Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğaz ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboğaz ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 353
Mesajın Direkt Linki Konu: boğaz ağrısı
    Gönderim Zamanı: 28 Ara 2013 Saat 17:02
hocam mert 46 aylık yine boğaz ağrısı oldu geçen olduğundan ilaçsız geçti fakat 2 gündür ateş 40 c yi buluyor dolven veriyorum ancak 38 e kadar düşüyor dili beyaz amoklavin400 den veriyorum ama ateş düşmedi öksürük devam ediyor gecede biraz kustu bir kere ishal oldu ne yapmalıyız dr gitmelimiyiz bal limon veriyorum burnu akmıyor ..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118639
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2013 Saat 19:24
2. Olcek, Aug..tin'den sonra bile ates dusmedigine gore; "teshisiniz" YANLIS... Grip geciriyormus, bosuna antibiyotik verdiniz. Antibiyotigi hemen kesin.
Oksuruk+Kusma ve ishal, "Domuz Gribi" lehinedir. Sadece benim Gripler icin anlattiklarimi uygulayin..
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 18:44
hocam ateş devam ediyor ishal, yok öksürük gıcık şeklinde olup kusuyor  2 yaşında kardeşide hasta oldu vede bende:(hocam emziriyorum ayakda durmaya halim yok ıhlamur bal limon  yapıyorum kendimi sıcak tutmaya çalışıyorum  ama bana ne önerirsiniz iki çocuk evde böyle hastayken ayağa kalkmam lazım
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2013 Saat 16:47
hocam grip beni çok sarstı 39.4 ateşim var soğuk algınlığı ilacı içebilirmiyim....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2013 Saat 19:08
SAKIN: Soguk alginligi diye satilan HICBIR ilaci kullanmayin.Kendinizi sicak tutun, istirahat edin.
Grip icin anlattiklarimi, eriskinlerde kullanabilir.
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2014 Saat 01:25
hocam mertin hastalığının 6.günü ateş normale döndü burnu su gibi akmıyor geceleri tıkalı gibi oluyor serum fizyolojı iladin kullanıyorum  gögsüne viks  sürüyorum vede buharını yaptık ama hocam brincaly şurupdan verdim balgamı incelticeğini söylemişti dr doğrumu yaptım mertin öksürmesi kesilmedi çocuk daha kötü oldu seside kısıldı dr verdiği diğer minoset vede antibiyotiği kullanmadım bana boğazının kızarmış olduğunu ciğerlerini üşüttüğünü söyledi bende sizden öğrendiklerimden yola çkarak dilinde pas yok o zaman antibiyotiğede gerek yok dedim sadece balgam inceltici diye söylediği brincaly kullandım hocam bir yol gösterin öksürük uyutmuyo aralıksız öksürüyo sesi kısıldı  başka bişeymi oldu diye düşünmeye  başladım

Düzenleyen MRTECVT - 02 Oca 2014 Saat 01:42
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2014 Saat 03:24
1- O doktor, ya bilmiyor, yada yalan soyluyor. Bricanyl; brons genisletici, Astim ilacidir, ASLA, balgam inceltmez.. Ilacin icerigini okuyun.
2- Grip esnasinda, Akcigerler, savunma mekanizmasi olarak, bronslarda daralma yaparlar. Siz bu ilaci verip, bronslari genislettiginizden, hastaligin goguse inmesi cok kolay oldu. O ilaci HEMEN kesin...
3- Cigerler usumez... Hangi cagda yasiyoruz??? O aptal, Tip fakultesinde, bu tip hastaliklarin, viruslerle oldugunu ogrenememisse, baska ne beklenirki!!!
4- Diyelimki, cigerlerini usuttu!! O zaman ne halt etmeye Antibiyotik kakalamaya calisiyor???
5- Oksuruk; en az 2-3 hafta surecek, sabirli olun, Virusler solunum yollarindan atilmadan, oksuruk bitmez.. Boyle bir durumda, oksuruk kesen, sarlatanlarin yaptigi is, sadece gozunuzu boyamaktir.. 3-4 gun sonra, oksuruk olmadigindan, hastalik cigerlere inerek, daha beter hastalik yapar. Zaten o doktorlarin da istedikleri budur, hemen antibiyotik ignelerini dayarlar...
6- Bricanyl vererek, hastaligi siz daha beter hale getirdiniz, ses kisikligi, normal, sicak su buhari, ColdMix iyi gelir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Oca 2014 Saat 03:27
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2014 Saat 11:31
hocam kendimi çok kötü hissediyorum oğlum o kadar çok öksürmekde zorlanıyorki perebron kullansak biraz rahatlatır mı onu iiyiki varsınız sadece sizi dinliyorum çevremde dr birlikde olmuş konuşanların hepsini camdan atasım geliyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.