Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 9 AYLIK(öksürük)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum9 AYLIK(öksürük)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Fatoss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Konu: 9 AYLIK(öksürük)
    Gönderim Zamanı: 14 Ara 2013 Saat 12:28
Mrblar ;

Oğlum 9 aylık, Öksürükten dolayı orta kulak iltihabı olmş, burun akıntısı,hapşırık vs.. birde diş de çıkarıyor. dr.Agumentin antibiyotik(1 çay kaşığı), iburamin cold .(günde 3 keze 1 ölçeğe yakın) ,Rhinfant burun spreyi (günde 3 kez ) ,sıngulair pediyatrik toz (akşamları) verdi..Birde ventolin ve pulmıcort ilaçları ile buhar verioyrumm.. Çok mu ilaç veriıyorum acaba oğlum çok küçük , bukdar ilaç yüklemek istemıyorumm.. Sadece antibiyoktiklr brn spreyini kullansam tedavi eksik kalır mı ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117732
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2013 Saat 18:49
1- " Öksürükten dolayı orta kulak iltihabı olmş ".... Boyle bir "Tip saheseri" bilgi, dunyada mevcut degil.. Kuyruklu uydurma..
Orta Kulak Iltihaplari bir kere, iltihap degildir. DAIMA; Grip sonrasinda, olusan odem sonucu, Oztaki borusunun kapanmasi ile, Orta kulak boslugunu nemli tutmaya yarayan, goz yasi vasfindaki sivinin, bogaza akamayip, icerde birikmesi olayidir. Zaten zar delinince akan sivi da bu sividir. Ilacli damlalarla, Oztaki borusunu actiginizda, hersey kendiliginden duzelir.
2- KESINLIKLE; Antibiyotik vermeyin. Bogazdaki yararli bakterileri(Probiyotik) oldurdugunuz icin, iyilesmenin haftasina gene hasta olursunuz.
3- Sonu "-cold" ile biten ilaclari hicbir kimseye kullanmayin... Hele 2 yas altinda, son derecede tehlikeli ilaclardir.
4- Diger butun ilaclar; sadece Astim ve Allerjik rinitlerde kullanilan ilaclardir... Bu ilaclarin TAMAMI bagisiklik sistemini baskiladigi icin, Griplerde kullandiginizda, basiniz BELAYA girer. Zaten, son zamanlarda sozu edilen; "-Cocugunuzun bagisikligi azalmis-" lafi hep bu sarlatan dusunce ile verilen ilaclardir. bu ilaclar; Allerji ve Kortizon ilaclari ihtiva ederler. GRIP durumlarinda, yarattiklari "sahte iyilik hali" ile sizleri kandirirlar ama sonuc, husrandir. Doktorlardan, hastanelerden cikamazsiniz. Acilen, ambulanslarla hastaneler; "Hava almaya" gidersiniz..
Bu namussuz uygulamalari ilk baslatan, 3-5 universite hocasi, butun bunlarin sebebidir..Eski mailleri okuyun. Ilac firmalarinin 2006'da bunlari karayiplerde, Cruise gezisine ( 300 doktor) goturmeleri ile bu sahtekarliklarin bilhassa bu geziden sonra artis gostermesi hicde tesaduf degildir.. Gezinin teferruati eski maillerde var..
Verilen BUTUN ilaclari cope atin ve SADECE benim anlattiklarimi uygulayin...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Ara 2013 Saat 18:55
Yukarı Dön
Fatoss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2013 Saat 14:12
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok tşk ederm .. bende ilaç kullanma taraftarı değilim ama iş daha kötüye ya giderse korkusuyla dr. güvenip, ilaç kullanmak zorunda kalıyorumm.. inanın ne yapacağımı hangi dr güveneceğimi bilmiyorumm.. Şimdi bu ilaçlar brun spreyleri kullanmamı söyluyorsn peki oğlumu nasl iyi edicemm..ne yapmamı önerirsiniz.. birde ist-pendik anadolu civarında önerebilceğiniz çoçuk dr varsa ltfn yardmcı olun.. doğru tedavii uygulayan bi dr arıyorumm.. 
Yukarı Dön
Fatoss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2013 Saat 15:17
Hocam ; Oğlum kansız diye kan ilacını değişti 3 aydır veminfer kaşık kullanıyoruzz. kan değerinin iyi oldugunu kan tahlilinde hangi değere bakarak anlarız ve kaç olması gerekiyor..
Vİtamn içinde Octamar balık yağını kullanıyorz. devit-3 kesti octamar da var dedi.. şimdi ise bağışıklık gçlenndirici ekledi gün aşırı VitaGlucan ..burun içinde tonimer baby kullanıyoruzz..bunları hasta olmadığı zamanlarda düzenli kullanıyorz...Benim bu ilaçları kullanmamda zarar olurmu ? birde brun için ssk da olan herhangi bi sprey veya damla tonimer baby aynı görevi yapmaz mı? Yardımcı olurmusunuz.. Ve btn verdiği ilaçlar ise hep ücretli , pahalı ilaçlar.. Ben anlamadımm kafam çok karışık..Ssk ilaçları işe yaramıyorsa neden var.. artık paramla bebeğime zarar verdiğimi düşünmeye başladımm.. küçük bebeği nasıl para tuzağı yaparlar , aklım almıyorr :(

Hocam ; birde dr. kalbinde üfürüm var dedi.. bunu baktırın önemli birşey olabilir dedi..
bunun için ne yaptırmam gerekiyor.

Düzenleyen Fatoss - 15 Ara 2013 Saat 15:29
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2013 Saat 19:45
Tuzaga dustugunuz, zaten COK BARIZ....
1- Grip; tedavisi olan bir hastalik degildir. Verdigimiz ilaclar(Limonlu bal, Serum Fiz. ColdMix) sadece bu devreyi rahat gecirmenizi saglar..
2- KAN degeri: HGB ile anlasilir. 9aylik bir cocuk icin, ALT deger: HGB:10.5g/dL.dir. Eger; Doktor-laboratuvar isbirligi yapan bir CETE'ye dustu iseniz, sizin cocugunuzun degeri yanina, Eriskin degerlerini HGB;13.5-16.5g/dL) yazarlar.
3- Sadece; "MultiTabs" damla kullanmaniz yeterlidir. Hem D-vitamini, hemde, A ve C vitaminlerini de vermis olursunuz. Isteyen, tek basina; Dvit3 damla da kullanabilir... Durun,daha ne kaziklar var.
4- Kilo almasi ve gelismesi normal olan bir cocukta, incelenmesi gereken, bir kalp rahatsizligi olamaz... Kilosu: 8.9kg dan fazla ise, kalple ilgili soylenenlere bos verin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Ara 2013 Saat 19:45
Yukarı Dön
Fatoss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2013 Saat 21:47
Hocam allah razı olsun, hayatımda ilk defa ilaca karşı dr. tanıdım..Muayehaneniz varsa oğlumun güvenle size getirmek istiıyorumm.. bütün kontrollerini herşeyini sizinle takip etmek istıyorumm.. yukarıda belirtmiş olduğum , kan ilacı, octamar, bağışıklık güçlendirci vs. bunları kullanmama gerek yok mu? sdece devit-3 ile mi devam edeyim yaşına kdar. birde bebeğim hasta oldugu için antbytk ve burun damlası ve sonu cold olan ilaca başlamıştm şimdi bu ilaçları keseyim mi? 2 gündür kullanıyorum.. Ne ypmalıyımm.. doğal olarak ıhlamur nane lımon vs mi vereyim.. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2013 Saat 03:29
Hicbir ilaci; ne kan ilacini, ne o sacma sapan "bagisikligi arttirici" diye satilan uckagit ilaclarini, ne antibiyotikleri, ve HELE; SONU "-COLD" ile biten;ilaclarin hicbirini kullanmayin.
Hemen hepsini kesin. Sadece Limonlu bal, Serum fiz. ve ColdMix yeterlidir. Eski mailleri okuyun.
AKP hukumeti, beni muayenehanemi kapatmaya zorladigi icin, ben 2011'den beri Amerika'da ikamet ediyorum..
Yukarı Dön
Fatoss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2013 Saat 11:13
limonlu bal nasl nekdar ölçüde vermeliyim.. birde 9 aylık bebeğe bal yasak değil mi yaşına kdar..
Cold mix ise nasl kullanmalıyım nekdar ölçüde.. teşekkürler.. Sizin ist. önereceğiniz doktor var mı hocam.. Lütfen yardımcı olun.. küçücük bebeğime iyi dr. baksın istıyorumm.. gereksiz ilaç yüklemek istemıyorumm.. hasta oldugunda da neyapacağımı bilemiyorum , mecburen güvenmek zorunda kalıyorum dr.lara :(((((
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.