniyle augmentin basladik ya,antibiyotigimizin 6.gününde viral enfeksiyon başladı.hal boyle olunca antibiyotiği 10 güne tamamlayamadan yani bakteriyel enfeksiyon devam ederken ayni zamanda viral enfeksiyonla karsilasinca antibiyotiğe devam edip etmemekte kararsız kaldim.devam etsem viral enfeksiyon için zararli biraksam bakteriyel enfeksiyon için zararlı.gerçi bugün de verdim artik.bu arada bugün çocuk hastaliklari uzmanimiz muayene etti.ciğerleri temiz larenkste dedi sorun yoğunbalgam ve yoğun geniz akintisi var dedi.asist ve allerseti kullanma lakin mutlaka macrol başla dedi.solunum sayisi 50 ye yaklasmisti.tikanip kalmisti nebulizatorle sadece ventolin verdi 10 dk mecburen kabul ettim hocam çocuk nefessiz kaldi elimde bir an ama pulmicort verilmedi.ventolinide tek sefere mahsus başka takmayalim onun yerine buğu mentol veya vicks uygula dedi.
Düzenleyen spancm - 20 May 2014 Saat 22:20 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
40 senelik doktorum, 35 senedir de, Cocuk doktoruyum, boyle "nefessiz kalmis" tek 1 tane bile hastam olmadi.. Kesin bir yerde bir hata veya uc-kagit var...
Sakin antibiyotigide kullanmayin... Antibiyotikler 10 gune tamamlanir diye bir sey yok, ates dustugunun ertesi gun antibiyotigi kesebilirsiniz... Olmayan bir bakteri nasil direnc kazanabilir??? |
|
![]() |
|
Hocam yeniden çok ama çok tesekkur ederim..hic bir ilaç kullanmadim..aldigimiz asist,allerset ve sekrolu hic açmadan çöpe attim.dediklerinizi yaptim bol sicak banyo,bal limon ve vicks ile oğlum sabah tamamen normaldir hatta krese gitti çok saglikli ve düzeldi çok şükür..hocam babasinda polen alerjisi var ayni gün onun da gözleri kizarmisti ve kasiniyordu acaba oğlumun da durumu alerjik bir hadise olabilir mi ?neticede tüm gün doğayla iç iceydi ve gün bitiminde öksürük krizi ve nefes darligi olmuştu.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|