Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumIshal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
canımkızım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 106
Mesajın Direkt Linki Konu: Ishal
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 13:15
Merhabalar hocam
9 aylık kızım 4 gündür ishal.kusma yok ateş yok. Pek huzursuz da sayılmaz ama dün akşamdan beri ne bişey yedi ne de emdi. Biraz da kilo vermeye başladı gibi geliyor. Sürekli su içiriyorum ve emzirmeye çalışıyorum. Daha ne kadar sürer hocam? Bactrim başlanalımıyım? 4 gün önce ağızdan 6. ayda yapılması gereken aşı yapıldı o sebep olmuş olabilir mi?

Düzenleyen canımkızım - 18 Kas 2013 Saat 13:16
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 16:30
Hocam şeklini sayısını yazmayı unutmuşum. Sarı bZen yeşil renkte oluyor çok küçük parçalar oluyor içinde ama geri kalanı çok sıvı bezden çıkıyor sürekli. Günde 10 dan fazla yaptığı oldu. Biraz önce yarım muz yedi sadece isteksiz bir şekilde. Normalde 2 muz ye arkasından daha var mı diye bakardı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118434
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 19:24
SAKIN, ilac kullanmayin. Emzirmeye devam edin, aralarda su teklif edin, istedigi kadar icsin. Merak etmeyin, kusma olmadigindan bir su kaybi olmaz. Ozel bir diyet gerekmez.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 00:01
Merhaba hocam
8 gn oldu ishal hala devam ediyor bir ara azalmıştı 2 gündür yine arttı ve eski parçacıklı hali de kalmadı tamamen sıvı kaka yapıyor. Bügün baya halsizdi ve çok huzursuz. Altı da iyice pişik oldu. Borikli suyla siliyorum ama işe yaramıyor pişik yerler arada kanamaya başladı. Yapabileceğim başka birşeyler varmı hem ishal hem pişik için?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 02:23
Pisik icin; Desitin pomat ve Borik asitli suya devam edin.
Sakin ilac veya Antibiyotik vermeyin. 2 gununuz daha kaldi..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 09:10
Hocam bir sorum daha olacak. Genelde doktora gittiğimizde pişik in travazol yada travacort verirlerdi bu lar zararlı mı bebek için? Evde vardı ben de 1 kere sürdüm iyi geldi biraz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 18:09
Pisik, bir nevi deri reaksiyonu oldugundan; Kortizon ,bu etkiyi baskilayarak iyilik hali yaratir. Deriyi uyaran 'etken' devam ettigi surece, tam bir iyilesme hali olmaz, ilaci kestiginizde, pisik gene ortaya cikar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Kas 2013 Saat 18:10
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.