Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHavale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
maltin2s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesajın Direkt Linki Konu: Havale
    Gönderim Zamanı: 27 Ara 2013 Saat 13:58
Merhaba Kadir Bey,

17 aylık oğlum pazartesi akşamı ateşli havale geçirdi. Korku ve panikle bütün okuduklarımı bildiklerimi unuttum. Eşimin suya tut demesiyle banyoya koştum. Kısa sürelide olsa soğuk suyu elimle boynundan aşağı attırdım. Hemen hastaneye gittik. Nöbet devam ediyordu. Toplamda 10-15 dk sürmüş olabilir. Hastanede oksijen maskesi taktılar damar yolu açmaya çalıştılar. Nöbet geçtikten sonra ambulansla çocuk hastanesine gittik. Orda tahlil için kan aldılar. Koluna serum taktılar. Ateş düşürücü fitil verdiler ve tahlil sonuçlarını beklemek ve ateş takibi için bir odada beklemeye başladık. Tahlil sonuçları ekteki resimlerdeki gibi çıktı. Gece boyu ateşi devam etti.Makattan ölçüm yapıldı sürekli. En yüksek 39.7 en düşük 38.3 oldu. Yükseldiği zaman ilaç düşürmeyince normal çeşme suyu soğukluğunda bez ıslatıp vücuduna sardılar. Bütün bunlar olurken bir tarafım hayır diyor ama sanki el mahkum teslim olmuş gibiydik. Çok büyük korku yaşadık. Kendimize gelmemiz zaman aldı. Sabah doktor ateşi düşmediği için yatıralım dedi. 1 gece daha hastanede kaldık. Serumdan antibiyotik verdiler. 6 saatte bir ateş düşürücü şurup pedifen verdik. Ertesi gün çıktık hastaneden. Evde bir kere daha 38 üstüne çıktı ateş şurup verdim düştü. Şuan burun akıntısı ve ara sıra öksürüğü var. Birde doktor Ceftinex antibiyotik verdi. Günde bir defa bir ölçek. Wbc değeri yüksek değil diye vermek istemiyorum aslında ama psikolojik baskı var üstümde her kafadan bir ses çıkıyor dün akşam başladım mecbur.
Şimdi ben bunları böyle ayrıntısıyla yazdım kusura bakmayın biraz uzun oldu ama siz yaptığımız ve yapılan yanlışların altını tekrar çizin ki başkaları da aynı şeyleri yapmasın yaşamasın. Ben sonradan akli selim bir şekilde düşününce, internette havaleye dair yazılar okuyunca aslında gereksiz yere o kadar korkuya kapıldığımızı gördüm. Aklımda da soru işareti var. Biz öyle panikle soğuk su ile müdahele etmesek koştur koştur hastaneye gitmesek orda gereksiz şeylere maruz kalmasa çocuk nöbeti dahamı kısa sürerdi? Bir soru daha var aklımda. Havale geçirmeden bir kaç saat önce ateşi çıkmaya başladığını farketmiştim ama ilaç vermemiştim bir süre sonra uyuyakalmıştı uyanınca halsiz olduğunu gördüm vericektim şurup ama vermeye kalmadan nöbet başladı. Ateş düşürücüyü önceden (uyumadanda önce) verseydim nöbet geçirirmiydi yine? 
Birde ağzı olan herkes konuştuğu için eşime kalıcı hasarlar olabiliyor vs tarzında şeyler söyleyen insanlar olmuş oda illa doktordan nörolojiye sevk istedi. ben gereksiz olduğunu söylüyorum lütfen sizde bir yorum yaparmısınız. Son olarak hocam kan değerlerinde Glukoz değeri neden o kadar yüksek çıkmış olabilir? 
Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2013 Saat 19:51
Evde oturmaniz gerekiyordu... Yapilanlarin TUMU, SACMALIK ve SHOW maksatlidir..
1- WBC:12.75, yasina uygundur.. O aptal Laboratuvarin belirttigi "H" yukseklik durumu, eriskin degerlerine goredir. 7ay-2 yas arasinda,WBC: 6.0-17.0dir..
2- MO%12.7 olmasi, "Enfeksiyoz Mononukleoz" lehinedir, atesi 1 hafta surebilir. Onlarin bu hastaligi duyduklari, bildikleri bile suphelidir.. Bir soyleyin, bakalim suratlari ne sekil alacak.
3- Glukoz yuksekligi; kolunda, Serum bagli iken, kan almalarindan. Sadece onlarin cahilliklerini gosterir..
Oturun oturdugunuz yerde. Eski mailleri ve Enfeksiyoz mononukleoz hakkindaki bilgileri ogrenin..
Yukarı Dön
maltin2s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 01:09
Kadir bey birde oğlumun kakasında gariplik var. Serumdan veya ilaclardan olabilir diye düşünmüştüm ama hala devam ediyor. Günde bir kaç kez kopkoyu kahverengi sıvı birazda kıvamlı bir kaka yapıyor. Bu neden olabilir?
Birde bu 
Enfeksiyoz mononükleoz öksürük yaparmı? Antibiyotik vermeyi bıraktım hala psikolojik baskı altındayım. Hastalığın bakteriyel olma ihtimali yoktur değil mi bu kan tahlili sonuçlarına göre ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 01:14
1- O kaka, gariplik degildir. ilaclardan.
2- Neticede; E.M.'da viral bir bogaz enfeksiyonu oldugundan, bu hastalikta da oksuruk vardir.
3- Daha ne garanti vereyim??

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Ara 2013 Saat 18:54
Yukarı Dön
maltin2s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 01:21
Dün ve bugün hiç ilaç vermememe rağmen devam ediyor.ne kadar daha etkisi sürer bu ilaçların
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 18:54
Son molekulune kadar, barsaklardan atilana kadar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.