Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Anne sütü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAnne sütü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 186
Mesajın Direkt Linki Konu: Anne sütü
    Gönderim Zamanı: 21 Şub 2014 Saat 14:21
Hocam merhaba,
Kızım 3,5 aylık. 3 aylık ölçümleri 7600 kg 63,5 boy. Forumu okurken 6 annenin 2 ysşına kadar SADECE anne sütü ile bebeklerini beslediğini okudum. Hiçmi birşey vermediler. Niyetim olabildiğince geç ek gıdaya geçmek. Ek gıdaya geçme zamanını kilo alımı az olduğunda ve sütüm azaldığındamı anlatım. Diyelim bu işe soyundum nelere dikkat etmem gerekir. Yazınızda doktor kontrolü ile demişsiniz. Bu arada 8 aylıkken çalışmaya başlayacağım sağıp verilmesinde bir sakınca varmıdır.
Sağlıkla kalın..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2014 Saat 19:06
1- Dogrudur, ama '82 den beri sadece 6 anne basarabildi..
2- Dogrudur, kilo alisinin takip edilmesi sarttir.. Zaten hicbir anne, "-Ben 2 sene meme verecegim-" diye bu ise girmedi. Her kontrolde, kilosu ve gelismesi iyi bulundugunda, "- Hadi bu ayda, ek gida vermeyelim, anne sutu ile devam edelim-" diye, diye, 2 seneyi tamamladik... Yoksa, 18 ay, 20ay, 22ay sadece meme verenleri, hic saymiyorum bile..
3- Calisan annelerden hicbiri 2 seneyi tamamlayamadi.. Siz iyi niyetle, goturebildiginiz sure anne sutunu, dogrudan veya sagarak verin..Allah kerim..
Yukarı Dön
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2014 Saat 19:33
Hocam peki bu zaman zarfında su içtiler değil mi? Birde 2 ysşından sonra çocuklar çiğneme sorunu yaşadılar mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2014 Saat 19:42
Su bile icmediler... Tabii, cok terletilenler haric.. Suphelenirseniz, suyu teklif edin, isterse icer...
Yukarı Dön
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2014 Saat 20:17
2 yaşından sonra çiğneme sorunu yaşadılar mı ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2014 Saat 21:53
Hicbirinde oyle bir sey olmadi... Hayatta herseyi illaki birileri ogretecek diye bir sey yoktur.
- Yeme-icme, cigneme, kendiliginden olan hareketlerdir.
- Tuvalet egitimi; kendiliginden olan bir harekettir.
- Capkinlik, cinsellik, kendiliginden olusur.. Kimse ogretmez.. Ne yani, evlenmeden once de "talim" mi yaptiralim!!! Onu da bizmi ogretecegiz!!
Bazi, "kiymeti kendinden menkul" zat-i muhteremler, kendilerine bu sekilde is cikarmaya pek meraklidirlar..
Bir ara; TV lerde; "Kaybolmayan sakiz" diye bir reklam vardi, orada bir adam, 'deneklere'; " Ac-kapa, ac-kapa" diye cigneme talimi yaptiriyordu, anlasilan bazi kimseler bu reklami ciddiye almislar..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Şub 2014 Saat 21:54
Yukarı Dön
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2014 Saat 11:58
Tarzınız 10 numara Hocam :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.