Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eymens Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eymens Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ateş öksürük
    Gönderim Zamanı: 18 May 2014 Saat 21:09
iyi akşamlar hocam 23 aylık 13,500 ağırlığında bir oğlum var 10 gün önce izin nedeniyle 12 saatlik memlekete gittik hafif hafif öksürük başladı bende bal limon sf başladım ama 5 gün önce ateş başladı 39 dereceye kadar ilaç vermedim ama 39,5 görünce  1 ölçek calpol verdim dr gittim azeltin 200mg iliadin damla antibeksin şur. verdi üşütmüş kulaktada akıntı var dedi kan sayımları yapıldı değerler normal kulakta akıntı deyince kbbye götürdüm oda boğazda kızarıklık nedeniyle kulakta az bi akıntı var burun açık deyip agumentin 200 mg verdi size yazma imkanım olmadığı için agumentie başladım bu gün 3,gün dün gece uykudan uyandıran içerden gelen bi öksürük başladı ne yapmalıyım bal limon sf yapıyorum ama burun açık akıntı yok sadece dolu dolu öksürük var yardım lütfen 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2014 Saat 09:38
Eger; kan sayiminda; Lokosit (WBC) normal ise, SAKIN verilen hicbir Antibiyotigi kullanmayin...Kulak agrisi VARSA; Iliadin burun damlasini, gunde 2x2'ser damla damlatin. kulak agrisi yoksa, SAKIN,hicbir sey yapmayin, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
eymens Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eymens Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2014 Saat 17:47
hocam wbc normal agumentini kestim öksürük devam ediyor ve su şeklinde burun akıntısı başladı bal limon sf sık sık yapıyorum öksürük ne kadar sürer doğru düzgün uyuyamıyo ek bişeye gerek var mı

Yukarı Dön
eymens Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eymens Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2014 Saat 22:25
dr bey krup olabilirmi gece uyandıryo ben sıcak buhar yapıyorum krupta soğuk buhar yapılıyor be yapmalıyım

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2014 Saat 13:16
Eger; Krup ise; SOGUK buhar yapin... Krupta, onceleri "havlar tarzda" oksuruk varken, Grip arazlari olmaz, onlar sonra baslar... sANKI gRIP GIBI..
Yukarı Dön
eymens Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eymens Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2014 Saat 20:47
cevaplarınız için teşekkür ederim bugün oğlum biraz daha iyi...

Yukarı Dön
eymens Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eymens Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2014 Saat 20:50
size bir sorum daha olacak oğlumun 1. aydaki kan tahlilinde hgb:13,5 5.aydakinde hgb:11,9 sebebi ne olabilir hiç demir kullanmadık demir ampül senede 1 kez diye duydum ama sizce gerek var mı tahlillerde demir 30larda çıkıyor
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2014 Saat 20:59
Demir degil.... Dvit3 ampul....Kullaniliyor.
Bebeklerde;HGB aylara gore degisir..
0-3 gun   : 15-20   (g/dL)
1-2 hafta : 12.5-18.5
1-6 ay    : 10- 13.0
7ay-2yas : 10.5-13.0
2-5 yas   : 11.5-13.0
5-8 yas   : 11.5-14.5
13-18 yas : 12-15.2
Gibi farkliliklar gosterir... Simdiki yeni yetme acemi doktorlar bu ozellikleri bilmezler ve her yastaki cocugun HGB degerlerini, "eriskin" Referanes degerleri ile degerlendirirler... Gozunuzu acin.   
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.