Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - coookk aciilll Yenidoğan sarılık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumcoookk aciilll Yenidoğan sarılık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yavrumfundam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 52
Mesajın Direkt Linki Konu: coookk aciilll Yenidoğan sarılık
    Gönderim Zamanı: 30 Eki 2013 Saat 16:32
Iyigunler hocam, 
27.10.2013 pazar günü 17:55  de normal doğum ile 2970 gr kiz çocuğum oldu. O gece hastanede kaldik. Sutum geldi emzirdim ilk idrar ve kakasinida yapti, sabah topuk kani, asisi muayenesi yapildu sağlıklı denildi ve o gün öğlen taburcu olduk. Öğün hersey iyiydi emmesi altina yapmasi...
Dün öğleden sonra yüzünde bi gariplik vardi ama anlayamadim aksama doğru renginde sarılık farkettim belki belirsiz,
Sabah uzerini hepten çıkardım göğsü boynu yüzü kol ve bacaklarinin bir kismi sari idi, kol ve bacaklarin bir kismi ve el ayaklari beyazdi hemen hastaneye goturduk. Kan alindi ve az once aradilar sinirda cikti değer acil universite hastanesine götürün bizde tedavi icin gerekli cihaz yok yatisi yapilmasi gerekiyor dediler. Degeri nedir dedin çıkan 15 dediler. Kiz kardeşim sizi sormadan böyle birşey yapmamami istedi. Hocam ne yapmalıyım gerçekten bu sinirmi çocuğum tehkikedemi ne ikur acil cvp verirmisiniz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2013 Saat 20:13
Bakilan; Total Bilirubin'dir.. 20'den sonrasi acildir. 17'den sonra "Fototerapi" yapilir..Su anda acil bir durum yok, Yarin sabah tekrar olcum yaptirin, yukselme varsa, hastaneye gidin. 15 altinda cikarsa, evde kalin, hicbir sey yapmayin... BIR DEFA DUSME BASLARSA, BIR DAHA YUKSELME OLMAZ.
Cam arkasindan ciplak olarak 20'ser dakika ( on ve arka) gunese tutarsaniz, sariligi cok hizli kaybolur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Eki 2013 Saat 20:14
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2013 Saat 21:09
Çok teşekkür ederim hocam cvp için. 
Sonuclarini aldim tbil 14.46 cikmis. Yarin tekrar test yaptirayimmi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2013 Saat 23:48
Gerek yok, gecmis olsun.AMA siz genede gunese tutun, sarilik daha hizli gitsin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2013 Saat 10:50
Çok teşekkür ederim hocam, bugun sabah cam arkasindan 20 ser dakkalik güneş banyomuzu yaptik. Psikolojikmi yoksa bukadar hizli sonuç verirmi bilmiyorum ama sanki renginde açılma var gibi. Allah razi olsun hocam sizden
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2013 Saat 20:22
Aynen hastanelerdeki; "Fototeripiyi" uygulamis oldunuz... TABIIKI SONUC ALACAKSINIZ...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.