Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - otit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumotit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesajın Direkt Linki Konu: otit
    Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 22:52
Hocam merhaba yeniden ... Sayenizde kulak enfeksiyonu denilen hadisenin oztaki borusunun asiri basincla tikanmasi sonucu oldugunu ve antibiyotiklerin tedavide hicbir yeri olmadigini sadece iliadin ile acmamiz gerektigini ogrendik fakat gerek kbb doktorlari gerek pediatri uzmanlari ve diger hekimler bogazda mevcut olan virus veya bakterilerin kulak yoluna ilerlemesi sonucu oztaki borusunda enfeksiyona sebebiyet verdigini savunuyorlar.boyle birsey mumkunmudur?bogazdan kulaga dogru ilerleme yapabilecek virus yada bakteri turu var midir?birde otitis media ve otitis externa arasindaki fark nedir acaba.tesekkurler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119745
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2014 Saat 03:47
Mumkun degil.. Ancak o doktorlarin elleri degdiginde; "Iatrojenik" olarak olabiliyor..
40 senelik meslek hayatimda, onlarin olabilecegini iddia ettikleri gibi tek bir hastam olmadi.
1971'de Cerrahpasa Mikrobiyoloji'de asistanligim sirasinda, KBB ile musterek bir calisma yapmis, orta kulak aspirasyon materyeli ile bogaz kulturlerinin mukayeseli calismasini ben yapmistim, hic bir baglanti bulamamistik. .
Oztaki odemi; bir tek Viral enfeksiyonlarda gorulur... Grip ile farenjit'in beraber oldugu vakalar vardir, ama son derece nadirdirler.

Otitis Media: Kulak zarinin arka tarafindaki boslugun hastaliginin adidir.
Otitis eksterna: Kulak kepcesinden, kulak zarina kadar olan bolgenin hastaliklarinin adidir.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Oca 2014 Saat 03:53
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2014 Saat 10:40
ORTA KULAK İLTİHABI NEDİR?

Kulak enfeksiyonları, çocuklarda en sık görülen rahatsızlıklardandır. Çok sayıda kulak enfeksiyonu çeşidi varken en sık görüleni orta kulağın inflamasyonu ve enfeksiyonu anlamına gelen Otitis Media adı verilen tipidir. 

Orta kulak iltihabı, orta kulağın enflamasyonu/enfeksiyonudur. Bu iltihap genellikle soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve diğer solunum yolu problemlerine neden olan enfeksiyonlarla baş gösterir. Enfeksiyon; virüs ya da bakteri kaynaklı, akut ya da kronik olabilir.

Ne tür mikroorganizmalar orta kulak iltihabına neden olur?

Bakteri ve virüsler orta kulak iltihabına neden olabilir.  Pnömokok , haemophilus influenza, Pseudomonas ve Moraxella gibi bakteriler akut orta kulak iltihabı vakalarının yaklaşık % 85'inden sorumludur. Virüsler kalan% 15’i oluşturmaktadır.

SERÖZ ORTA KULAK İLTİHABI NEDİR?

Enfeksiyon olmadan meydana gelen orta kulak iltihabı seröz orta kulak iltihabı olarak adlandırılır. Büyük geniz eti, sinüs hastalıkları, akut orta kulak iltihapları, alerji ve nadir olarak da tümörler seröz orta kulak iltihabına neden olabilir.

Östaki borusu işlevini yerine getiremediği zaman, kulak havalandırması gerçekleştirilemez.  Bunun sonucunda sıvı, orta kulakta birikir. Bu durum, işitmenin azalmasına ve kulakta dolgunluk hissine yol açabilir.

Seröz orta kulak iltihabı, başlangıçta antibiyotik ile tedavi edilir. Ancak kişide iyileşme görülmezse kulak zarına havalandırma tüpü takılması gibi cerrahi tedaviler uygulanır. Kulak zarında incelme görüldüyse antibiyotiğe başlanmadan doğrudan cerrahi müdahale gerçekleştirilir. Eğer sorun geniz eti kaynaklıysa tedaviye ek olarak geniz etinin alınması da faydalı olacaktır.

Hocam çok teşekkür ederim..işte yukarıda alıntı yaptığım gibi okuduğumuz bütün bilgilerde aynı şey yazıp birde  gittiğimiz doktorlar aynı şeyi söyleyince insan ister istemez muallakta kalıyor işte.Sizin bu yanlış bilinen tabuları yıkmaya çalıştığınızın farkındayım.tekrar teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2014 Saat 20:19
BU yaziyi; bir KBB doktorunun yazdigi nasilda belli..
Bakin bendeki "Ingilizce" 2011 baskili kitap ne diyor:

" A high percentage of cases have cultures either no growth or the presence of organisms generally considered non pathogenic"
( Vak'alarin yuksek oraninda, kulturlerde ya hic ureme olmamis, yada hastalik yapamayan organizmalar uremistir)..
Aynen benim 1971'de Cerrahpasa'da Mikrobiyoloji ihtisasinda KBB ile mustereken yaptigimiz calismada oldugu gibi...

Evidence that respiratory allergy is a primary etiologic agent in OM is not convincing.
( Solunum yolu Allerjilerinin Otitis Media yaptigina dair deliller inandirici degildir...)
Meraklilari Nelson 19th baskisina bakabilir..

Ayricada; benim tek basina Iliadin ile tedavi ettigim ve Geniz eti ameliyatini onledigim hastalarin yazilarinida okuyun. Ameliyat olanlari da okuyun..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Oca 2014 Saat 20:22
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2014 Saat 21:58
Evet hocam kbb doktorunun bir yazisindan alinti...sizin tedavilerinizi ve yazilarinizi sular seller gibi ezberledim her gun bir kac kez girip mutlaka okuyorum.sayenizde ikizlerim ilacsiz buyuyor zaten.gecenlerde kurumumda (saglik kurumunda isletmeciydim hatirlarsaniz)bir hemsire hanim enjeksiyonunu yaptigi bir cocugun gunlerdir kulak agrisinin gecmediginden bahsedince hekim olmadigim icin doktorun tepkidinden cekindigim icin  caktirmadan soyle iliadin kullansin dedim...bir kac gun sonra gelip dua ettiler.en azindan kendi cocuklarimda daha bilincli olmak adina aklima takilan herseyi size soruyorum kusuruma bakmazsiniz umarim..saygilar...
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2014 Saat 22:00
Bu arada halen teklifim gecerli turkiyeye donmek isterseniz sizinle calismak bizim icin onurdur....KizBebek
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2014 Saat 23:23
Sagolun..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.