Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boğaz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBoğaz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 334
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Boğaz
    Gönderim Zamanı: 21 Mar 2014 Saat 09:51
Hocam 5yasında kızım dun okuldan geldıkten sonra boğazım ağrıyor basım ağrıyor kusucAm dıye geldı Sabah'ta ıstahsızlık vardı aksam atesı çıktı 5 ml agumentın bıd400 verdım . Boğazları cok kötü bagdemcıhının ustundede minik beyazlık var ab verdıkten sonra sabaha daha ıyıydı. Resmine bi bakarmısınıZ hocam acaba doğru mu kullanmısım ab yı . Normalde hıc Antbıyotık kullanmıyorum ama bu sefer gerekli gibi geldi dilinin kenarındaki aftan bagdemcıgındede var 

Düzenleyen Gamze - 21 Mar 2014 Saat 22:29
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 03:17
Dil ve bogaz NORMAL.... Pas boyle olmuyor... Kizariklik da normal rengi..
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 10:02
Hocam Perşembe günü ab kullandık pazar gunüne kadar ıyıydı. Pazar gunü dondurma yemişti. Pazar akşamı ateş çıktı . Dra götürdük Boğaz'da kızarıklık. Sol bagdemcık hafif şişmiş. AB'yi kestim şimdi. Baş ağrısı çok var çok başım ağrıyor diyor .aradada gözüm acıyor diyor. Napıcam hıcam ab yi lesmekle dogrumu yaptım. Gece bi ara ateşi 40 çıkmıştı . Ateş neden 4 gün sonra tekrar yükseldi .
2- Hocam birde 21 kilo 4.5 yaş kızım cAlpol dozu ne olmalı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 22:53
Grip geciriyor, antibiyotik zaten gerekmiyordu... Ilk hastalandiginda; Antibiyotik kullanmasa idiniz bunlar olmayacakti...
Calpol 120 surup, gunde: 4x1.5 olcek alabilir. Rahatsiz olmadikca, atesini dusurmeyin. Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 23:14
Hocam ateş çok rahatsız ediyor çünkü çok baş ağrısı yapıyor . Evet hocam ilk defa böyle bişey yaptım gereksiz yere kullandım.şimdi ateş 39 40 larda . CAlpol verıyorm düşmüyor basım ağrıyor dıyor cAlpol dan2 saat sonra dolven verıyorum basının ağrısı gecıyor ateş düşüyor . 4-5 saat sonra tekrar ateş çıkıyor. Hocam ama hiç burun akıntısı yok. Arada tek Tük öksürük var. Resimede bakarsanız dilinde aft gibi bişey vardı. Hocam bu herpes virüsünden bi cinsi olabilir mi gecen sene de herpangina gecırmıstı. Ağzının ıcı aft doluydu . Ama bu sefer bi tane dılde vardı oda gecti .
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2014 Saat 00:17
Herpangina, hayat boyu 1 defa olur.. Tekrarlamaz. Aft, olabilir, o tekrarlar.. PYRALDIN KULLANIN..
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2014 Saat 02:01
Hocam cok rahatsız ettim ama bişey daha sorucam . Gece cok sayıklıyor sımdide çığlık falan atıyor. Gun içinde yaptıklarını konuşuyor . Bu normalmi.hiç böyle olmamıştı daha önce .
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2014 Saat 06:37
Bazi VIRAL enfeksiyonlarda, boyle "hayal gormeler", kabuslar gormeler olabiliyor... Onemli bir sey degil, kendiliginden duzelecek.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.