Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Şimdi ne yapmalıyım??(grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumŞimdi ne yapmalıyım??(grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ngb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ngb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Şimdi ne yapmalıyım??(grip)
    Gönderim Zamanı: 18 May 2014 Saat 23:00
Merhaba Kadir Bey.Sizi geç bulduğum için öyle üzgünüm ki..4 yaşındaki oğlum 2013 eylülde anaokuluna başladı ve beraberinde de enfeksiyonlar.Adı tonsillit,bronşit,larenjit,otit herşey oldu ama GRİP olmadı hiç.kaç antibiyotik kullandık bu süreçte hatırlamıyorum:(hemen hemen her ay) ateş öksürük burun akıntısı.dr gidiş antibiyotikle dönüş.ilave olarak peditus,iburamin cold,ventolin+pulmicort nebül,asist,airfix bile var ilaçlar içinde.geri dönüp bakınca bir kez 15,5 olan WBC..SONUÇ:Geçici rahatlama,ilaçlardan mahvolan yavrum,tekrar eden enfeksiyonlar..biliyorum okul kaynaklı..son iki üç aydır da otitle meşgulüz.sırayla ceftinex.augmentin,zinnat.tam iyileşti derken birden başlayan kulak ağrısıyla(ateş yok) tekrar kbby gidiş tekrar ceftinexe dönüş.yanında nazonex ve sudafed tabi.iki kutu bitecek yoksa geçmez dedi.başladık mecburen dr söyledi ya!!sadece antibiyotikle devam ederken( vermedim diğerlerini)antibiyotiğin 10. günündede öksürük artmaya başladı.burun akıntısı her daim var zaten.yazılarınızı cevaplarınızı okumaya başladım ve kahroldum bebeğime yapılan bu eziyetten..başladım hemen bal+limon,coldmix. SF tedavisine.12, gün bıraktım antibiyotiği.ama öksürük gündüz biraz eforla artıp gece de uykusundan uyandırmaya başladı iki gündür.şu an bile öksürüp duruyor yatağında.başını yükselttim,önerilerinizi aynen uyguluyorum .kulak ağrısı falan kalmadı da antibiyotik kullanırken bu şiddetlenen öksürük neyin nesidir ki?yeni bir virüs mü,ne yapmalıyım yardım edin nolur.çok yorulduk artık..bu kadar antibiyotik kullandıktan sonra tamiri olmayan bi hasar vermiş olabilirmiyim?yada bağışıklık sistemini iyice zayıflatmış??bağışıklık demişken kbb uzmanı vaxoral kullan dedi.3 aylık kürün ikincisi bitmek üzere.devam etmelimiyim.?oğlum 18,5 kg.boy 106 cm..  çok uzattım affedin..
Yukarı Dön
ngb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ngb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2014 Saat 00:56
kbb doktoru ayrıca depopenisilin yaptırabilirsin demişti,yaptırmadım.alerji testi dedi yaptırmadım.çünkü okula başlayana kadar 1 veya 2 kez antibiyotik kullanmıştık,hastalık nedir bilmezdik.allerjik olduğuna inanmıyorum.geniz eti röntgende büyük değil.yanlız şu beta işi kafamı karıştırdı.hiç strep a testi yapılmadı.bugüne kadar atladığımız bişey olabilir mi,eksik yaptığımız tedavi varmı endişeleniyorum.anlattığınız belirtileri okudum ama içim rahat etmiyor bi türlü..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2014 Saat 10:02
1- Bu yasta; sizing "Beta" dediginiz, ama asil ismi, "A-Grubu, Beta-Hemolitik,Streptokok" lar bu yasta OLMAZ...
Bu durum icin Test yaptirmaniz gerekirse, ASLA; "Bogaz Kulturu" yaptirmayin, zira bogaz kulturlerinde, her turlu, Beta-Hemoliz yapan bakteriler urerler, hepsinde sanki hastalik varmis gibi gorulur... Gerektiginde; SADECE: "Strep-A Test" yaptirin...
2- Cok guzel anlatmissiniz... Benim senelerden beri, bu yastaki cocuklara yapilan sahtekarliklari ve eziyetleri cok guzel ozetlemissiniz. Boyle her ateslendiginde Antibiyotik kullananlarda, aynen bu sekilde bir "surunme" olayi vardir... BAKALIM BU MILLET NE ZAMAN GOZUNU ACABILECEK.. Bu sahtekarlara kimselerin bir "Dur-cus" dedigi maalesef yok...
3- SAKIN; Vaxoral da kullanmayin... Bu yaslarda olan atesli hastaliklarin %90'i, VIRAL dir... Bu asi ise, bazi basit bakterilere karsi bagisiklik saglar... Ayricada, guvenirligi yoktur...Olsa idi herkez kullanirdi. Istediginiz kadar kullanin, 5 kurusluk yararini gormeyeceksiniz.. Paraniza yazik.
4- Boyu:6cm. Kilosu: 2.600gram fazla.
5- Sadece, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. VE, OKUMAYA DEVAM EDIN...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 May 2014 Saat 10:03
Yukarı Dön
ngb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ngb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2014 Saat 20:09
KizBebekçok teşekkür ederim desteğinize..her zaman takipçinizim.
Yukarı Dön
ngb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ngb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2014 Saat 21:49
Kadir Bey tekrar  merhaba.Yine kendimi ne yapacağımı bilmez halde bulunca desteğinize ihtiyaç duydum.biliyorum sorunlar hemen hemen aynı ama annelik işte:( yukarıda anlattığım hikayemizin devamı olarak danışmak istediklerim şunlar:
1) Mayıs ayı başında otit tanısıyla ceftinex 125 mg 7 gün, kontrolde geçmemiş dediği için dr 250 mg 5 gün idameyle devam ettik.size yazdığım zaman bırakmıştım artık onuda.o zamandan beri ne bir dekonjestan,mukolitik vs.bişey kullanmadım.önerilerinizle devam etmekteyim.hafif ateş( bazen) halsizlik var.öksürük karakteri değişse de hala rahatsız ediyor.gece öksürükleri yok denecek kadar az ama uyanmaya yakın ve gün içinde sürekli.. bazen hırıltılı, bazen kuru, bazen sekresyonlu, özellikle de azıcık efor sarfetse iyice artıyor.7-8 aydır yaşadığımız hastalıklar sürecini düşününce bunun geçici bir durum mu araştırılması gereken bir durum mu olduğunu düşünmeden edemiyorum. başta yaptığımız yanlışlardan süreci uzattık diyorum ama emin olamıyorum. 

2) 5 ay önce tam kan sayımında hgb değeri 9,8 di.onda önce 9,5..şimdilerde iyice halsiz,okula gidebildiği günler de genelde bitkin geliyor.beslenmesine cok dikkat etsemde  iştah çok kötü.yukarıda boy 106 cm demiştim ancak bugün yeniden ölçtüm 110 cm..kilo 18,200 gr ..mart 2010 doğumlu oğlum.siz 6 cm ve 2,600 fazla demiştiniz ya bakınca o kadar zayıf görünüyor ki..tahlillerini detaylandırp tekrarlatsam şu an için sağlıklı olur mu?beklemelimiyim? ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2014 Saat 11:27
Maalesef, Otit'lere antibiyotigi, hicbir ise yaramadigi halde, sirf sizleri biktirip, daha kolay ameliyata ikna olasiniz diye veriyorlar.. Tek basina; Iliadin damla yeterlidir..
Zaten goruyorsunuz, "iyilesmedi" dedikleri kulaktan, hic bir tedavi uygulanmadigi halde, bir problem cikmadi..

Hizli kilo alanlardada, nisbi bir HGB dusuklugu gorulebiliyor.. Unutmayin, aldigi her 1 kilo icin, 80ml kan yapmasi lazim.. Bu sebeple, HGB'de nisbi bir dusukluk olabilir, acele etmeyin, et agirlikli beslemeye devam edin. Ayrica , bu sekil beslenmesi
, zayiflamasinada katki saglayabilir..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 May 2014 Saat 13:00
Yukarı Dön
ngb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ngb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2014 Saat 16:02
    Sağolun ilginiz için.Eksik olmayın...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.